Conform specialiștilor, burnout-ul este un sindrom psihologic care apare că un răspuns prelungit la factorii de stres cronici interpersonali, în mod special, de la locul de muncă. Tot mai multe persoane se confruntă sau sunt supuse riscului de a se confrunta cu aceasta afecțiune ce are că și consecinte epuizarea, ineficienta, lipsa de motivație, și altele.

O modalitate eficientă prin care poți evita burnout-ul este explorarea pasiunilor pe care le ai, iar acest lucru l-am aflat pe propria piele. Înainte de a lucre în domeniul beauty, eram o corporatistă de carieră. Make-up-ul a fost multă vreme doar o pasiune, însă după mulți ani în care am muncit uneori până aproape de epuizare am decis să îmi explorez această latură. Și bine am făcut, dar aceasta este o altă poveste.

Iată 3 modalități – din experiență personală, ca angajat, dar și ca antreprenor - prin care poți evita burnout-ul explorându-ți pasiunile:

1. Călătorește

Daca ești pasionat de călătorii, aceasta este o modalitate foarte bună de a te deconecta de la job, de a explora și de a te încărca cu energie bună.

2. Ai grijă de sănătatea ta

Când ești perocupat de carieră și ai un program aglomerat, sănătatea este ultimul lucru la care te gândești. Un somn de o calitate proastă, alegerile alimentare nesănătoase și lipsa exercițiilor fizice duc la epuizare. Fiecare dintre aceste lucruri joacă un rol important în depășirea burnout-ului. Este recomandat, de asemenea, să nu uitați de protocoalele de verificare a sănătății în cadrul clinicilor de sănătate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline De la neliniște la somn liniștit: cum poate ajuta yoga la combaterea insomniei

3. Găsește-ți noi hobby-uri

Hobby-urile sunt o modalitate fantastică de a scăpa de stres. Acestea te fac să iei o pauză de la job și să te deconectezi.

Fie că ai deja un hobby pe care să îl dezvolți sau ești în căutare de unul, nu rata ocazia de a te duce în această direcție. O variantă foarte bună în ambele cazuri este de a te inscrie la un curs.

În școala noastră de formare profesională interacționam foarte des cu persoane care lucrează și în corporații. Aceste persoane vin în căutare de ceva nou, în afara zonei de confort și de expertiză, pentru a se deconecta și pentru a învăța ceva diferit. Ei aleg mai ales cursurile creative ale școlii: design vestimetar sau de interior, design floral, peisagistică sau cursuri de beauty.

Foto fr și main: Mangostar /Shutterstock

Dicționar de vise: Ce înseamnă când visezi șobolani? 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Mihaela Sandu-Rotaru are o experiență de peste 10 ani în domeniul frumuseții, fiind make-up artist și trainer. Economist la bază, dupa ce a încercat o carieră în marketing și...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri