Covorul este un articol indispensabil intr-o locuinta, asadar este important modul in care il intretii. Afla cum poti scapa de cele mai frecvente pete de pe covor.

Covorul este un articol indispensabil intr-o locuinta, nu numai gratie faptului ca protejeaza pardoseala si ajuta la incalzirea acesteia, ci si datorita aspectului sau si al imaginii de ansamblu pe care o contureaza, atunci cand este amplasat intr-o incapere, aceasta din urma parand incompleta in lipsa sa. Intretinerea covorului nu este un proces usor, in special in cazul in care ai copii sau un animal de companie. In timp, petele formate pe covor pot afecta aspectul si durata de viata a acestuia. In cele ce urmeaza, iti prezentam cateva metode de a scapa de cele mai des intalnite pete.

Pete de cafea

Ca sa scapi de petele

de cafea de pe covor, amesteca intr-un vas niste apa calda si sare. Freaca zonele afectate cu ajutorul unei carpe sau al unui burete cu solutia formata, dupa care sterge cu putina apa oxigenata sau apa minerala. O alternativa consta in realizarea unei solutii formate din apa calda, amoniac si doua linguri de detergent, cu care se va freca pata aferenta.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Pete de ciocolata

Petele de ciocolata, odata uitate, pot avea repercusiuni mai putin placute. Pentru a le inlatura, freaca-le cu o carpa inmuiata intr-un amestec format dintr-o parte de glicerina vegetala si una de apa calda. Dupa ce petele au inceput sa dispara, clateste zona cu apa calda.

Pete de vin rosu

Petele de vin rosu se pot indeparta tamponandu-le cu o carpa inmuiata in vin alb sau presarand sare pe ele si clatindu-le, ulterior. Solutia de apa cu sare se recomanda tuturor petelor cauzate de alcool.

Pete de grasime

In cazul in care covorul tau prezinta pete de grasime, atunci presara pe ele niste bicarbonat de sodiu si freaca usor. Lasa bicarbonatul sa isi faca efectul, timp de cateva ore, dupa care inlatura-l. Daca pata tot nu a disparut, freac-o cu putin detergent de vase.

Pete de sange

Sangele ramas pe covor se poate inlatura daca aplici niste apa oxigenata direct pe pata si o lasi sa actioneze cateva minute. Dupa ce ai clatit suprafata, repeta procedeul, pana cand urma dispare complet. O alta varianta este sa freci pata cu lapte, dupa care sa o speli cu un detergent.

Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine!

Pete de cerneala

Pentru a scapa de petele de cerneala, ai mai multe posibilitati. O prima varianta este sa torni peste acestea niste lapte fierbinte, dupa care trebuie sa clatesti zona. O a doua metoda consta in realizarea unei solutii, alcatuite dintr-o lingurita de sare de lamaie si 200 ml de apa calduta, cu care vei freca zona afectata. O a treia modalitate este sa tamponezi covorul cu un amestec de alcool si otet, dupa care clateste cu apa.

Afla cateva trucuri de curatare a suprafetelor din locuinta, cu ajutorul lamailor.

Foto:
The Gifted Penguin


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri