9 Septembrie 2021 publicat în Cariera 1 share-uri

Când vine vorba despre proiectele pe care le avem de îndeplinit în plan profesional, cu toții avem motive serioase de a încerca să ne facem treaba cât mai repede.

Fie că vrem să rezolvăm mai multe task-uri și să demonstrăm că putem fi eficienți, fie că pur și simplu dorim să avem mai mult timp liber, productivitatea muncii este esențială pentru a ne atinge obiectivele. Și aceasta, indiferent de domeniul de activitate sau de sistemul de lucru: remote, hibrid, la birou, pe teren ori pe cont propriu.

Cum trăim într-o lume competitivă, iar piața muncii este într-o continuă dinamică, este important să știi cum îți poți asigura productivitatea muncii pe termen lung. În cele ce urmează, descoperă câteva metode eficiente în acest sens.

Organizează-ți munca eficient

Dacă în trecut productivitatea se traducea printr-un volum cât mai mare de muncă, realizat într-un timp scurt, acum accentul este pus pe alt concept: „muncește inteligent, nu mai mult”. Astfel, una dintre regulile de bază pentru a-ți menține productivitatea pe termen lung, indiferent de cât de încărcată ți-e agenda, este organizarea. Totul începe cu prioritizarea task-urilor pe care le ai de făcut și estimarea unui timp corect pentru rezolvarea lor. În felul acesta, vei ști care sunt cele mai importante obiective pe care le ai de îndeplinit într-o zi și cum să-ți gestionezi timpul, astfel încât să le termini pe toate în timpul programului și să nu fie nevoie de ore suplimentare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. CUM SĂ ÎȚI PROTEJEZI BIJUTERIILE PE TIMP DE VARĂ? Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul

Totodată, ca să reușești ceea ce îți propui, încearcă, pe cât posibil, să eviți orice factor care ar putea să-ți distragă atenția, cum ar fi notificările de pe canalele de comunicare, verificarea frecventă a e-mailurilor și tendința de a răspunde imediat la fiecare dintre ele. Reține că orice discuție care nu este urgentă poate fi amânată. Câștigi astfel timp prețios pentru a te implica în proiectele care ți-au fost încredințate, fără să depășești deadline-urile.

Planifică-ți vacanțe periodic

Dincolo de organizarea eficientă, studiile psihologice au demonstrat de-a lungul timpului că un bun stimulent pentru productivitate sunt vacanțele, chiar și de câteva zile, planificate frecvent. Aceasta, pentru că sunt un prilej excelent de a-ți recăpăta energia pozitivă, de a te relaxa și de a avea experiențe de care îți vei aduce aminte cu plăcere peste timp. Pentru ca totul să decurgă așa cum ți-ai dorit, fie că pleci la drum de una singură, fie că preferi o ieșire cu familia sau prietenii în străinătate, este esențial să-ți construiești o strategie pentru a te proteja pe tine și pe cei dragi, în cazul în care se întâmplă evenimente neprevăzute, precum îmbolnăvirile sau accidentele.

Ai încredere în tine! Lucrurile se vor aranja exact așa cum îți sunt menite Când îți este dor de cineva, pune mâna în dreptul inimii – în sufletul tău dragostea pentru acea persoană este nesfârșită Caută acei oameni lângă care îți este bine, ușor și frumos, OAMENII TĂI….

Din acest punct de vedere, o asigurare de calatorie este o formă de protecție financiară pentru tine și cei dragi. Concret, o astfel de poliță acoperă riscurile asociate urgențelor medicale atunci când călătorești în afara țării. Mai mult decât atât, poți alege pachete de riscuri acoperite, cum sunt cele pe care le implică sporturile de agrement, asigurarea pentru bagaje, pierderile financiare când renunți la călătorie ori ca urmare a lipsei prestației serviciilor unei agenții de turism. În același timp, dacă optezi pentru încheierea unei astfel de polițe online, plătești totul simplu și rapid, cu cardul și, totodată, ai posibilitatea de a analiza oferte comparative și de a beneficia de recomandările unui consultant, astfel încât să iei deciziile cele mai bune pentru tine și familia ta.

Dani Oros, mintea din spatele dezvoltării Google și Youtube România, îți spune cât poți câștiga din Youtube Când ai uitat să mai crezi în miracole, Universul îți oferă cele mai frumoase surprize! Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Asigură-ți un echilibru între viața personală și serviciu

Oricât de ambițioase ar fi obiectivele pe care ți le propui, nu le vei putea duce la bun sfârșit dacă nu ai o stare de sănătate satisfăcătoare. Și nu e vorba doar despre forma fizică, ci și despre mentalul tău. Prin urmare, adoptarea unui stil de viață sănătos – cu o dietă echilibrată, hidratare corespunzătoare, asigurarea unui somn de calitate, de cel puțin șapte ore pe noapte, și activitate fizică de cel puțin 30 de minute zilnic – este esențială. La fel de important este să mergi la controale medicale periodice și să fii la zi cu analizele, ca să poți preveni anumite afecțiuni ori să ții sub control manifestările celor deja existente.

Totodată, ține cont și de faptul că încărcarea psihică și emoțională continuă cu problemele legate de serviciu poate duce la stres cronic. Potrivit Asociației Americane de Psihologie (APA), acesta poate duce la afectarea tuturor sistemelor organismului, de la cel locomotor la cel nervos și reproducător. Apoi, muncind foarte multe ore peste program, te expui riscului de burnout, un sindrom profesional recunoscut de Organizația Mondială a Sănătății și asociat cu modificări afective și cognitive ce duc la productivitate scăzută, pierderea motivației ori a dorinței de a mai face lucruri constructive.

Atunci când nu mai crezi în nimic, îți rămâne o singură variantă: Să crezi în tine! Îți doresc timp… Don Miguel Ruiz: Rugăciune pentru Libertate (libertatea de a fi cei care suntem cu adevărat) și Iubire

Așadar, este esențial să-ți asiguri un echilibru între viața personală și cea profesională. Petrece cât mai mult timp de calitate cu cei dragi, pentru că din relațiile cu familia și prietenii îți extragi mare parte din energia de care ai nevoie zilnic. În felul acesta, nu îți vei pierde motivația de a te implica în proiecte variate la locul de muncă și vei avea puterea de a depăși momentele de criză, atunci când ele apar, și să-ți asiguri productivitatea, chiar și în cele ce mai dificile perioade.

Investește în pregătirea profesională continuă

Un alt factor important pentru productivitatea muncii este să nu te plafonezi și să simți că ai mereu ceva de învățat, chiar și atunci când jobul pe care îl ai pare că nu mai are ce să-ți ofere. Nu te limita la atribuțiile pe care le ai zilnic și încearcă, pe cât posibil, să aloci timp pentru pregătirea continuă. Participă la cursuri de perfecționare, conferințe internaționale, citește reviste și cărți de specialitate, colaborează cu toți colegii din alte departamente și fii la curent cu ultimele noutăți în domeniu. Automotivarea permanentă este esențială pentru a-ți putea menține eficiența în muncă pe termen scurt, iar procesul de învățare constantă, încercarea de a face și lucruri care te scot din zona de confort sunt stimulente excelente. Așadar, nu aștepta întotdeauna să se ivească oportunitățile, ci creează-le și singură.

Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023 Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani

O carieră de succes, indiferent de domeniul în care activezi, depinde în mare măsură și de felul în care reușești să-ți asiguri productivitatea muncii pe termen lung. Nu este o provocare ușoară, însă ținând cont de câteva metode cum sunt și cele de mai sus, poți reuși să-ți atingi obiectivele așa cum îți dorești, indiferent de situațiile cu care te confrunți.

Sursa foto: Kaspars Grinvalds/Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri