Cine sunt, conform Forbes, cele mai puternice femei din lume in acest moment? Fie ca activeaza intr-un mediu politic, economic sau creativ, aceste femei arata lumii intregi ce inseamna puterea la feminin. Clasamentul a fost realizat in functie de averea acumulata de aceste femei dar si in functie de influenta pe care o au acestea in plan social si politic.

Foto: Wikimedia

5. Hillary Clinton, Secretar de Stat

Hillary Clinton (63 de ani) este una dintre cele mai influente femei din politica la nivel mondial. Ea ocupa functia de Secretar de Stat in SUA. Hillary a intrat in cursa pentru presedentia Statelor Unite in anul 2008, din partea Partidului Democrat dar a pierdut nominalizarea, in favoarea colegului de partid Barack Obama, la o diferenta foarte mica. Analistii politici o definesc ca fiind o personalitate puternica, un lider de necontestat, foarte muncitoare si foarte determinata in a-si atinge telurile. De asemenea, multi spun ca este un politician cu mult mai valoros decat sotul ei, fostul presedinte al SUA, Bill Clinton.

Foto: Wikimedia


4. Angela Merkel, cancelar

Realizatoarea TV americana a influentat nu doar societatea tarii sale, ci intreaga lume. Oameni de pretutindeni au empatizat cu invitatii sai si cu modul Oprahei de a prezenta probleme pe care le avem cu totii. Din pacate Oprah (57 de ani) a incheiat anul acesta Oprah Show, seria de emisiuni celebre in toata lumea. A lasat insa in urma ei un brand incredibil de puternic, ea insasi demonstrand ca are capacitatea de a-si manifesta influenta la nivel inalt. De exemplu, Oprah a jucat un rol foarte inportant in alegerea lui Barack Obama ca presedinte al SUA.

2. Irene Rosenfeld, CEO

Rosenfeld de 58 de ani este sefa Kraft Foods, avand o experienta de 29 de ani in industria producatoare de bunuri alimentare si bauturi si devenind un nume extrem de important in afaceri. In ciuda prestigiului sau, Rosenfeld pastreaza discretia in public. Ea prefera sa isi petreaca timpul alaturi de familie, decat in lumina reflectoarelor, dupa cum o descrie The Telegraph. In orice caz, ceea ce se stie cu certitudine in legatura cu Irene Rosenfeld este faptul ca ea a ajuns pe culmile cele mai inalte, intr-o lume rezervata pana de curand, doar barbatilor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

Recomandat pentru tine

De la partenerii noștri

Articole recomandate

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri