19 Martie 2024 publicat în Casa-Gradina 20 share-uri

Amenajările interioare reprezintă o sursă infinită de creativitate și inspirație. Dacă locuiești într-un apartament sau într-o casă nu foarte spațioasă, însă vrei să pui în valoare fiecare colțișor al locuinței, poți ține cont de următoarele idei pentru a valorifica spațiul de care dispui.

1. Configurează-ți mobila de bucătărie conform spațiului de care dispui

Dacă locuiești într-un apartament cu o bucătărie mai mică sau nu îți dorești să ai o bucătărie foarte mare, ci una simplă și practică, poți lua în calcul achiziționarea de mobila modulara bucatarie. În acest mod, ai posibilitatea de a configura propria bucătărie în funcție de nevoile familiei, ținând cont de spațiul de care dispui. Poți alege ce corpuri de bucătărie vrei să ai, precum și materialele din care sunt confecționate, culoarea, stilul și multe alte specificații.

O astfel de soluție este ideală pentru a valorifica spațiul pe care îl ai la dispoziție, fără să încarci bucătăria cu corpuri de mobilier pe care nu ți le dorești și fără a depinde de o mobilă de bucătărie pe care trebuie să o cumperi la set.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023

2. Alege piese de mobilier care să îndeplinească mai multe funcții

Pentru a beneficia de un nivel cât mai mare de funcționalitate, poți alege piese de mobilier multifuncționale.

Un exemplu potrivit în acest sens este măsuța de cafea din living. Dacă optezi pentru o măsuță extensibilă, o poți folosi cu succes în zilele în care ai musafiri și masa din bucătărie nu este suficient de mare pentru a sta cu toții la masă. Totodată, dacă vrei să obții un efect vizual de spațiu mărit în dormitor, poți opta pentru dulapuri cu oglinzi mari.

3. Folosește uși glisante în detrimentul celor clasice

Ușile glisante sunt o soluție excelentă pentru cei care vor să câștige mai mult spațiu în locuința lor. Poți pune uși glisante atât în baie, cât și în bucătărie, mai ales dacă vrei să ai acces mai rapid la zona din living.

2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Ghid pentru alegerea mobilierului interior

De asemenea, dacă vrei să ai mai mult spațiu în dormitor sau pe hol, poți alege dulapuri cu acest sistem de uși glisante. Acest tip de uși prezintă un mecanism ușor de utilizat, sunt moderne și extrem de practice.

4. Câștigă spațiu cu ajutorul obiectelor de mobilier suspendate

Piesele de mobilier suspendate sunt o alegere inspirată, în cazul în care vrei să economisești spațiu. Poți opta pentru această soluție în diverse zone ale casei. De pildă, poți monta polițe sau dulapuri suspendate deasupra mașinii de spălat, pentru a depozita soluțiile de spălat și de curățenie.

De asemenea, dacă sunteți o familie cu mai mulți copii, iar cei mici trebuie să împartă un dormitor, poți alege varianta de mobilare a camerei cu paturi suprapuse. Paturile supraetajate pot fi o soluție ideală pentru a economisi spațiu.

Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre

5. Creează iluzia unui spațiu mai mare folosind vopsea în culori deschise

Chiar și o încăpere de dimensiuni reduse poate părea mai mare dacă pereții, respectiv tavanul, sunt vopsiți în alb sau o altă nuanță deschisă. Utilizarea acestor culori deschise are un efect de mărire a spațiului, deoarece conferă luminozitate și face ca încăperea să pară mai mare și mai aerisită. Iar dacă totuși îți dorești o pată de culoare, poți avea un perete accent, vopsindu-l într-o altă nuanță sau aplicând un tapet de perete.

În cazul în care vrei să ai o locuință care să pară cât mai spațioasă, dar veselă și colorată în același timp, poți opta pentru pereți albi și pentru accesorii și obiecte de decor în culori aprinse: perne decorative, draperii, tablouri și nu numai.

Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Așadar, ai la dispoziție numeroase trucuri pentru a te bucura de locuința ta la potențialul ei maxim, făcând din spațiul tău un loc funcțional și practic. Pune în aplicare câteva dintre ideile de mai sus și creează un nivel mai mare de confort în casa ta.

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri