Ceaiul, un produs popular in intreaga lume, este adesea utilizat, datorita faptului ca este un remediu natural, deloc costisitor, ce s-a dovedit, in timp, a fi exceptional impotriva mai multor afectiuni, cat si pentru a curata locuinta.

Ceaiul, un produs

popular in intreaga lume, este adesea utilizat, datorita faptului ca este un emediu natural, deloc costisitor, ce s-a dovedit, in timp, a fi exceptional impotriva mai multor afectiuni. Daca in Anglia ii este dedicat un adevarat ritual acestuia, in toate tarile este folosit pentru a avea un somn odihnitor sau chiar pentru a alunga somnul, pentru a indeparta matreata, pentru a scapa de acnee, mancarimi, arsuri solare, pentru reglarea digestiei si pentru calmarea pielii iritate. In acelasi timp, ceaiul se foloseste si pentru a inalbi tenul si pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, insa, putine persoane stiu ca acesta poate fi folosit cu succes si in locuinta, pentru a curata diferite suprafete sau pentru a conferi un miros placut.

Pardoseala din lemn

In prezent, majoritatea persoanelor opteaza pentru locuinta lor pentru o pardoseala din lemn. De multe ori, aceasta tinde sa se pateze, iar multe dintre urme sunt greu de curatat. In acest caz, iti recomandam sa inmoi o carpa sau mopul intr-un vas cu ceai. Dupa ce ai frecat parchetul, nu uita sa il stergi cu o carpa uscata. In general, pentru a curata astfel de suprafete, cel mai indicat este ceaiul negru; acesta contine tanin, care are capacitatea de a reda stralucirea pardoselii.

Oglinzi si suprafete din sticla


Atat sticla, cat si oglinzile reprezinta suprafetele care se pateaza cel mai usor. Renunta la solutia pentru geamuri din comert si freaca oglinzile, ferestrele si obiectele din sticla cu un pliculet de ceai umed, dupa care sterge-le cu un prosop din hartie. Acestea vor fi din nou curate si stralucitoare.

Mobilier din lemn

La fel ca in cazul pardoselii din lemn, ceaiul poate fi folosit si pentru a scapa de urmele de pe piesele de mobilier. Pentru a realiza acest lucru, ai nevoie de o carpa din panza. Inmoaie carpa in ceai si sterge mobila cu ea.

Covoare

Stiai ca ceaiul poate fi folosit pentru a curata covoarele? Tot ce trebuie sa faci este sa presari pe covor cateva frunze de ceai de scortisoara, ceai verde sau de vanilie si sa le lasi sa actioneze aproximativ 15 minute. Sterge covorul cu acestea, iar excesul inlatura-l cu ajutorul aspiratorului.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni

Bucatarie

In bucatarie, zona care ar trebui sa fie cea mai curata, poti curata si dezinfecta frigiderul, aragazul si blatul de lucru, daca amesteci 2 lingurite de ulei din arbore de ceai si 2 cani de apa, cu care freci zonele respective.

Mirosuri neplacute

Daca nu te incanta de a scapa de mirosurile neplacute din frigider cu ajutorul otetului sau al bicarbonatului, atunci poti folosi cateva pliculete de ceai, umede, pe care le lasi in interior aproximativ o ora, ca sa absoarba toate mirosurile. De asemenea, poti realiza potpourri din diferite tipuri de ceai, precum scortisoara, vanilia sau levantica.

Foto: Susie Watson Designs

Citeste si Cum scapam de pete?
Sfaturi practice pentru inlaturarea celor mai frecvente pete de pe covor


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri