Iubești copiii și ai răbdare să născocești tot felul de activități interesante care să îi captiveze pe micuți? În acest caz este posibil să ți se potrivească de minune meseria de babysitter.

Nu este însă destul să iubești copiii, trebuie să fii și o persoană organizată, care știe să respecte regulile casei în care urmează să petreacă o mare parte din timp. Iată câteva sfaturi utile pentru a fi apreciată atât de cei mari, cât și de cei mici:

1. Stabilește care sunt așteptările încă de la început

Dacă părinții copilului te-au contactat prin intermediul unui site de recrutare, se presupune că deja cunosc unele detalii despre tine. Primul pas care te ajută să iei cea mai bună decizie în privința familiei cu care vei lucra este să investești puțin timp în pregătirea CV-ului pentru babysitter, în care detaliezi experienţa pe care o ai, abilităţile şi interesele tale. În cazul în care ai urmat cursuri de prim ajutor sau de babysitter, notează-le in CV pentru că reprezintă un avantaj la angajare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Cuvintele au puteri magice! Cărți pe care fiecare femeie ar trebui să le citească

Ajunsă în faza de interviu, intreabă-i deschis care le sunt așteptările si ce își doresc de la persoana care le va îngriji copilul. Dacă stabilești așteptările de la bun început, vei înțelege mai bine dacă poți satisface aceste nevoi și vei decide dacă ești persoana potrivită pentru acea familie.

2. Fii organizată și respectă programul celui mic

Copiii se simt în siguranță când există reguli și o rutina bine stabilită. În calitate de babysitter, este responsabilitatea ta să respecți programul pe care l-ai stabilit cu părintii.

De exemplu, s-ar putea să îți fie de mare folos, măcar pentru început, să ai notate orele de masă, de odihnă, sau pe cele destinate activităților în aer liber. De asemenea, notează alimentele agreate de copil sau pe cele interzise (mai ales în cazul alergiilor alimentare, acestă listă este foarte importantă).

Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Nevoile copiilor diferă de la o vârstă la alta și este bine să cunoști de la început programul celui mic, pentru a-l respecta.

3. Fii activă și gata de joacă

La prima vedere ar putea părea ușor să supraveghezi un copil dacă el stă cuminte în fața televizorului sau a tabletei. O bonă pricepută va atrage însă copilul în activități interesante și mai ales educative. În primul rând, asigură-te că știi regulile părinților în ceea ce privește timpul petrecut în fața ecranului. Întreabă-i dacă cel mic poate merge la un loc de joacă și care sunt jocurile şi jucăriile lui preferate. Știind aceste lucruri, vei putea propune unele activități pe care le consideri potrivite și educative pentru cel mic.

Dacă în unele momente nu știi ce jocuri să mai inventezi sau care sunt mai potrivite pentru vârsta și dezvoltarea copilului, cumpără o carte de jocuri sau caută pe internet idei noi care să te inspire. Cel mai bun sfat este să rămâi mereu activă și pregătită pentru o nouă rundă de joacă.

Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Îngrijirea și igiena pielii fragile a bebelușului: 7 obiceiuri de evitat Caria dentară – ce este și cum se tratează

Să fii babysitter ca la carte necesită motivație, atenție și un strop de creativitate. În același timp, trebuie să te adaptezi regulilor casei, să cunoști cum se liniștește un copil, dar și cum să reacționezi mai bine în cazul unei urgențe. Indiferent dacă este pentru prima dată când ai grijă de un copil sau ești bonă de ani de zile, regula de aur este să te informezi din timp despre nevoile celui mic.

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri