19 Octombrie 2011 publicat în Cariera 28 share-uri

"Sunt de la guvern si sunt aici ca sa va ajut", a spus Andreea Paul (Vass), parafrazandu-l pe presedintele american Ronald Reagan, in deschiderea unei mese rotunde despre relansarea cresterii economice. Din pozitia de reprezentanta a guvernului, Paul a provocat la dezbatere noua doamne ale business-ului romanesc pentru a gasi impreuna resursele nevalorificate ce ar putea contribui la relansarea cresterii economice.

"Peste trei sferturi din deciziile de achizitie apartin femeilor. Viitoarea putere economica nu va fi nici China, nici India, ci femeia", a afirmat Andreea Paul (Vass), consiliera a premierului Emil Boc, ridicand la fileu o problema cat se poate de prezenta in mediul public sau privat: egalitatea de gen.

Mediul politic din ROmania sufera de misoginism, a replicat creatoarea de moda Irina Schrotter. "Am senzatia ca exista doua realitati paralele: mediul economic si cel politic care, in mod paradoxal, merg pe doua drumuri diferite", a mai remarcat designerul, potrivit publicatiei Wall-Street.ro.

O opinie mai nuantata a exprimat Aneta Bogdan, managing partner la Brandient, care a spus ca a reusit sa-si construiasca o cariera intr-o lume a barbatilor, in care criteriile de performanta au fost educatia, viziunea, curajul, si mai putin genul. Specialista in branding a adus in discutie o resursa inca nevalorificata de Romania in lupta pentru iesirea din criza: stimularea industriei creative.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Leagăn pentru toată copilăria

Astfel, aproape doi din zece salariati din Romania lucreaza in industria creativa, un sfert din firmele inregistrate activeaza in acest domeniu, iar a opta parte din exporturi sunt din acest sector.

Mariana Gheorghe, CEO Petrom, a ales sa puna la masa dezbaterilor o problema la care Romania este codasa - competitivitatea. "Pentru mine, cresterea economica este obligatoriu crestere a competitivitatii. Aici ar trebui sa fie folosite toate mijloacele inteligentei. (...) Singurul obiectiv pe care autoritatile trebuie sa si-l propuna e cresterea competitivitatii", a explicat Gheorghe.

Aflati mai multe detalii despre intalnirea femeilor de afaceri romane, din articolul Prea mult testosteron strica? Ce spun femeile de afaceri din Romania? publicat de catre colegii nostri de la Wall-Street.ro

Foto front si main: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri