Pentru siguranța ta și a celor care intră în piscină, întreținerea și îngrijirea acesteia trebuie să fie o prioritate pentru tine. Apa murdară poate conține alergeni, microbi și bacterii care pot provoca boli dermatologice și gastrointestinale, precum dermatită, eczeme, micoze și iritații.

De asemenea, impuritățile pot duce la apariția petelor pe placajul piscinei, la decolorarea linerului sau a vopselei epoxidice, iar acest lucru are un impact major asupra esteticii piscinei. Citește acest articol și află cum te asiguri că apa din bazin este întotdeauna curată și pregătită pentru înot!

Folosește un sistem de filtrare eficient

Pentru menținerea unei ape curate si lipsite de impurități este recomandat să montezi un sistem de filtrare performant. Filtrarea apei este deosebit de importantă pentru îndepărtarea reziduurilor microscopice care se pot găsi în suspensie în piscină. Există o varietate de filtre pentru piscină din care poți alege:

  • filtru laminat din poliester cu vană laterală: Este un produs cu rășină poliesterică, capac superior cu deschidere facilă, difuzor pliabil pentru a favoriza încărcarea mediilor filtrante și set de scurgere pentru a ajuta golirea apei si a nisipului;
  • filtru laminat din poliester cu vană montată superior: Produsul are o rezistență chimică izoftalică ridicată, iar racordul vanei superioare are 6 căi;
  • filtru cu rezervor din fibră de sticlă armată: Este un model perfect pentru piscinele private mari sau semi-comerciale, rezistent la UV;
  • filtru laminat din poliester cu platou de diuze și pat filtrant: Este un produs potrivit pentru piscine private și comerciale, conceput după standarde industriale, care beneficiază de un tratament rezistent la radiațiile UV.

Acestea sunt doar câteva exemple. Pentru a achiziționa modelul potrivit ia în considerare volumul de apă din piscina ta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. CUM SĂ ÎȚI PROTEJEZI BIJUTERIILE PE TIMP DE VARĂ? Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Îngrijirea și igiena pielii fragile a bebelușului: 7 obiceiuri de evitat

Monitorizează cu regularitate chimicalele din apă

Monitorizarea chimicalelor din apa piscinei este esențială pentru a te putea bucura de o experiență plăcută și relaxantă. Când tratezi apa este indicat să folosești produse speciale precum clorul si alte substanțe chimice care elimină impuritățile și păstrează alcalinitatea apei la un nivel optim, adică în intervalul 80 - 150 mg/l.

De asemenea, este important să verifici constant care este nivelul pH-ului apei și să adaugi diferite produse pentru a-l menține în limitele adecvate, adică între 7.0 și 7.6. De regulă, aceste produse chimice sunt disponibile sub formă de tablete sau granule și conțin, de cele mai multe ori, clor activ, asigurând, în același timp, și curățarea eficientă a piscinei.

Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii Schimbări importante în regulile de circulație. Poliția a anunțat cum se circulă acum în sensul giratoriu: ”Vechea practică nu mai e valabilă” Cauți haine sport pentru persoane pretențioase? Fii atent la acestea

În plus, pentru a preveni proliferarea algelor poți folosi algicide atunci când temperaturile apei sunt ridicate. Aplicate corespunzător, conform instrucțiunilor producătorului, aceste produse împiedică răspândirea și dezvoltarea organismelor acvatice.

Apoi, este esențial să tratezi și nivelul de calciu (duritatea apei). Un nivel prea mare de calciu duce la formarea crustelor, iar unul prea mic favorizează apariția petelor albe la nivelul apei și la corodarea echipamentului. Dacă este ținut sub control, pH-ul apei tinde să rămână constant.

Întreține manual piscina sau cu ajutorul aspiratoarelor automate

Există două modalități prin care te poți asigura că apa din piscină este curată si proaspătă. Fie o cureți manual, fie cu ajutorul roboților automați.

De la neliniște la somn liniștit: cum poate ajuta yoga la combaterea insomniei 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Curățarea manuală presupune utilizarea unei perii pentru îndepărtarea murdăriei de pe pereții și fundul piscinei și a unei plase pentru prinderea frunzelor. Această metodă poate fi folositoare pentru o igienizare superficială a piscinei și poate ajuta la îndepărtarea reziduurilor de dimensiuni medii și mari care se depun în piscină, însă nu este suficientă pentru îndepărtarea microparticule solide sau lichide, precum si acumulărilor de grăsimi și substanțe chimice.

In schimb, roboții automatizați sunt proiectați pentru a facilita procesul de curățare în timp record. Aceste dispozitive sunt rapide și eficiente, fiind potrivite pentru igienizarea independentă a fundului bazinelor. Puterea mare de aspirație, navigarea inteligentă, periile din spumă și casetele filtrante fine asigură o curățare temeinică. Avantajele folosirii unui robot de curățare automat includ un consum redus de energie și efort minim din partea ta, precum și reducerea considerabilă a timpului necesar procesului de curățare. Cu toate acestea, preturile aspiratoarelor sunt relativ ridicate față de echipamentele necesare igienizării manuale.

Crocs schimbă regulile styling-ului prin cele mai noi colecții Ghid pentru alegerea mobilierului interior Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Menținerea curată a apei piscinei tale poate fi o sarcina facilă dacă pui în aplicare sfaturile de mai sus. Instalează un filtru performant, testează apa și trateaz-o în consecință cu ajutorul soluțiilor necesare și întreține piscina manual sau cu ajutorul unui robot automatizat pentru a te asigura că apa este curată și sănătoasă!

Sursa foto: Ground Picture /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri