Pentru mulți, întocmirea unui CV care se evidențiază față de competitori a fost întotdeauna o sarcină dificilă. Această sarcină poate părea chiar mai provocatoare decât este deja în urma pandemiei. Deoarece mulți au rămas fără loc de muncă în ultimele luni, unii se luptă cu crearea de CV-uri care să evidențieze calificările lor autentice, în timp ce abordează suficient lacunele angajării.

Nu vă faceți griji dacă vă aflați în această situație. Redactarea unui CV ideal poate fi mult mai ușoară decât vă așteptați, chiar și atunci când circumstanțele v-au întrerupt angajarea. Țineți cont de următoarele sfaturi, cu contribuția experților de la CVmaker.ro.

Evidențiați noile abilități pe care le-ați dezvoltat în timpul pandemiei

Nu toată lumea și-a pierdut locul de muncă ca urmare a pandemiei. În plus, cei care și-au pierdut în cele din urmă slujbele s-ar putea să nu fi fost disponibilizați imediat.

Astfel, mulți muncitori care și-au păstrat slujbele, fie pe durata pandemiei, fie pentru cel puțin o parte a acesteia, au fost obligați să se adapteze noilor moduri de lucru.

În loc să se întâlnească personal cu echipele lor în fiecare săptămână, au trebuit să se adapteze la întâlnirile video. În loc să se coordoneze direct cu ceilalți membri ai echipei atunci când lucrau la proiecte, aceștia au trebuit discute prin e-mail și aplicații de mesagerie. În funcție de natura locurilor de muncă, mulți lucrători au trebuit să învețe rapid să folosească noi instrumente care să le permită să lucreze mai eficient de acasă.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

Acestea sunt doar câteva exemple. Principalul punct de reținut este că este posibil să fi trebuit să dezvoltați noi abilități și expertize ca rezultat direct al pandemiei. Profitați de această ocazie pentru a le menționa.

Nu includeți lunile în CV

Acesta este un „truc” inofensiv pe care unii experți îl recomandă pentru a face ca un decalaj de ocupare să atragă mai puțină atenția într-un CV.

La listarea locurilor de muncă anterioare, nu trebuie să includeți lunile împreună cu anii când scrieți cât ați lucrat într-o funcție dată. De exemplu, în loc să scrieți „Asistent administrativ: ianuarie 2018 - ianuarie 2020”, puteți scrie pur și simplu „Asistent administrativ: 2018 - 2020”.

Acest lucru nu este necinstit. Este doar o strategie înrădăcinată în înțelegerea modului în care anumite detalii au sau nu un impact asupra ipotezelor subconștiente ale unui manager de angajare cu privire la un solicitant de post. Când excludeți lunile, decalajele dumneavoastră de angajare vor fi mai puțin vizibile și, prin urmare, sunt mai puțin susceptibile de a influența în mod nedrept un manager de angajare împotriva dumneavoastră.

5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut

Fiți cinstit

Deși strategia descrisă mai sus poate fi eficientă dacă decalajul dumneavoastră de angajare a fost relativ scurt, decalajele lungi de muncă pot fi mai greu de ascuns într-un CV.

Din fericire, nu trebuie să ascundeți aceste lacune. În schimb, s-ar putea să vă simțiți mai bine pur și simplu abordându-le sincer și temeinic. Explicați de ce ați fost șomeri în loc să sperați că un manager de angajare sau un potențial angajator va presupune că ați avut un motiv bun pentru a rămâne fără muncă pentru o perioadă lungă de timp.

Dacă este cazul, experții sugerează, de asemenea, să vă „rebrenduiți” șomajul, concentrându-vă pe pașii de carieră productivi pe care i-ați făcut în timpul cât nu ați lucrat. De exemplu, chiar dacă nu ați avut un loc de muncă pentru o perioadă, este posibil să fi petrecut o parte din acest timp citind cărți sau urmând cursuri online care v-au ajutat să vă dezvoltați talentele existente. Deși nu doriți să mințiți într-un CV, doriți să demonstrați că v-ați petrecut perioada cât nu ați fost angajat străduindu-vă să vă faceți un candidat mai valoros pentru un loc de muncă.

Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Geanta cu aspect împletit integral, din imitație de piele, este în tendințe! 10 modele de genți țesute irezistibile Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

Poate cel mai important, amintiți-vă că mulți oameni au rămas fără muncă de câteva luni. Managerii de angajare știu acest lucru. Ei evaluează CV-urile în consecință. În prezent, perioadele de neangajare sunt mult mai puțin un semnal de alarmă decât ar fi de obicei.

Sursa foto: Photo by Sora Shimazaki from Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri