Curățenia casei este un factor foarte important în orice locuință. De la ștergerea prafului până la spălarea podelelor, o casă frumoasă reușește să atragă privirile numai dacă este bine îngrijită și organizată. De aceea, în rândurile ce urmează ne propunem să vă ajutăm pe această cale prin a vă vorbi despre alegerea unui aspirator perfect pentru nevoile dumneavoastră.

Vă vom prezenta cele patru tipuri de aparate disponibile pe piață și vă vom vorbi despre funcțiile și avantajele fiecăruia pentru a vă ajuta să vă hotărâți asupra modelului potrivit. La final, veți rămâne cu o casă demnă de toate laudele datorită electrocasnicului ales. Să începem!

Aspiratorul este unul dintre cele mai utile și ușor de folositor electrocasnice dintr-o gospodărie. Datorită evoluției tehnologiei, s-a trecut de-a lungul timpului de la măturat la aspirat, prin folosirea unor aparate de curățare performante. Aceste aparate pot fi de mai multe tipuri și anume: clasice – cu sac sau fără sac, verticale – cu fir sau fără fir, cu spălare profesională sau de tip robot aspirare. În funcție de nevoile personale și ale familiei, în continuare vă vom ajuta să alegeți electrocasnicul perfect. Haideți să vedeți de ce funcții și avantaje puteți beneficia.

  • Tipuri de aspiratoare și avantajele lor

  1. Aspiratorul clasic

Vom începe cu electrocasnicul de curățare clasic, cu care deja suntem cu toții obișnuiți. După cum bine știți, acesta se regăsește în două modele, cum ar fi cel cu sac sau cel fără sac. Aspiratorul cu sac este o opțiune ceva mai demodată, însă avantajul său principal îl reprezintă faptul că este rezistent și durabil. Singurul minus al acestui electrocasnic este nevoia de a schimba sacul în care se acumulează praful de la o folosire la alta pentru a evita acumularea impurităților și răspândirea lor în aer. Pe de altă parte, cel fără sac este o alegere mai modernă. Acesta dispune de o cuvă specială pentru acumularea prafului, deci avantajul este că dispune de mai mult spațiu de stocare. Totodată, și el vine cu un dezavantaj, și anume posibilitatea de împrăștiere a prafului la curățare. Dacă deschideți prea alert cutia de stocare, se poate ca praful strâns să se răspândească în aer sau înspre chipul dumneavoastră. Cu toate acestea, modelul de aparat de curățare cu sau fără sac a rămas convenabil și util, încă din vremurile trecute.

  1. Aspiratorul vertical

Următorul model ce merită menționat este aspiratorul vertical, care poate dispune de fir sau nu. Tot datorită evoluției tehnologiei, acum există pe piață aparate ce pot curăța în modul wireless, cum ar fi aspiratorul marca Dyson. Ele funcționează ca orice alt dispozitiv smart: prin încărcare la priză. Apoi, pot fi folosite fără griji până și în cele mai greu de accesat colțuri ale casei, atâta timp cât bateria lor este încărcată. Acest tip de aparat mai ajută și la curățarea cât mai comodă, din picioare. La modelul precedent, clasic, trebuia să vă aplecați pentru a ajunge la locurile inaccesibile, rezultând în dureri de spate și neplăcerea de a aspira. Pe când în cazul modelului vertical, nu trebuie decât să împingeți aparatul cu mâna, fără să mai riscați să vă doară spatele. În cazul electrocasnicului de curățare cu fir, avantajele sunt aceleași, însă sunt restricționate de lungimea cablului în cauză.

  1. Aspiratorul cu spălare

Un alt model de luat în considerare este și aparatul de aspirat cu spălare. Dacă vă doriți podele lucioase și strălucitoare, atunci acest model este alegerea perfectă. Mai ales dacă în casa dumneavoastră predomină podelele de marmură sau gresie. Așa, nu numai că veți reuși să strângeți praful depus numaidecât, dar veți și spăla și împrospăta podelele, totul cu un singur aparat. Tare, nu?

  1. Aspiratorul tip robot

Ultimul, dar nu cel din urmă model despre care vă vom vorbi astăzi este aspiratorul tip robot. Acesta este cel mai inteligent și modern model pentru care puteți opta, însă dezavantajul său este dimensiunea. Fiind conceput drept roboțel de curățare compact, acesta se găsește numai în forme rotunde sau pătrate, slim și elegante. El funcționează tot prin același sistem ca și cel vertical fără fir: prin încărcare la priză. Poate fi folosit oriunde în casă, chiar și în baie sau bucătărie, însă aspirarea cu acesta va dura mai mult din cauza capacității sale mai mici de absorbție. De asemenea, avantajul principal pe care trebuie să îl rețineți este posibilitatea de a-l porni sau opri din aplicație. Există astfel de aparate inteligente care dispun de aplicație personalizată ce vă vor permite să programați perioada de aspirare chiar și când sunteți plecat de acasă. Și așa, vă veți întoarce la o casă curată și organizată, de fiecare dată.

Acum că ați aflat tot ce era nevoie despre aspiratoarele din zilele noastre, tot ce vă rămâne de făcut este să alegeți modelul perfect în funcție de bugetul pe care îl aveți, dimensiunea casei dumneavoastră, dar și avantajele și funcțiile prezentate. Astfel, riscul de a regreta achiziția nu va mai exista și vă veți putea face treaba exact așa cum vă doriți.

Acestea fiind spuse, iată-ne ajunși la final. Sperăm că articolul nostru v-a fost de folos și că v-am inspirat să luați cea mai bună decizie. Pentru și mai multe sfaturi, nu ezitați să navigați mediul online. Vă dorim happy shopping!

Sursa foto: Unsplash.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri