Covoarele au parcurs un drum lung în ceea ce privește designul și funcționalitatea. Fie că ești în căutarea unei piese decorative care să atragă atenția într-o cameră de zi formală, fie vrei un loc moale pe care să te așezi pentru a te juca cu copilul, există un covor potrivit.

Dimensiune, culoare, materiale, durabilitate – sunt foarte multe lucruri de luat în considerare înainte să alegeri covorul perfect pentru un spațiu. Din fericire, am creat acest ghid all-in-one pentru a ne asigura că începi cumpărăturile de covoare moderne cu cunoștințele potrivite.

Materiale

Animalele de companie, copiii și vizitele oamenilor care nu se descalță sunt lucrurile la care vrei să te gândești atunci când alegi un covor nou. Cu toate acestea, alegerea dintre numeroasele tipuri de materiale de covoare moderne disponibile poate fi un pic copleșitoare. Să aruncăm o privire la unele dintre cele mai populare opțiuni de pe piață.

Lână – La fel ca puloverul tău preferat făcut de bunica, un covor de lână aduce căldură instantanee și confort într-un spațiu. Clasificată ca material de lux, lâna este rezistentă în mod natural și rezistentă la pete datorită unei substanțe cerată. Acest lucru împiedică petele și murdăria să intre prea adânc în covor, ceva care ajută la oprirea colorării permanente.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 trucuri de amenajare pentru un apartament mic și cochet Ghid pentru alegerea mobilierului interior Ziua AFACERII TALE 2022: pentru al șaptelea an consecutiv, METRO România sărbătorește ANTREPRENORII LOCALI

Vâscoză – Fabricată din fibre formate din pastă de lemn, textura ultra-moale a vâscozei înseamnă că beneficiază de puțină suspensie suplimentară. Însă deși covorul tău de vâscoză va fi incontestabil de frumos, probabil că nu este cea mai bună alegere pentru o cameră de joacă pentru copii sau intrarea câinilor sau a curierilor. Asta nu înseamnă că trebuie să te ferești de covoare moderne de vâscoză, dar ar fi cu siguranță mai potrivite pentru un spațiu pentru adulți, cum ar fi un dormitor principal, o cameră de zi formală sau o cameră de oaspeți.

Iuta – Covoarele din iută aduc frumusețe, funcționează cu animale de companie și sunt relativ ușor de curățat, iuta fiind în mod natural moale și durabilă. Cu toate acestea, iuta nu este absorbantă, așa că nu ar merge bine ca un covor de baie, covor de intrare sau în orice altă zonă cu umiditate ridicată. Aspirarea simplă și curățarea petelor sunt tot ce ai nevoie pentru ca un covor de iută să arate bine.

Peste 30 de psihoterapeuți vor aborda teme despre cuplu și parenting, într-o nouă serie de evenimente Săptămâna PSI Cea mai bună cafea boabe pentru espressorul automat Într-un cuplu, diferențele pot fi atât de înfricoșătoare pentru mintea noastră că ne fac să ne îndoim de relația în care suntem. Este normal să le acceptăm! Interviu cu Diana Lupu, psihoterapeut relațional

Culoare, model și stil

În timp ce canapeaua, patul sau masa ar putea capta toată atenția, un covor are puterea de a transforma întreaga senzație a unei camere. Covoarele ocupă mult spațiu vizual, deci este important să știi exact tipul de mesaj pe care vrei să îl transmită.

De exemplu, dacă vrei ceva natural și organic care să încadreze spațiul, dar care să nu distragă atenția de la alte elemente din cameră, un covor din iută rotund, cu un model, este o alegere bună. Acesta are un ton monocromatic și neutru pentru un efect calmant, cu un model geometric texturat pentru a adăuga interes.

Mărime

Când vine vorba de selectarea unui covor, dimensiunea contează cu siguranță. Cea mai mare greșeală atunci când alegi o dimensiune de covor? Alegi ceva prea mic pentru spațiul tău.

Păr gras? Nu dispera! Există soluții rapide! Portalul magic 2:2 se deschide pentru noi pe 2 februarie: Potențial dublu de manifestare a dorințelor! Ce-i al tău e pus deoparte, dar fă un pas (sau 2) înspre el Aceștia sunt Marii Înțelepți ai horoscopului, suflete evoluate care ajută la trezirea umanității

Încearcă întotdeauna să alegi un covor care ar putea fi mai mare, decât prea mic. Un covor este menit să ancoreze și să definească un spațiu, astfel încât ceva care nu este suficient de mare va crea iluzia unei camere înghesuite și mai mici.

Pentru a alege dimensiunea perfectă a covorului, gândește-te mai întâi la mobilierul care va fi aranjat în jurul marginilor covorului, cum ar fi o canapea sau o comodă. Vei dori să te asiguri că marginile covorului se potrivesc sub picioarele din față ale acestui mobilier. De exemplu, cele două picioare din față ale canapelei, precum și comoda vor trebu isă să se așeze pe covor. De asemenea, vrei să te asiguri că există spațiu la capete.

Dacă ai o cameră mare cu un aspect deschis, utilizează covoare moderne de dimensiuni diferite pentru a defini fiecare spațiu și pentru a crea zone. De exemplu, cu o cameră mare care include o zonă de vizionare la televizor pe o parte, zona de luat masa în mijloc și un colț de lectură la celălalt capăt, poți seta clar limitele acestor diferite locuri folosind covoare moderne plasate strategic.

Editura Librex lansează ”Gândește și vei fi bogat”, cea mai bună carte motivațională a tuturor timpurilor Cum ne influențează arhetipurile și inconștientul colectiv și cum să le folosim pentru a ne îmbunătăți viața Electrolux continuă demersurile de promovare a educației alimentare sustenabile în școlile din România și pentru al doilea an consecutiv susține împreună cu AIESEC programul Food Heroes

Dacă încă nu ai reușit să alegi o dimensiuni de covor, ar putea fi timpul să încerci metoda cu bandă adezivă. Configurează mobilierul în aspectul ideal, apoi lipește pe podea bandă sub forma unui covor în dimensiunea care se simte cel mai bine și care are cel mai mult sens în spațiu. După ce ai terminat, scoate banda și apoi gpsește un covor cât mai apropiat de acea dimensiune.

Pentru ceva pe care mergem literalmente tot timpul, covorul potrivit poate face cu adevărat diferența în ceea ce privește confortul și stilul casei tale. Având în vedere stilul tău de viață, preferințele de design și spațiul, sperăm că sfaturile și îndrumările de mai sus te-au ajutat.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri