Avand in vedere importanta acordata in zilele noastre design-ului de interior este destul de dificil sa facem diferenta intre multitudinea de stiluri existente.

Avand in vedere importanta acordata in zilele noastre design-ului de interior este destul de dificil sa facem diferenta intre multitudinea de stiluri existente.

Stilul contemporan se caracterizeaza prin linii curate si suprafete fine, fara detalii complicate. Insa, acest lucru nu inseamna ca o locuinta amenajata dupa principiile acestui stil trebuie sa aiba o infatisare rece, sterila si rigida. Prea multa lume considera ca o incapere contemporana ofera imaginea unui spital, prin suprafetele albe si clare. Acest lucru insa nu este adevarat. Design-ul contemporan se joaca cu lumina si culorile, formele si functiunile. Stilul de azi este o imbinare de elemente confortabile, locuibile care creeaza o senzatie sofisticata si proaspata.

Pentru a reusi sa realizati o asemenea infatisare a interiorului, incepeti prin a incorpora urmatoarele cinci elemente de baza: culori, accente metalice, texturi, lemn si corpuri de iluminat.

Culorile

Design-ul contemporan se remarca printr-o gama de culori neutre. Atunci cand zugraviti peretii, alegeti nuante de maro, gri, bej sau alb pur. Totusi, neutru nu trebuie sa insemne plictisitor, asadar, nu uitati sa infiltrati in camera accente de culori mai puternice si indraznete. Acest lucru il puteti face zugravind un perete cu o culoare distincta, adaugand o canapea de culoarea rosu intens sau accesorii de culori indraznete, precum perne decorative, covoare sau obiecte de arta. Asigurati-va ca nu veti incarca cu prea multe accesorii incaperea, deoarece principiul de baza al design-ului contemporan este simplitatea.

Accente metalice

Otelul inoxidabil, nichelul, cromul sunt metale predominante in astfel de amenajari, asigurand un suport pentru detalii fine. Mobilierul, corpurile de iluminat, chiar si accesoriile din baie, cu frumoase accente metalice, ofera o imagine sofisticata in toate camerele unei locuinte.

Lemnul

Atunci cand vine vorba de folosirea lemnului, amenajarile contemporane recurg la extreme, folosind tonuri foarte deschise sau foarte inchise. In momentul in care doriti sa includeti lemnul in amenajarea voastra, mergeti mai departe de obisnuita masuta de cafea si folositi acest material si pentru accesorii, precum rame pentru tablouri sau fotografii, vase de dimensiuni mari pentru flori sau rafturi. Simtiti-va liberi in a combina stilurile accesoriilor de lemn, insa folositi aceeasi nuanta in intreaga incapere, cu scopul de a realiza o imagine elaborata.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri