Un cuptor electric este o alegere convenabilă pentru bucătărie, deoarece oricine are o priză și nu trebuie să îți faci griji cu conectarea la rețeaua de gaze.

Cu toate acestea, unele cuptoare electrice pot fi destul de costisitoare, iar factura la curent ar putea să te suprindă.

Așadar, atunci când alegi un cuptor electric pentru bucătăria ta trebuie să ai grijă să verifici cât curent consumă și cât de eficient energetic este. Majoritatea cuptoarelor electrice folosesc între 2.000 și 5.000 de wați, puterea electrică medie ajungând la aproximativ 3.000 de wați.

Există câteva orientări generale pentru alegerea unui cuptor electric care va utiliza mai puțină energie:

Verifică puterea cuptorului și fiecare arzător individual. Puterea mai mică înseamnă un consum de energie mai scăzut. Totuși, acest lucru înseamnă și un compromis: înseamnă, de asemenea, o putere mai mică de încălzire.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Alege un cuptor cu convecție. Această caracteristică ar putea costa mai mult, dar un cuptor cu convecție poate găti mâncărurile mai repede și la temperaturi mai scăzute.

Alege un blat de gătit cu inducție. Acest lucru adaugă și mai mult prețul de achiziție al unui cuptor electric, dar o plită cu inducție economisește energie prin utilizarea energiei electromagnetice pentru a genera căldură și este o opțiune mai sigură, deoarece blatul de gătit rămâne mereu rece la atingere.

Alege un cuptor electric cu auto-curățare. Aceste cuptoare necesită o izolație suplimentară datorită căldurii ridicate a ciclului de auto-curățare, ceea ce le face mai eficiente în general.

Economisește energie în timp ce gătești

Daca vrei sa cumperi cel mai bun cuptor, dar ești și în căutarea unor noi oportunități de reducere a consumului de energie, încearcă aceste practici energetice inteligente:

2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă?

Gătește mai multă mâncare, mai rar. Este mai eficient din punct de vedere energetic să gătești mai multe feluri de mâncare simultan, așa că planifică-ți gătitul în consecință și fă-l un maraton. Folosește cuptorul cu microunde pentru a încălzi resturile cu o fracțiune din costul utilizării unui cuptor electric sau al aragazului.

Menține ușa cuptorului închisă. Pierzi energie termică de fiecare dată când deschizi ușa cuptorului, așa că folosește lumina cuptorului și privește prin fereastră în schimb pentru a vedea când s-a gătit mâncarea.

Curăță cuptorul în mod regulat și menține-l curat. Murdăria acumulată pe cuptor acționează ca o izolare în partea de sus pentru elementele de încălzire. Așadar, murdăria va face încălzirea mai puțin eficiente și va scădea eficiența gătitului.

Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Folosește vase de sticlă și ceramică în loc de tigăi metalice. Ele transferă căldura mai eficient și mai uniform.

Pornește rapid autocurățarea. Pornește ciclul de autocurățare imediat după folosirea unui cuptor elecric pentru gătit și vei economisi o parte din căldură.

Oprește căldura mai devreme. Poți economisi energie folosind căldura reziduală rămasă în cuptor.

Dezgheață mâncarea mai întâi. Acest lucru te va ajuta să reduci timpul necesar pentru a găti mâncarea și să reduci consumul de energie al unui cuptor electric.

Vesela contează. Caută veselă cu fundul plat și laturile drepte, precum și capace care se potrivesc la fix. Mâncarea se va încălzi rapid și se va găti eficient.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri