29 Noiembrie 2022 publicat în Casa-Gradina 1 share-uri

Indiferent că ai o locuință generoasă sau una cu dimensiuni reduse, obținerea unui spațiul cât mai degajat și primitor va adăuga valoare oricărei case moderne.

Chiar dacă ai casa ta sau poate stai într-o locuință închiriată într-un oraș mare, spre exemplu cu chirie în București sau chirie Baia Mare, vei căuta mereu noi soluții de depozitare.

Următoarele sfaturi îți vin în ajutor pentru a eficientiza spațiul casei unde locuiești.

1. Eliberează spațiul

Dacă lucrezi la organizarea unei întregi camere și te simți copleșit de numărul de obiecte care trebuie eliminate dintr-un spațiu, s-ar putea să nu fie practic să scoți toate lucrurile dintr-o dată. În acest caz, poți împărți camera în zone mai mici și să abordezi câte o parte pe rând.

În bucătărie, de exemplu, ai putea împărți proiectul în organizarea frigiderului, urmat de aranjarea cămării, apoi în ordonarea dulapurilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Vrei să lucrezi într-un spaţiu de coworking? Iată ce trebuie să ştii 

Sau într-un dormitor, ai putea să împarți munca începând cu organizarea hainelor tale, organizarea noptierelor și apoi a altor suprafețe.

2. Sortează toate obiectele

Cu cât renunți la mai multe obiecte, cu atât spațiul tău se va simți mai puțin aglomerat, fiindcă uneori poți alege doar o variantă - a avea multe lucruri sau a dispune de mai mult spațiu. Ai curățat totul și ai în fața ta această frumoasă tablă albă, iar acum e momentul să pui la loc doar ceea ce utilizezi și e de actualitate. Pe lângă vânzarea sau donarea de obiecte, ordonarea unui spațiu poate însemna și mutarea lor într-un loc mai potrivit.

Acest al doilea pas - sortarea - se întâmplă adesea în tandem cu pasul trei.

3. Pune laolaltă obiectele asemănătoare

Pe măsură ce faci ordine în lucruri, poți începe să le separi pe cele asemănătoare în grupuri. Când organizezi cămara, de exemplu, pune toate condimentele la un loc, toate conservele împreună, toate produsele de patiserie separat etc.

Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii

Atunci când lucrurile tale sunt împărțite pe tipuri, este mai ușor să vezi exact ce ai. Dacă ai articole duble sau triple, poți să scapi de o parte din cele în plus. Poate descoperi că unele categorii de articole care se aflau în spațiul respectiv ar fi de fapt mai bine depozitate în altă parte și le poți muta. Separarea obiectelor în categorii face, de asemenea, mai ușor de văzut cu ce lucrezi, astfel încât să poți alege spațiile adecvate pentru a le depozita pe fiecare.

4. Umple din nou spațiul

Spațiul tău a stat gol până în acest moment, dar odată ce ai separat totul, etichetat și aranjat în coșuri sau cutii, atunci când a fost cazul, este în sfârșit timpul să începi să pui lucrurile la loc. Întotdeauna începe cu obiectele pe care le folosești cel mai des și pune-le în locul cel mai accesibil.

Împreună în arte și simțiri Concert umanitar pentru victimele cutremurului din Turcia Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire

Articolele folosite mai rar pot merge pe rafturi mai înalte sau în alte spații mai greu accesibile. Apoi, de acolo, umple golurile până când totul are un loc, păstrând întotdeauna laolaltă obiectele asemănătoare.

5. Învață să pui lucrurile la locul lor

Într-un pas anterior am vorbit despre cum să te asiguri că totul are un loc anume. Odată ce totul este organizat și la locul lui, singurul mod în care va rămâne așa este dacă te obișnuiești să pui lucrurile la locul lor imediat ce nu le mai utilizezi.

O modalitate de a dobândi obiceiul de a pune lucrurile la locul lor este să îți lași un indiciu vizual. Poate că ar trebui să începi cu bucătăria și să pui un sticker pe frigider pe care să scrie simplu: "Pune-le la loc!". Sau încearcă un bilet similar pe oglinda din baie sau pe ușa dulapului.

Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Noile obiceiuri nu se formează peste noapte, dar dacă creezi sisteme de organizare inteligente și faci o prioritate din menținerea lor, în timp, punerea lucrurilor la locul lor va părea mai mult ca o a doua natură și mai puțin ca o muncă.

Când simți că totul este dezorganizat, poate fi total copleșitor să încerci să readuci totul în ordine. Dar dacă te ocupi de câte o mică zonă la un moment dat și urmezi acești pași simpli, chiar vei începe să vezi progrese mai repede decât crezi. În plus, nu există un sentiment mai bun decât satisfacția de a avea un spațiu proaspăt organizat.

Sursă foto: Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri