Atunci când te afli în plin proces de renovare, ești în căutare de materiale, idei și inspirație. Analizezi diferitele opțiuni disponibile pe piață pentru a hotărî care variantă este cea mai potrivită pentru proiectul tău de amenajare, dar și în concordanță cu stilul de viață al membrilor familiei.

Când vine vorba de podea, o opțiune de luat în considerare este gresia tip parchet. Aceasta prezintă o serie de avantaje. Oferă atât aspectul estetic, factorul practic, cât și prețul avantajos. Prin urmare, în acest articol îți vom spune de ce să alegi gresia tip parchet pentru locuința ta.

1. Aspect atrăgător

Gresia tip parchet, așa cum numele o spune, imită cu fidelitate lemnul. Arată la fel ca parchetul laminat. Sunt disponibile diferite tipuri de modele, astfel că îți va fi foarte ușor să găsești culoarea dorită, fie că vrei aspectul lemnului în nuanța maro, bej sau poate gri. O astfel de gresie arată atrăgător, sofisticat și îndeplinește gusturile chiar și celor mai pretențioși cumpărători. Reproducerea fibrei lemnului dă un aspect cald acestor tip de plăci de gresie și o atmosferă primitoare încăperii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

2. Ușor de întreținut

Atunci când ai în plan un proiect de amenajare, odată cu aspectul estetic te gândești și la partea practică și, bineînțeles la cost. Din acest punct de vedere poți răsufla ușurat, fiindcă gresia tip parchet este la preț avantajos, fiind foarte ușor de întreținut. Dacă a curs ceva pe gresie, poți imediat să ștergi, nu va rămâne pată, murdăria nu va fi absorbită. Astfel, este foarte practică la bucătărie, unde foarte ușor poate să curgă apă. Parchetul este afectat de umezeală, de apa care stagnează pe podea. În schimb, în cazul gresiei astfel de incidente nu provoacă nicio deteriorare. Prin urmare, te poți bucura de aspectul călduros al lemnului inclusiv în baie.

3. Durată lungă de viață

Spre deosebire de o piesă de mobilier pe care o poți schimba cu ușurință peste câțiva ani, podeaua se înlocuiește greu. Desigur că vrei să își păstreze aspectul frumos cât mai mult timp. Din nou nu ai de ce să îți faci griji cu o gresie tip parchet. Uzura de zi cu zi nu își va face simțită prezența nici măcar după ani buni de la instalare. Gresia își va păstra aspectul inițial. Același lucru nu poate fi spus despre parchetul laminat care se poate zgâria ușor în cazul impactului unui obiect ascuțit cu podeaua. Prin urmare, recomandarea este să alegi gresia tip parchet și în cazul în care ai copii sau animale de companie. Avantajele acesteia, durată lungă de viață, rezistență la uzură și trafic intens, sunt așadar aspecte demne de luat în considerare.

5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

4. Potrivită oricărui tip de amenajare

O locuință în stil modern, o amenajare rustică pentru casa de la țară? Indiferent de proiectul pe care îl ai în desfășurare, gresia tip parchet se integrează în mod facil cu decorul. Așadar, dacă te întrebai de ce să alegi gresia de tip parchet, încă un motiv ar fi acesta, ușurința cu care poți să o asortezi cu piesele de mobilier, cu ușile sau cu profilele ferestrelor. Prin urmare, nu ai de ce să îți faci griji cu privire la rezultatul estetic, că vei întâmpina dificultăți în a asorta elementele proiectului de amenajare.

5. Raport bun calitate-preț

Așa cum a fost menționat și anterior, atunci când planifici un proiect de amenajare, inevitabil te gândești și la preț. Cel mai probabil ai deja setat un buget în care trebuie să te încadrezi. Așa cum știi, lemnul este un material foarte costisitor. Fie că este vorba de o podea din lemn natural sau de o mobilă, prețul nu este deloc accesibil. În schimb, cu o gresie tip parchet câștigi aspectul natural al lemnului la tine acasă, plătind un preț avantajos. Sună bine, nu-i așa?

5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare 5 Seturi complete pentru manichira semipermanentă chiar la tine acasă 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară

Descoperă diferitele modele de gresie tip parchet, pe care le poți folosi pentru orice cameră a locuinței tale. Fii creativ, realizează proiectul de amenajare așa cum ți-ai imaginat!

Sursa foto: Photo by Max Vakhtbovych from Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri