Este o combinație perfectă între natură și decor. Și nu se poate nega: un terariu cu plante este o adevărată atracție pentru ochi datorită prezentării sale unice. Chiar dacă este de dimensiuni modeste, poate deveni un adevărat punct de atracție într-o cameră. O atracție care constă în principal în combinația unică de sticlă și plante. Un mod frumos de a prinde, cel puțin vizual, natura într-un recipient care ne permite să ne bucurăm până și de cel mai mic detaliu.

În mod ciudat, existența unui terariu cu plante este o tradiție care datează încă din secolul al XIX-lea. Deși prezența acestor capsule naturale a căzut în desuetudine, ele au revenit în forță în ultimele decenii. Motivele merg dincolo de motivele ornamentale. Un terariu este o modalitate ușoară de a vă bucura de natură dacă nu aveți spațiu sau, în funcție de plantele pe care le găzduiește, dacă nu le acordați prea multă atenție. Pentru că, în funcție de forma lor, terariile pentru plante păstrează umiditatea de care plantele au nevoie pentru a trăi. Un ajutor perfect pentru persoanele uituce, pentru cei care călătoresc des sau pentru cei care doresc să se bucure de o anumită plantă tropicală pe care, dacă nu ar fi crescut într-un terariu, nu am fi putut să o avem.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

Așadar, fie că aveți plante, fie că vreți să vă apucați de ele, astăzi vrem să vă oferim motive pentru a avea un terariu acasă. Cinci argumente care te vor convinge să ai această pastilă a naturii în casă sau la birou.

Înainte de a vedea în detaliu de ce ar trebui să aveți un terariu acasă, este important să știți că aceste mici habitate sunt foarte versatile. Atât de mult încât, în ciuda aparențelor, ne putem bucura de un număr mare de plante în interiorul lor. Bineînțeles, fie că vom cumpăra unul, fie că ne gândim cum să facem singuri un terariu pentru plante, este important să definim de la început ce tip de climă va conține. Și, în mod curios, avem două opțiuni complet extreme: fie un habitat tropical, fie unul deșertic. Ceva care răspunde, în mare măsură, recipientului în care avem terariul nostru.

Caria dentară – ce este și cum se tratează 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Principiile de bază ale mașinii CNC

Dacă ne atrage stilul deșertic, cel mai frecvent este să cumpărăm sau să facem un terariu din plante suculente. Acest tip de terariu este marcat de secetă și este de obicei deschis, pentru a permite evaporarea apei folosite pentru irigare. O necesitate imperioasă, aceea de a nu păstra resturile de la udarea cactușilor și suculentelor. Cu toate acestea, dacă dorim să ne bucurăm de plante tropicale, formatul terariului nostru de plante va fi complet diferit. Având în vedere habitatul original al acestui tip de plante, idealul este să se păstreze cât mai multă umiditate. Acest lucru poate fi realizat cu ajutorul unor recipiente închise, capabile să o mențină.

După ce am definit aspectul și tipul de viață din interior, este momentul să știm de ce ar trebui să avem un terariu. Și nu există nicio îndoială: a avea unul este, oricum o iei, o idee bună.

1. Permite contactul cu natura

Acesta este un lucru pe care l-am pierdut, în mare măsură, cu stilul nostru de viață actual. În ciuda faptului că orașele caută din ce în ce mai mult prezența naturii în ele, viața urbană diminuează acest contact. Unul care este retrogradat, de multe ori, la a avea o grădină, o terasă sau la a te bucura de plante acasă.

Dar, chiar și așa, renunțăm adesea la cultivarea plantelor de interior din diverse motive. Iar gama de motive este foarte largă. De la cei care spun "nu mă pricep" până la cei care petrec mult timp departe de casă, fără a-i uita pe cei care își împart viața cu un animal. Este în regulă: acceptăm toate motivele. Dar dacă vreunul dintre ele are legătură cu tine, un terariu cu plante este clar soluția.

De ce insistăm ca, în ciuda convingerii dumneavoastră, să vă bucurați de un terariu? Pentru că motivele pentru a avea plante acasă sunt multe și variate, dar ele pot fi rezumate rapid: nevoia imperioasă de a fi în contact cu natura. Un lucru care, departe de a fi secundar, este fundamental pentru o viață mai bună. Din acest motiv, și chiar dacă este într-un format mic, un terariu este o alternativă perfectă pentru a evita pierderea acestei legături necesare.

2. Un terariu ne îmbunătățește sănătatea

Și da, chiar dacă avem un terariu minimalist, putem profita de unul dintre beneficiile de bază ale plantelor. Acest mecanism natural pentru ele, fotosinteza, este un adevărat filtru pentru aerul pe care îl respirăm. Ele au nevoie de dioxid de carbon pentru funcțiile lor vitale și ne dau înapoi oxigenul reînnoit. Astfel, chiar și cea mai mică plantă ne va ajuta să respirăm un mediu mult mai sănătos.

Dar aceasta nu este singura contribuție la sănătatea noastră pe care o poate aduce un terariu cu plante. Prezența lor ajută la umidificarea mediului înconjurător. Ceva care nu numai că îl răcorește, dar ne ajută să ne menținem nările și gâtul hidratate. Și doar prin simpla sa prezență în spațiul nostru!

3. Stimulează concentrarea și relaxarea

Și este dovedit științific! Plantele la birou nu sunt doar un trend. Acestea sunt, conform mai multor studii, o sursă de stimuli pozitivi pentru mintea și emoțiile noastre. Nu numai că joacă un rol important în minimizarea stresului nostru. De asemenea, acestea promovează creativitatea și concentrarea. Și da: acest lucru se întâmplă și când avem un terariu cu plante. Cu atât mai mult cu cât, fiind mici, pot face parte din masa de studiu sau de lucru fără a ocupa spațiu.

4. Nu ocupă spațiu

Un alt avantaj pe care îl prezintă adesea plantele. Chiar dacă avem o casă mică, este posibil să avem un terariu. Propunerea sa nu necesită nici dimensiuni mari, nici mult spațiu. Este suficient să găsim un loc pentru el ca parte a decorului casei noastre.

5. Un terariu este ca și cum ai avea o grădină în miniatură

În același mod în care ne putem juca cu amenajarea peisagistică într-o grădină, o putem face și într-un terariu pentru plante. O modalitate excelentă de a avea propria grădină, chiar dacă este într-un format redus.

Sursa foto: Photo by Nielsen Ramon on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri