Recomandari de primavara: Cum sa creezi un decor primavaratic in living

12:04, 19 Aprilie 2012 publicat în Casa-Gradina

Primavara, anotimpul care marcheaza trecerea de la sezonul rece la cel cald, este intotdeauna asociata cu explozia de culoare si cu trezirea naturii la viata. Daca iti doresti ca livingul tau sa aiba un aspect primavaratic, afla ce pasi ce trebuie sa urmezi.

Primavara, anotimpul

care marcheaza trecerea de la sezonul rece la cel cald, este intotdeauna asociata cu explozia de culoare si cu trezirea naturii la viata. Aceasta presupune dinamism si o paleta cromatica formata din nuante pastelate, fresh. Daca iti doresti ca livingul tau sa aiba un aspect primavaratic, iata ce pasi ce trebuie sa urmezi.

Pentru a decora o incapere in spiritul primaverii, sunt importante imprimeurile folosite, materialele si paleta cromatica. Aceasta din urma este compusa din culori precum tonuri de roz, galben, verde crud, portocaliu, nuante rosiatice, alb. In primul rand, trebuie sa te hotarasti asupra stilului decorativ pe care doresti sa il abordezi; recomandabil este ca acesta sa fie acelasi cu cel in care ai amenajat si restul locuintei, pentru a nu face nota discordanta si pentru ca aceasta sa para un tot unitar.

Urmatorul pas vizeaza finisajele: alege pentru pardoseala un parchet natur si un covor in culori calde, preferabil cu motive florale. Ai in vedere ca dimensiunile covorului sa fie proportionale cu cele ale incaperii.

Cat despre pereti, alege o culoare pala: culoarea piersicii, a oului de rata, galben pai, crem, lila. Unul din pereti (cel de care este rezemata biblioteca sau cel din spatele canapelei) il poti finisa cu vopsea decorativa sau cu un tapet cu motive florale ori cu trunchiuri de copaci. O metoda mai simpla este sa aplici niste stickere decorative, indiferent de faptul ca sunt cu flori, copaci, crengute sau pasarele.

Citeste si:
Arta primăverii pe unghii: 30 de manichiuri superbe de primăvară,...
Arta primăverii pe unghii: 30...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri