Recent, Presedintele Traian Basescu a declarat intr-o emisiune TV, ca exclude orice sansa la presedintia Romaniei, a unei femei. Evident, moderatorul l-a intrebat pe acesta despre Elena Udrea, membra extrem de activa in PD-L. Basescu raspunde clar nu. Argumentul sau? Lipsa de experienta

In acest context, comentariul politic publicat de blogul 7000ani.blogspot.com, ofera o buna perspectiva si un raspuns la intrebarea “de ce in Romania, femeilor le sunt retezate sansele de a ocupa functiile cele mai inalte?”

“Stiu cum se face politica in Romania. Daca nu ai bani sau relatii nu ai nicio sansa. Ca si in fotbal, la noi nu se cresc "copii" care apoi sa devina vedete. La noi faci cariera in alt domeniu si apoi ajungi pe o lista eligibila. Daca nu, sansele tale de a intra intr-un partid si a face cariera in politica sunt minime. Nu cresti de la lipit afise, organizat evenimente la a candida la presedintie, pas cu pas. NU exista politicieni de profesie. Fiind vorba de politica de gasca, femeile au chiar mai putine sanse.

M-am intrebat de multe ori de unde vine discriminarea femeilor in general, acolo unde e, de unde vine in istorie situatia degradanta a femeilor in societatile patriarhale. NU stiu cum raspunde teoria feminista la problema asta, dar eu cred ca vine din tipul de relatii diferite care se stabilesc intre femei si barbati. Cu alte cuvinte, barbatii formeaza gasti care pot fi periculoase.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? De ce e bine să îmbraci haine noi de Paște. Mulți credincioși nu știu adevăratul motiv al acestei tradiții Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Ei se sprijina reciproc in actiuni banale, aflate la un nivel inferior de comunicare, adesea legate de acte violente, pe cand relatiile dintre femei sunt mult mai fine, mai specifice. Ele sunt si mai selective in alegerea prietenelor, se deceptioneaza mai usor. Se poate spune ca ele sunt mai solitare.

Politica in Romania reflecta coruptia societatii in general. Exista gasti, unde e normal sa fie preponderent barbati. Femeile nu fura in gasca, daca fura, fura solitar. De-aia sunt si mai usor de prins. Desigur, femeile din politica noastra sunt de o calitate indoielnica, la fel ca si barbatii. Ele trebuie sa fie agreate de ei, ca altfel n-au nicio sansa. Dar ele sunt sanctionate mai rau atunci cand gresesc, li se stoarce lamaia ca sunt femei. Oricum, pentru calitatea precara a femeilor din politica, tot barbatii politicieni sunt de vina.

Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul

Ascensiunea dnei Elena Udrea e foarte interesanta. Se vehicula ideea ca ea ar putea fi desemnata ca premier sau ca presedinte de partid. Unii considerau ca ar viza chiar postul de presedinte. Intr-un recent interviu, Traian Basescu infirma aceste zvonuri. Dna Udrea, desi e un element foarte valoros al partidului, nu e buna pentru aceste functii, considera presedintele.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri