Atunci când te muți în prima ta locuință sau într-o casă nouă, un sentiment de euforie și satisfacție îți oferă energia de a despacheta totul și de a-ți așeza mobila și celelalte lucruri, cât mai curând posibil, la locul lor. Apoi trebuie să te gândești la obiectele care îți sunt necesare pentru ca viața în noua casă să se desfășoare cât mai confortabil posibil.

Aparatele electrice sunt astfel de elemente esențiale pentru viața cotidiană. Însă, înainte de a face lista de cumpărături, trebuie să stabilești care sunt adevăratele tale nevoi în materie de aparate electrocasnice. Iată mai jos câteva sfaturi despre cum să investești în dispozitivele potrivite.

Gândește-te la economiile pe termen lung

Deși, probabil, după ce ai alocat o sumă mare din buget pentru locuința în sine, vei fi tentată să alegi produse electrocasnice mai puțin costisitoare, aceasta ar putea să nu fie cea mai bună decizie. Motivul este acela că, în general, aparatele mai ieftine sunt mari consumatoare de energie electrică. Pe lângă încălzire și apă caldă, aparatele de uz casnic reprezintă aproximativ 40 - 50% din factura la energie. De aceea, atunci când decizi să cumperi aparate electrocasnice, precum aspiratoare, aparate de cafea, fier de calcat, mașină de spălat vase, nu lua ca indicator principal prețul, ci economiile făcute pe termen lung.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Studiu Beko: 9 din 10 persoane recunosc că ignoră cele mai bune practici în materie de economisire a energiei Specialiștii recomandă: ulei de argan pentru un păr de revistă Păr gras? Nu dispera! Există soluții rapide!

Clasa de energie

Orice aparat electrocasnic este etichetat în funcție de consumul său de energie, precum și de nivelul de zgomot produs. Alege dispozitive care sunt incluse măcar în clasa energetică A, dar, pentru a face economii reale, poți opta pentru aparate din clasa A+++. Costul mai mare va fi amortizat de economiile la factura de energie electrică, cu până la 60%, dar și de faptul că durata lor de viață va fi mai lungă. Estimată la o medie de 7 ani, durata de viață a unui aparat electrocasnic dintr-o clasă superioară poate fi dublă.

Nivelul de zgomot

Mai puțină lume ia în considerare nivelul de zgomot produs de un aparat electrocasnic și, totuși, acesta poate afecta confortul vieții. De exemplu, o mașină de spălat vase nu trebuie să depășească 53 dB pentru un model de sine stătător și 50 dB pentru unul încorporabil. Sau, dacă, din cauza programului, ești nevoit să dai cu aspiratorul seara târziu, este recomandat să alegi un dispozitiv silențios, cu un nivel de zgomot care să nu depășească 70 de decibeli.

Cu gândul la vară. Ritualuri de frumusețe care te pregătesc din timp pentru sezonul estival. Cea mai bună cafea boabe pentru espressorul automat Este scump să mergi la dentist în România? Celebrul medic stomatolog, dr. Alin Gabor, îți spune cât costă să ai grijă de dinți

Pune întrebările potrivite

Înainte de a pune un aparat electrocasnic pe lista ta de cumpărături, este recomandat să îți pui câteva întrebări potrivite legate de modul de folosire:

  • Care este capacitatea de care ai nevoie - o familie numeroasă nu va avea aceleași nevoi ca o persoană care locuiește singură în cazul aparatelor electrocasnice precum mașinile de spălat rufe și vase ori frigider. De asemenea, aparatele mari, precum aragazul sau mașina de spălat, trebuie să fie adaptate dimensiunilor locuinței.
  • Cât de des îl vei folosi - dacă nu gătești în mod regulat, optează pentru o plită cu două ochiuri și un mic cuptor electric în locul unui aragaz de mari dimensiuni. La fel, nu investi într-un robot complex de bucătărie, dacă ai de gând să îl folosești doar pentru smoothie-uri.
  • Ai nevoie de opțiuni speciale - dacă ai copii mici, poate ai nevoie de o mașină de spălat rufe cu uscător, pentru a face față cantității mari de haine murdare. Sau, dacă ai animale, poate ai nevoie de un aspirator cu apă ori o mașină de spălat rufe cu funcție de eliminare a firelor de blană.

Aparatele electrocasnice sunt necesare în viața de zi cu zi, de aceea alegerea lor trebuie să fie făcută cu atenție, după ce ți-ai pus întrebările potrivite și ți-ai analizat nevoile prezente și viitoare. Cu sfaturile de mai sus, vei reuși să faci cele mai bune achiziții și să economisești și bani pe termen lung.

Cadouri de Crăciun pentru întreaga familie Cum să alegi componente pentru baia ta Cum să alegi lenjerie intimă confortabilă?

Sursa foto: Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri