In secolul XXI, mitul barbatilor atotputernici si excelenti leaderi in afaceri a inceput sa se clatine treptat-trepat, afacerile si domeniile de activitate mai “dure” incetand a mai constitui un teritoriu dedicat exclusiv barbatilor.
Femeile exceleaza indeosebi in domenii precum resurse umane, educatie sau financiar deoarece mizeaza mai mult decat barbatii pe intuitie, pe capacitates de comunicare si pe puterea de a empatiza. Femeile se simt mai bine in interiorul unei echipe, sudand si consolidand legaturi profesionale si umane. Pentru femei, factorul uman este de prima importanta. Ele inteleg mai bine decat barbatii importanta elementului psihologic in crearea unei atmosphere optime la locul de munca. Femeile resimt o nevoie mai pronuntata decat barbatii de a primi aprobarea si sprijinul echipei sau a celor cu care colaboreaza. Femeile dezvolta un oarecare cult pentru cultura organizatiei din care fac parte si incearca sa-l transmita si celor din jur. Femeile pun foarte mult accent pe relatiile interpersonale si au abilitati native de comunicare.

Femeile pot da dovada de mai multa vointa decat barbatii. Ceea ce barbatii obtin ca urmare a zestrei lor genetice, femeile obtin pentru ca isi doresc cu adevarat. Sunt mai ambitioase si jertfesc multa vointa pe altarul reusitei. Pun mai multa pasiune, se implica intru totul in atingerea obiectivelor pe care si-au propus. Femeile constientizeaza ca recompensa vine dupa munca multa si ca trebuie sa o merite. Femeile realizeaza ca ele sunt singurele care pot face ceva pentru ele insele pentru ca nimeni nu o sa o faca in locul lor. Femeile sunt mai realiste decat barbatii si nu le intereseaza atat de mult valorea data de statut, ci valoarea manifestata prin profesionalism. Femeile sunt din nastere mai putin egocentrice decat barbatii.

Un articol de Dana Negoita
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri