14 Martie 2022 publicat în Casa-Gradina 2 share-uri

Când vrei să îți protejezi casa, implicit bunurile de valoare, este necesar să îți iei cele mai bune metode de securitate și precauție, ca să fii pregătit pentru orice amenințare ce poate apărea. Drept urmare, cu cât te pregătești mai bine, cu atât vei evita potențiale pagube mai ușor. Așadar, iată câteva dintre metodele eficiente de securitate pe care să le iei.

Depozitează-ți bunurile de valoare în siguranță

Atunci când deții lucruri de valoare, indiferent că e vorba de acte, documente sau obiecte de lux, precum ceasuri, bijuterii sau bani cash, este indicat sa le păstrezi într-un loc special amenajat. Drept urmare, dacă vrei să te asiguri că vor rămâne intacte, le poți păstra în casete de valori sau în seifuri. De asemenea, este indicat să nu le depozitezi în același loc ori în aceeași încăpere, ci în spații diferite, pentru a evita potențiale pagube. În plus, asigură-te că acestea nu se află la vedere și că nu dezvălui informații despre locurile în care le păstrezi.

Folosește măsuri moderne de securitate

Ca să îți păstrezi bunurile de valoare în siguranță, iar locuința ta să nu fie în pericol, indiferent de amenințarea cu care se confruntă, apelează la un sistem de securitate de ultimă generație. Așadar, montează-ți camere de supraveghere la exterior, dar și la interior, ca să monitorizeze fiecare mișcare în proximitatea casei. Asigură-te că la intrare ai instalată o ușă metalică ranforsată, care este foarte rezistentă în cazul unui impact puternic. De asemenea, o să îți prindă bine încă două sisteme, unul de alarmă și altul antiefracție, ca să fii cu un pas înaintea hoților. Iar când vine vorba de calamități, protejează-ți căminul cu ajutorul detectoarelor pe bază de senzori pentru fum, gaz, inundație sau incendiu. Pe de altă parte, o să îți fie de ajutor și un videointerfon, iar dacă stai la curte, folosește un kit de automatizare a porților batante, ca să ai siguranța că porțile se vor închide în mod automat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Principiile de bază ale mașinii CNC Caria dentară – ce este și cum se tratează

Păstrează discreția

Atunci când vine vorba de păstrarea bunurilor de valoare în siguranță, este nevoie de discreție. Mai precis, trebuie să nu dezvălui detalii cu privire la ceea ce deții, adrese, poze în care obiectele de lux sunt la vedere sau alte informații din cauza cărora hoții ar putea să îți facă o vizită. În plus, este foarte important să nu îți expui viața personală pe rețelele de socializare și nici să precizezi când pleci în vacanță sau concediu, deci, când lași locuința nesupravegheată pentru o perioadă îndelungată.

Instalează-ți un sistem de iluminat inteligent

O altă soluție la care să apelezi este să îți instalezi un sistem de iluminat inteligent, adică să îți montezi becuri cu LED, pe care să le controlezi prin intermediul unei aplicații mobile. Mai precis, vei putea să setezi intensitatea și culoarea luminii, astfel încât să obții atmosfera pe care ți-o dorești în funcție de activitățile pe care vrei să le desfășori în propriul tău cămin. Deci, indiferent dacă vrei să citești, să lucrezi la birou, să dormi, să te relaxezi în timp ce urmărești un film, sistemul de iluminat smart te va ajuta în acest sens. În plus, acesta are și un rol de protecție, când vine vorba de siguranța casei tale. Becurile pot fi programate de la distanță să se aprindă, chiar dacă nu te afli în locuință, ceea ce va induce hoții în eroare.

Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Acestea sunt doar câteva dintre metodele la care poți apela atunci când vrei să îți păstrezi bunurile de valoare în siguranță. Pe de altă parte, poți să îți iei și un câine de pază, să rogi un vecin să mai arunce câte o privire la casa ta și să mai treacă din când în când pentru o verificare de rutină, atunci când te afli într-o vacanță. În plus, poți apela și la specialiștii în securitate care să intervină prompt în cazul unei tentative de intrare prin efracție.

Sursă foto: REDPIXEL.PL /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri