Traim vremuri grele. Realist vorbind, in acest an, cele mai multe negocieri vor fi purtate pe tema pastrarii actualului nivel salarial si foarte posibil pe a pastrarii locului de munca. Sper sa citesti cu placere acest articol si sa-l folosesti atunci cand vei fi pus in aceasta situatie, anume a negocierii salariului in avantajul tau.
11. Cresterea salariului ar duce la o crestere a calitatii vietii, care in mod evident s-ar rasfrange pozitiv asupra calitatii muncii pe care o prestezi.
12. Pentru ca o ceri.

Poti folosi aceste ultime motive drept chestionar pentru a stabili un barometru al sanselor tale de reusita inainte de a incepe negocierea salariului. Daca la 10 din cele 12 puncte poti aduce argumente, insemna ca ai sanse foarte mari de a primi o marire de salariu si ca TU meriti aceasta marire de salariu.

Acest articol nu isi propune sa va invete sa obtineti o marire de salariu atunci cand nu exista nici un motiv pentru a o primi. Explicatiile oferite in acest articol va vor ajuta sa va pozitionati cat mai bine pentru a obtine efectul dorit pe de o parte, iar pe de alta parte va ajuta sa fiti constienti de instrumentele pe care le aveti la dispozitie si cum sa folositi aceste instrumente. Voi folosi o metafora pentru a ma face mai bine inteles: Veti reusi sa vindeti sefului vostru Zahar numai daca aveti zahar. Este greu sa-i vindeti zahar daca aveti numai sare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Acum, trecand la partea optimista, mariri de salariu se ofera permanent si poti fi chiar tu unul dintre aceia care o obtine! Suntem convinsi insa ca exista cel putin un motiv pentru care ai merita aceasta marire de salariu: pentru ca o ceri. Este foarte putin probabil ca marirea de salariu sa vina in conditiile in care nu ceri acest lucru, exceptand cazurile in care politica salariala a companiei este foarte ferma si stii in ce conditii te poti astepta la o marire de salariu.

Acest articol iti poate fi util si in cazul in care iti negociezi salariul la un nou loc de munca. Te sfatuim insa sa nu renunti la actualul loc de munca pentru ca este mult mai accesibila negocierea conditiilor in cadrul actualului loc de munca, de cele mai multe ori invocand vechea zicala romaneasca: „Nu da vrabia din mana pe cioara de pe gard!”

Nemultumirea fata de un loc de munca ne ispiteste in a lua decizia care este cel mai la indemana: imi schimb locul de munca, PLEC! Este o pozitie interesanta, insa aceasta decizie ignora de cele mai multe ori o serie de intrebari cum ar fi: Cum mi-as putea face o viata mai buna la acest serviciu? Ce ma face sa cred ca nu voi gasi aceeasi situatie si la alt loc de munca? De unde stiu ca nu va fi chiar mai rau? Ce lucruri ma fac sa cred ca seful, colegii sau salariul vor fi mult mai satisfacatoare la un alt loc de munca?

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Acestea sunt doar cateva intrebari. Lista poate continua. Uneori avem indicii asupra raspunsurilor la aceste intrebari. Cunosc destule persoane care si-au schimbat locul de munca, si culmea, contrar previziunilor optimiste, au descoperit ca schimbarea locului de munca nu a fost o decizie deloc potrivita. De obicei, aceste persoane invocau argumentul: mai rau de atat nu se poate! Aceasta afirmatie este usor de facut, dar din pacate, este lipsita de consistenta. Dragi cititori, stiti la fel de bine ca si mine, ca intotdeauna e loc de mai bine, dar si de mai rau!

Un articol scris de Marian Rujoiu, Trainer Extreme Training

Sursa articol: ejobs.ro

Citeste si alte articole pe ejobs.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Cum iti negociezi salariul?

Negocierea salariului

Cariera de succes.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri