Petreci mult timp în fața computerului? Iată 5 moduri în care acest lucru îți poate afecta sănătatea și cum te poți proteja

Folosirea computerului mai mult de patru ore pe zi îți poate cauza probleme de sănătate de lungă durată.

Indiferent dacă îl folosim ca să muncim, să învățăm sau în scopuri personale, cu toții petrecem mai mult timp decât ar trebui în fața computerului. Dacă petreci puțin timp pe zi sau din când în când, atunci nu te supui la nici un risc. Însă folosirea computerului mai mult de patru ore pe zi îți poate cauza probleme de sănătate de lungă durată.

De la vedere, mușchi, tendoane și până la inimă și circulație, întregul corp poate fi afectat de timpul petrecut la computer. Din păcate, unii dintre noi nu putem scurta acest timp, fiind necesar pentru domeniul în care lucrăm. Însă, în ciuda orelor petrecute în fața monitorului, poți evita problemele de sănătate implementând mici trucuri în rutină. Uite care sunt cele mai frecvente probleme apărute în urma utilizării excesive a computerului și cum te poți proteja:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Minunatul HOROSCOP ZEN al primăverii: Pentru fiecare zodie în parte Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul

1. Probleme de vedere

Orele petrecute în fața unui ecran puternic luminat pot obosi ochii, pot da dureri de cap, vedere încețoșată, senzație de arsură sau mâncărime a ochilor, lăcrimare și probleme temporare de vedere. Nu întotdeauna avem posibilitatea de a ne opri din lucru la computer, în special dacă avem un deadline urgent. Așa că este în primul rând important să prevenim aceste efecte negative asupra ochilor. Poți purta ochelari de protecție cu lentile speciale, în special având în vedere cât de ușor poți găsi rame pe toate gusturile.

Totodată, simptomele neplăcute pot fi prevenite cu câteva trucuri. În primul rând, folosește un display de calitate și de mărime potrivită și păstrează distanța recomandată de un braț față de acesta. De asemenea, nu uita să clipești, îmbunătățește iluminarea camerei și, pe măsură ce se întunecă, micșorează luminozitatea ecranului. Nu uita să urmezi regula de 20/20/20, conform căreia la fiecare 20 de minute, să te concentrezi pe un obiect ce se află la o distanță de 20 feet (6 metri) pentru 20 de secunde.

Horoscop Paște 2023: o perioadă plină de emoții frumoase, de planuri de viitor și experiențe spirituale Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

2. Sedentarism

Indiferent de motiv, statul jos pe o perioadă lungă are consecințe grave asupra corpului. Acesta îți afectează circulația sângelui, mușchii spatelui, arzi foarte puține calorii și te îndeamnă să consumi alimente nesănătoase în mod excesiv. În consecință, sedentarismul te predispune la îngrășare, diabet, afecțiuni cardiace, cancer și îți scurtează considerabil viața.

Statul jos nu reprezintă o problemă decât atunci când este realizat pe o perioadă lungă de timp. De aceea, cea mai bună alternativă este să te ridici din când în când. Make use of recomandă se faci o pauză și să te ridici în picioare câte 5 minute la fiecare oră. În acest timp, este bine să mergi și să te întinzi. Dacă vrei o măsură mai drastică, petrece o parte din ziua ta de muncă la un birou pentru stat în picioare. De asemenea, nu uita să faci câteva exerciții de întindere înainte și după serviciu.

Ghid pentru alegerea mobilierului interior Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante

3. Durere de spate

Orele petrecute în fața computerului îți pot cauza dureri de spate, umeri, gât și chiar dureri de cap. Însă toate acestea sunt din cauza posturii greșite. Odată ce aceasta este corectată, durerile pot dispărea. Specialiștii recomandă să aplici aceleași sfaturi oferite pentru evitarea sedentarismului. De asemenea, masajul spatelui și al gâtului te vor ajuta să scapi de durere. Optează pentru un scaun ergonomic care să îți ofere suport pentru spate și setează monitorul în mod confortabil.

4. Sindromul tunelului carpian

Din cauza mișcărilor repetitive pe care le facem la computer, mușchii, tendoanele și nervii au de suferit. În timp, acestea pot duce la sindromul tunelului carpian. Îl poți evita ușor, însă, cu câteva pauze în care te întinzi. De asemenea, schimbă-ți poziția pentru a reduce oboseala la nivelul încheieturilor și menține relaxate mâinile și brațele. Evită să folosești forță atunci când utilizezi mouse-ul sau tastatura și menține-ți mâinile calde. Din cauza poziţiei din timpul utilizării computerului, circulaţia de la nivelul mâinilor se poate înrăutăţi.

De Paște bucură-te de zile însorite, relaxare și shopping la ParkLake! Vrei să petreci Paștele în Grecia? Iată cele mai bune oferte Ritualuri de Luna Nouă: activarea puterii de manifestare, atragerea dragostei și abundenței

5. Depresie și anxietate

Conform The health site, una din urmările timpului îndelungat petrecut la computer este depresia. În ciuda creșterii eficienței, utilizarea computerului duce la scăderea timpului petrecut socializând. Acest lucru duce la izolare, anxietate și depresie. Există multe modalități pentru a evita acest lucru, precum meditația, hidratarea corectă și sportul. Însă mai este recomandat și ca în pauzele de evitare a sedentarismului să socializezi, să iei prânzul cu colegii și să îți planifici activități sociale.

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri