5 Decembrie 2022 publicat în Casa-Gradina 26 share-uri

Soba este un instrument utilizat pentru a genera foc, cu scopul de a folosi energia termică produsă de acesta. Soba tradițională a reprezentat începutul apariției inovațiilor a celei de astăzi. Sobele tradiționale au o structură închisă din exterior, cu o cavitate în interior ca loc de prelucrare a combustibilului pentru a genera căldură pentru obiectele așezate pe ea sau din apropierea ei.

Combustibilul folosit de sobele tradiționale este lemnul. Odată cu dezvoltarea științei, sobele au suferit multe schimbări și modificări. Astfel, există diferite tipuri de sobe care se disting în funcție de sursa focului produs, cum ar fi sobele cu ulei, cu gaz și cele electrice.

Fiecare tip de sobă are avantaje și dezavantaje. Iată câteva tipuri de sobe de pe piață:

1. Soba cu ulei

Soba cu ulei este o variantă mai veche. Aceasta folosește ca și combustibil kerosenul, care este depozitat în rezervorul de stocare al sobei și se va infiltra în fitilul realizat din fire filate, folosind principiul capilarității.

Această sobă a fost populară la vremea sa până când a atins epoca de aur în 1980, apoi a început să se diminueze de la implementarea reglementărilor guvernamentale pentru a înlocui utilizarea petrolului ca și combustibil în gaz.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cele mai încurajatoare citate despre succes Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE

Sobele cu ulei au avantaje în comparație cu alte tipuri, deoarece sunt considerate mai practice, ușor de mutat, au prețuri accesibile și prezintă mai puține riscuri, cum ar fi impactul unei explozii. Pe de altă parte, această sobă are și dezavantaje, cum ar fi:

- mirosul urât;

- combustibil greu de procurat;

- flacăra roșie face ca procesul de încălzire să fie mai lent decât cel al sobelor cu gaz;

- fitilul ars va fi în cele din urmă consumat de focul sobei, așa că este necesar să fie înlocuit cam la fiecare șase luni.

2. Soba cu gaz

Spre deosebire de sobele cu kerosen, sobele cu gaz folosesc gazul ca și combustibil. Acesta este sub formă de GPL (gaz petrolier lichid) sau gaz petrolier, cum ar fi propanul și butanul, care este lichefiat și introdus într-un tub special.

Lasă-i să te judece! Lasă-i să zică ce vor! Mergi pe drumul tău cu sufletul curat! Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Există mai multe tipuri de sobe, cum ar fi cele cu gaz independente, cele portabile sau cele cu gaz încorporabile. Dar, în general, sobele cu gaz cunoscute publicului au doar 1 sau 2 arzătoare.

Folosirea unei sobe pe gaz în casă poate oferi o serie de avantaje, cum ar fi:

- flacără albastră: aceasta indică faptul că energia termică generată este mai mare decât cea a sobei cu kerosen, astfel încât se încălzește mai repede;

- mai economică: utilizarea GPL-ului este considerată mai ieftină decât cea a kerosenului;

- ușor de reglat căldura;

- ușurința de întreținere;

- practică: spre deosebire de sobele cu ulei, care necesită înlocuirea periodică a fitilurilor, sobele cu gaz nu folosesc fitiluri, iar buteliile de gaz pot fi reumplute, astfel încât pot fi folosite la nesfârșit.

Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire Candela sufletului nostru este cea care trebuie să fie totdeauna aprinsă. Cuvinte pentru suflet de la Maica Gavrilia Papaiannis (de citit mai ales în postul Paștelui) 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline

Pe lângă numeroasele beneficii pe care le vor primi utilizatorii de sobe pe gaz, haideți să vedem și cele mai des întâlnite probleme, cum ar fi:

- riscul de explozie (utilizarea neglijentă a unei sobe cu gaz poate duce la o explozie în butelia de gaz);

- asigurarea ventilației aerului;

- prețurile imprevizibile la resursele de gaz.

3. Soba electrică

Spre deosebire de cele două tipuri de sobe de mai sus (sobe cu kerosen și sobe cu gaz), sobele electrice folosesc energia electrică pentru a genera căldură. Această sobă a fost creată pe măsură ce se răspândește problema penuriei de combustibili fosili (cum ar fi petrolul și gazul).

Există două tipuri, și anume: sobe electrice și sobe cu inducție. Ambele au aceeași sursă de energie utilizată, care provine din energia electrică.

Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața

Ca și în cazul tipurilor anterioare de sobe, există, de asemenea, avantaje și dezavantaje ale sobei electrice:

- designul este mai modern și mai simplu;

- este mai practică, fără regulator, furtun de aragaz și butelie de gaz; este suficient să conectați doar cablul de alimentare la priza electrică;

- este mai sigură;

- ușor de curățat;

- este mai eficientă (poate converti 70-90% din energia electrică în căldură);

-prietenoasă cu mediul înconjurător (nu produce vapori de combustie care pot interfera cu sănătatea utilizatorului).

Dezavantajele sobelor electrice:

- cele mai multe dintre ele necesită o cantitate mare de energie electrică;

- prețurile oferite tind să fie mai scumpe decât sobele cu gaz și ulei;

- dependența de electricitate: aceasta înseamnă că soba electrică va funcționa numai dacă este disponibilă energia electrică - fără întreruperi de curent.

Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  13 Mantre pentru a trăi fiecare zi cu liniște în suflet, gânduri pozitive în minte și iubire în inimă

Există diferite tipuri de sobe pe piață, fiecare având propriile avantaje și dezavantaje; trebuie doar să vă adaptați în funcție de nevoile dumneavoastră cu privire la ce sobă să folosiți.

Sursă foto: Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri