Educatia apartine oricui si nu are nicio legatura cu diferentele de varsta. Avem dreptul, indiferent de ani, de a ne reorienta profesional, de a face alte alegeri, de a ne reconstrui o altfel de viata.

In multe privinte, varsta reprezinta in sine o motivatie fantastica pentru a te intoarce pe bancile scolii. Simplul fapt ca ai acumulat ceva experienta de viata te ajuta la o mai buna gestionare a timpului si la o setare eficienta a sarcinilor. In plus, studentii maturi stiu ceea ce au de facut, stiu ceea ce vor sa faca pe viitor si nu se dau batuti cu una cu doua de la indeplinirea obiectivelor propuse. La varsta maturitatii, optezi pentru o anumita facultate nu pentru ca trebuie sau pentru ca asa ti s-a sugerat de altii, ci pentru ca asta este ceea ce iti doresti. Experienta de viata acumulata te ajuta sa iti apreciezi obiectiv limitele si capacitatile. In plus, aceste studii te pot ajuta sa te dezvolti si sa evoluezi profesional, totul intru cinstea sentimentului de satisfactie personala.

Stii ceea ce poti si cat poti asimila, stii sa inveti selectiv, stii ce metode de invatare si memorare a materiei ti se potrivesc cel mai bine, stii mai bine cum sa intelegi, sa aplici si sa adaptezi teoria si cunostintele invatate in facultate in contextul real al unui job. Se poate intampla sa-ti fi descoperit o noua pasiune mai tarziu in viata sau profilul facultatii pe care ai urmat-o sa nu mai corespunda cerintelor actuale de la locul de munca.

La urma urmei insa, totul se reduce la ceea ce astepti tu de la tine pe viitor. Iti doresti cu adevarat diploma de licenta? Crezi ca acele cursuri te pot ajuta sa te dezvolti ca persoana sau ca angajat? Cu efort, ore nedormite, concedii alocate studiului, cu vointa si ambitie multa, cursuri citite in locul lecturii obisnuite sau a televizorului, o facultate se poate face la orice varsta. Educatia apartine oricui si nu are nicio legatura cu diferentele de varsta. Avem, indiferent de ani, dreptul de a ne reorienta profesional, de a face alte alegeri profesionale, de a ne reconstrui un alt fel de viata. Daca facultate se numeste ceea ce iti doresti cu adevarat, atunci facultate sa fie si in realitate. Nu folosi varsta drept scuza ideala pentru a nu-ti concretiza visurile!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri