11 Martie 2021 publicat în Casa-Gradina 16 share-uri

Stim că nu vrei să aloci un buget exorbitant unui astfel de proiect, așadar am conceput o listă scurtă și, în același timp, rapidă, care să scoată din impas atmosfera casei.

Sunt momente în care simți nevoia unor modificări în viața ta și dacă schimbarea jobului și a carierei sunt prea drastice, atunci poate ar trebui să încerci o transformare rapidă a casei tale. Uneori, din cauza programului încărcat și a rutinelor pe care le dezvoltăm, uităm să dăm atenție locuinței noastre și încet-încet locul își pierde din frumusețea, din căldura și siguranța pe care ar trebui să ne-o transmită.

Pe de altă parte, știm că nu vrei să aloci un buget exorbitant unui astfel de proiect, așadar am conceput o listă scurtă și, în același timp, rapidă, care să scoată din impas atmosfera casei. Nu uita că lucrurile simple, precum lumânările, buchetele cu flori și micile decorațiuni, îți pot schimba instantaneu starea de spirit.

Retail jobs

Rearanjează mobila

Amenajarea livingului nu trebuie să fie deloc complicată. Acordă-ți două sau trei zile și gândește-te la cum poți muta mobila astfel încât sufrageria să capete un nou look. Poți încerca să pui în evidență fotoliile și să creezi un spațiu de relaxare cu ele sau să schimbi locul mesei de cafea. Același lucru este valabil și pentru dormitor. Una dintre variantele câștigătoare este poziționarea patului cu vederea spre geam, indiferent de priveliștea pe care o ai. Lumina naturală și razele de soare te vor binedispune încă de la primele minute ale dimineții.

Folosește-te de culori

Dacă te-ai plictisit de albul pereților, nu îți fie teamă de culori și ia-ți un weekend liber și redecorează. Designerii de interior recomandă să te folosești de nuanțe pentru a da căldură încăperii, așadar poți opta pentru vopsirea unui singur perete într-o cameră, tocmai pentru a te juca și pentru a da o notă creativă. Mai mult, acest lucru va da un plus de originalitate, iar tu te vei putea bucura de o nouă atmosferă în casă.

Citeste si:
Sfaturi pentru o casă luminoasă
Sfaturi pentru o casă luminoasă

Joacă-te cu textilele

O altă modalitate foarte simplă prin care poți transforma rapid atmosfera din casă sunt textilele. Indiferent că vorbim de păturile de pe fotolii, de lenjeria de pat sau chiar fețele de pernă de pe canapea, schimbă-le. Cum afară este deja primăvară, încearcă să cumperi materiale mai fine și mai colorate, cu imprimeuri geometrice sau cu flori.

Instalează luminile potrivite

Dacă în cazul bucătăriei ai nevoie de lumini intense, mai ales deasupra consolei pentru gătit, în sufragerie și dormitor, optează pentru lumini difuze și calde. Desigur, păstrează și luminile puternice pentru serile în care ai nevoie să finalizezi un proiect sau să te joci cu copiii, dar, pe cât posibil, încearcă să ai și surse mai liniștite. Totodată, ai varianta lumânărilor simple sau parfumate.

Alege tapet sau fototapet

Dacă nu vrei să vopsești camera și ți se pare foarte multă muncă, poți personaliza unul dintre pereți cu un tapet în nuanțe calde sau chiar cu flori, forme geometrice sau elemente din natură. Tapetul este foarte ușor de montat, nu vei face mai deloc mizerie și îl găsești în diferite nuanțe. În plus, are prețuri accesibile și va da un șarm aparte încăperii unde alegi să îl poziționezi.

În plus, dacă ai puțin timp la dispoziție, realizează o ramă cu fotografii dragi ție și familiei tale. Cumpără o ramă, vopsește-o cu alb și prinde cu ajutorul unor cleme câteva șnururi. Apoi, fie că vei apela la un centru de imprimare, fie că vrei alege să le tipărești acasă, printează pozele importante și aranjează-le cu mici cârlige de sfoară. Alege un loc în care toți membrii familiei să se bucure de imaginile frumoase.

Sursă foto: De la Andrey_Popov /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri