Intr-o perioada in care tendintele actuale in materie de design interior tind catre reductie, catre un spatiu cat mai aerisit si minimal, oamenii au inceput sa renunte, din motive practice, la covoare. Prin calitatile sale insa, covorul prezinta avantajele de a putea reda spatiului un accent individual si de a ascunde defectele existent.

Pentru ce culoare a covorului optam?

Paleta cromatica este una foarte permisiva si indrazneata. Un lucru ce trebuie retinut este faptul ca nu trebuie sa asortati covorul cu mobila, ci cu restul accesoriilor decorative, pentru a-I conferi incaperii unitate si personalitate. Daca parchetul este deschis la culoare, covorul va fi intr-una contrastanta, pentru a se evidentia reciproc.

Alegeti covoare in culori curajoase, pentru a anima spatiul.

Daca mobila este intr-o nuanta inchisa, spargeti monotonia optand pentru un covor intr-o culoare aprinsa, electrica, devenind, astfel, punctul focal. Pentru a fi in tendinte, covorul poate fi turcoaz sau in diverse combinatii dintre turcoaz si verde, cafeniu, purpuriu, gri sau alb.

Indiferent de materialul pentru care optati, covorul poate influenta foarte mult modul de perceptie al spatiului, putand sa-i schimbe aspectul in intregime. Desi modelul si culoarea sa sunt importante, acesta trebuie, in primul rand, sa va reflecte personalitatea.

Un articol de Ana Marin


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri