11 Octombrie 2021 publicat în Cariera 65 share-uri

Productivitatea acasă, mai ales când mai lucrezi și cu copiii pe lângă tine, sau chiar și când ai doar un pat călduț la trei pași distanță este o provocare. Atunci când ești distras de la un task, îți ia 23 de minute să te reconectezi cu adevărat la ceea ce făceai.

Un material de Diana Moldoveanu, specialist în design de interior și în stilul de viață hygge

De asemenea, un studiu Herman Miller arată că munca intr-un mediu prietenos îmbunătățește satisfacția cu 50%. Teoretic, un mediu mai prietenos decât acasă nu există, nu? Dar nu e chiar așa. Așa că hai să vedem ce schimbări putem face în spațiul de lucru astfel încât acesta să fie prietenos, hygge chiar, dar și productiv.

1. Să AI un spațiu de lucru

Ideal ar fi să ai un spațiu dedicat lucrului. Chiar dacă nu ai o cameră dedicată sau un birou, măcar un spațiu delimitat, preferabil cu o ușă, astfel încât să te poți concentra în conferințele sau întâlnirile online de lucru. Spațiul de lucru productiv beneficiază de o lumină naturală, adică să fie în apropierea unei ferestre. Un lucru important: ecranul computerului ar trebui să fie mai luminos decât soarele de afară. Pentru a reduce zgomotele ambientale, poți folosi textile, plante, covoare. Astfel, vei reuși să fii creativ, nu doar eficient. Rețineți ce am scris mai sus despre distragere, nu?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

2. Ambient care stimulează productivitatea

Biroul de acasă trebuie să fie confortabil și plăcut ochiului. Nu poți lucra eficient pe masa de călcat, oricât de atractivă ți s-ar părea la început această variantă. Plasează plante în apropierea biroului. Vederea lor îți induce o stare de bine, iar oxigenul pe care îl produc ajută la o mai bună concentrare. În plus, acestea purifică aerul în cel mai natural mod posibil, iar udarea acestora te provoacă să faci mișcare. Dacă nu ai plante verzi – mie îmi plac tare mult și terariile de la Greenarium, un business mic, din Cluj-Napoca - , poți face o plimbare pe jos până la piață pentru a te aproviziona cu flori de sezon. Pune în apropiere o lumânare parfumată – sunt o mulțime, la prețuri accesibile la Pepco, de exemplu, dar și JYSK, iar dacă vrei ceva mai special, poți arunca un ochi la Cup&Candle - , cărțile preferate (dar nu prea aproape, că te vor ispiti), folosește-te de elemente de decor pentru a crea un spațiu plăcut, reconfortant.

5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare 5 Seturi complete pentru manichira semipermanentă chiar la tine acasă

3. Organizarea biroului

Este esențială. Știu că mulți vor spune că funcționează mai bine în haos, dar nu este chiar așa. Da, nu trebuie să ai senzația că lucrezi într-un spital, dar nici că s-a răsturnat mașina de la circ pe biroul tău. Păstrează documentele esențiale la îndemână, alături de o agendă și instrumente de scris. Pentru agende eficiente recomand tot un business local, Colorful Mind, cu cele mai frumoase plannere. Încearcă să faci un to do zilnic și să te ții de el. Prioritizarea taskurilor merge mână în mână cu eficientizarea timpului și cu... exact, productivitatea la biroul de acasă.

4. Ah, da, biroul potrivit!

Nu putem vorbi de un spațiu de lucru fără a aminti de birou și de scaunul de la birou. Este ideal să ai un birou reglabil pe înălțime, astfel încât să eviți sedentarismul. Este ideal să ai un suport de monitor care să te ajute să lucrezi corect: ecranul trebuie să fie la nivelul ochilor. Dacă nu le ai, este în regulă. Poți folosi câteva cărți pentru a ridica ecranul computerului și suporturi speciale pentru laptop. Sau, din nou, o carte-două.

5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor 5 Creme și seruri cu NIACINAMIDĂ care vor face minuni pentru tenul tău

Scaunul de birou este cel puțin la fel de important. Pandemia m-a forțat să reconsider opinia despre amenajarea spațiului de lucru acasă. Dacă la început mi se părea că un scaun fancy, colorat, integrat perfect în amenajare este ce am nevoie, mi-am dat seama curând că m-am înșelat. Așadar, alegerea firească și recomandată este un scaun ergonomic, complet ajustabil. De ce? Pentru că astfel vei reuși să-ți menți nu doar productivitatea, ci și starea generală de sănătate. Scaunul pe care stai cât lucrezi ar trebui să-ți ofere suport pe întreaga zi, chiar dacă schimbi diferite poziții de lucru, trebuie să te mențină în echilibru când te miști și să asigure suport pentru coloană, în special în zona sacrală.

Eu am ales un saun Aeron, de la Herman Miller, pe care îl găsiți în România la Workspace Studio. Dacă vreți ceva mai fashionable și ușor de integrat în designul casei, gama Cosm este tare frumoasă (de altfel a și câștigat premii de specialitate) și mai ales eficientă în a asigura un suport ergonomic întreaga zi. Dacă lucrați de pe canapea, specialiștii de la Herman Miller recomandă să așezați o pernă sau un prosop ca suport lombar, la baza coloanei vertebrale și schimbarea poziției la 1-2 ore.

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

5. Elementul surpriză

L-am păstrat la final. Unul dintre cele mai importante lucruri de reținut atunci când amenajezi biroul este să nu uiți că e... un birou. Chiar dacă e ușor să rămâi ancorat în task-uri, trebuie să iei pauză și mai ales să nu uiți să închei programul.

Birourile voastre de acasă cum arată?

Fotografii interior: Herman Miller via Workspace Studio

Foto fr si main: De la New Africa /Shutterstock


Fost jurnalist, specialist în design de interior și în stilul de viață hygge, cu abilități de comunicare dublate de experiența profesională acumulată în cei aproape 20 de ani de experiență, de  6 ani scriu despre...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri