, 11 Ianuarie 2021 publicat în Casa-Gradina 25 share-uri

Iată câteva sugestii care ți-ar prinde bine și ţi-ar ușura viața de zi cu zi.

Odată cu instalarea temperaturilor scăzute, probabil vei petrece mai mult timp în casă, cu precădere în bucătărie. Pe lângă faptul că vei găti mai mult, vei avea nevoie și de provizii pentru o iarnă fără griji, ceea ce înseamnă că trebuie să fii pregătită din toate punctele de vedere. De aceea, este un moment bun să îți pregătești și să îți organizezi bucătăria așa cum îți place ție.

Iată câteva sugestii care ți-ar prinde bine și, mai ales în contextul actual, ţi-ar ușura viața de zi cu zi.

Renovează bucătăria

Renovarea poate fi gura de aer de care are atâta nevoie bucătăria ta. Contează foarte mult să te bucuri de confortul pe care ți-l doreai de mult timp, iar un spațiu curat și foarte bine organizat îți asigură posibilitatea de a îți desfășura în cele mai bune condiții activitățile casnice. Achiziționarea de mobilier nou, înlocuirea gresiei sau zugrăvirea pereților din această încăpere sunt doar câteva idei amenajare bucatarie. În funcție de nevoile tale, stabilește-ți un buget și respectă-l.

Cu o strategie bine pusă la punct vei transforma bucătăria în camera ta preferată, unde îți vei petrece timpul liber cu plăcere. Mai precis, percepe-o ca pe un loc în care vii să te relaxezi, ori singură, ori alături de familie sau prieteni. De pildă, o poți transforma într-un open space, unde poți instala un televizor și să îți aduci fotoliul acela comod din dormitor, pentru a urmări serialele tale preferate. Tu decizi care este varianta optimă.

Utilează-ți bucătăria cu electrocasnice potrivite pentru tine

Pentru că vei găti mai mult în sezonul rece sau pur și simplu vrei să câștigi timp, cu siguranță vei avea nevoie de ajutoare de nădejde. De exemplu, poate la micul dejun preferi cafeaua, sucul natural și pâinea prăjită. Deci, mai mult ca sigur ți-ar prinde bine un espressor, un storcător şi un toaster. Tot așa, dacă nu ai timp să-ți încălzești mâncarea într-un mod clasic, poți apela la un cuptor cu microunde, mai ales dimineața, când poate ești pe fugă din cauza serviciului. Un aragaz performant este tot ce ai nevoie, în cazul în care îți place să gătești multe preparate la cuptor, atât pentru tine, cât și pentru familia ta. De asemenea, o mașină de spălat vase te-ar scuti de tot efortul pe care îl depui atunci când acestea se strâng în chiuvetă. Aparatura și electrocasnicele ar trebui alese în funcție de nevoile și tabieturile personale.

Asigură-te că ai suficiente spații de depozitare

În contextul actual, orice provizie e binevenită. Spre deosebire de sezonul cald, fructele și legumele proaspete se găsesc mult mai greu iarna, de aceea ești nevoită să îți faci stocuri de conserve și alte alimente. În consecință, ai nevoie de spațiu și de o organizare impecabilă a mobilierului din bucătărie, pentru a putea așeza fiecare produs în parte, fără să fii obligată să le înghesui sau să le depozitezi altundeva. Pentru a le avea la îndemână, ți-ar prinde bine câteva dulapuri, precum cele suspendate. Alege-le pe cele cu uși transparente, ca să observi proviziile pe loc, fără să pierzi timp inutil. În prealabil, organizează-le în funcție de mărime, formă, culoare, întrebuințare. Astfel, îți va fi mult mai ușor să le folosești.

Ia în calcul toate aspectele pentru bucătărie: dacă ai suficient spațiu de depozitare, când trebuie înlocuite electrocasnicele, dacă scopul tău principal este să gătești sau o folosești doar să iei mesele zilnice. O bucătărie amenajată, utilată după nevoi cu toată aparatura și mobilierul aferent, îți va oferi confortul atât de necesar în sezonul rece.

Sursă foto: by Jason Briscoe /Unsplash
Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri