Popularitatea bucătăriei a crescut în ultima perioadă, fiind folosită acum mai mult ca niciodată. Deoarece petrecem din ce în ce mai mult timp acasă, gătitul a devenit mai mult un hobby decât o activitate necesară.

Tocmai de aceea, vasele de înaltă calitate au revenit la modă și fac ca gătitul să fie mai eficient, iar bucătăria mult mai plăcută ca aspect. Iată ultimele trenduri de la Bonami.ro.

Oale și cratițe de calitate înaltă

Culoarea caldă și strălucitoare arămie, oțelul inoxidabil și aluminiul sunt foarte apreciate datorită calității înalte pe care o au. Până la urmă, aceste materiale sunt folosite de chefii profesioniști, deoarece te ajută să gătești mai rapid și mai eficient din punct de vedere energetic. Deși prețul de achiziție poate fi mai mare, produsele vor rezista timp de mulți ani.

Tocătoare

Dacă există un lucru pe care ar trebui să-l introduci neapărat în echipamentul bucătăriei tale, acela ar fi un tocător de servire. Brânzeturile, aperitivele și alte delicatese vor arăta mai tentant pe un astfel de tocător decât pe un platou clasic.

Printre trenduri se numără tocătoarele din marmură, care creează o impresie de lux și oferă bucătăriei și zonei de dining un nou look. În plus, sunt obiecte sustenabile datorită durabilității și sunt ușor de combinat cu alte materiale.

Nu vei da greș nici cu tocătoarele de servire din lemn. Însă alege un lemn exotic, precum salcam sau tec, deoarece sunt printre cele mai dure și rezistente dintre toate tipurile de lemn.

Tendințe în materie de copt: efect mare cu efort minim

Admiri întotdeauna operele de artă expuse în vitrinele din cafenelele sau patiseriile cu renume? Vestea bună este că poți coace acasă un desert care să arate ca și cum ar fi fost făcut de un profesionist. De fapt, în tendințe sunt formele de copt ingenioase, din materiale speciale, care te ajută să realizezi cele mai frumoase deserturi cu un minim de efort.

Sucitoare cu modele în relief

Fursecurile și biscuiții pot fi mâncați și din priviri! Sucitoarele pentru aluat cu model te ajută să coci deserturile gata decorate. Poți folosi sucitorul pentru turtă dulce, glazură, aluat de biscuiți sau marțipan. Este foarte ușor! Se întinde aluatul până la aproximativ 0,5 cm și apoi se trece cu sucitorul gofrat peste aluat, în timpul ultimei rulări.

Forme speciale pentru checul bundt sau brioșe

Checul bundt este unul dintre deserturile preferate. Este potrivit pentru brunch-ul de duminică, dar și ca gustare, pentru un invitat la cafea. Doar cu o rețetă simplă și designul neobișnuit al formei de copt, vei transforma prăjitura în ceva special. Forma de copt poate fi aleasă și ca dar de Crăciun sau pentru o zi de naștere.

În ceea ce privește materialu,, există o mulțime de opțiuni: fontă, silicon, aluminiu sau ceramică.

Forme de copt din silicon

În ultimii ani, ustensilele din silicon au ajuns să se afirme. Cel mai mare avantaj al acestora este că nu trebuie să fie unse. Siliconul este folosit pentru a produce numeroase forme și tăvi de copt, palete, spatule, mănuși de bucătărie sau suporturi de vase. În plus, formele din silicon nu acumulează căldură, de aceea nu te vei frige atunci când le scoți din cuptor.

Formele din silicon au o greutate mică și sunt ușor de manevrat, elastice și neaderente, astfel încât poți răsturna cu ușurință checul, blatul sau brioșele, când sunt coapte. De asemenea, sunt excelente pentru prepararea deserturilor fără coacere, dar și pentru înghețarea cremelor sau a cuburilor de gheață.

Sursa foto: Bonami.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri