Nu e niciodata prea tarziu sa iti cultivi talentul nativ, aplecarea, chemarea sau pasiunea din copilarie. Un vis mai vechi poate deveni realitate la orice varsta.

Cu siguranta multi dintre noi pe vremea cand eram copii am fost intrebati adesea ce meserie dorim sa urmam in viitor. Nu de multe ori insa, mare ne-a fost mirarea ca, adulti fiind, sa imbratisam o cu totul alta cariera decat ne-am propus sau visat.

De ce? Poate pentru ca in liceu am realizat ca este ceva mult prea dificil, poate ca parintii ne-au indemnat sa le urmam cariera sau poate am considerat ca ar fi de bun augur daca am finaliza o facultate al carei profil este foarte cautat pe piata fortelor de munca la momentul respectiv.

De multe ori multi suntem constransi sa ne infrangem talentul sau pasiunea din cauza unor motive financiare. Alteori suntem indrumati de catre parinti care isi doresc ei ceva pentru noi, ceva ce nu au putut realiza in alte timpuri. Exista si unele familii care vor sa transmita din generatie in generatie o anumita cariera. Iar copiii devenind adulti realizeaza ca de fapt nu este acesta lucrul pe care si-l doreau pentru ei insisi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Cine este Diana Micu, expertul în imobiliare, care îți spune cele mai sincere previziuni în materie de proprietăti  3DUTECH dă startul concursurilor naționale de 3D design & printing pentru elevi și profesori. Roboții, principala temă din acest an

Foto: Sergey Nivens / Shutterstock.com

De asemenea, exista si persoane care sunt intr-o continua cautare. Nu isi gasesc menirea. Pot fi multe cauze: ori sociale, ori financiare, ori personale. Poate ceea ce isi doresc nu este valorizat la momentul respectiv si sunt intr-un mare blocaj de alegere.

Au fost perioade sociale in care arta, de exemplu, nu a fost indeajuns de apreciata. Si asta se intampla societatilor care sunt in plina recesiune.

Insa nu e niciodata prea tarziu sa iti cultivi talentul nativ, aplecarea, chemarea sau pasiunea pe care le avem din copilarie.

Unii pot avea aptitudini catre limbile straine pe care le pot insusi cu rapiditate si, prin persuasiune si ambitie, pot face auxiliar sau se pot dedica total mediilor in care acestea se cauta. Chiar daca o persoana a urmat un domeniu ingineresc, daca isi doreste foarte mult sa lucreze in spatiul umanist poate fi cu succes un traducator pe nisa tehnica sau poate lucra la un call center. Aceste domenii nu prea au limita de varsta.

Intr-adevar, nu orice talent sau vis din copilarie poate deveni realitate la orice varsta. Desi, conform proverbului “never say never”, ne-am contrazice.

Daca ai avut o chemare catre scris, acesta poate fi cultivat citind, exersand. Poti crea schite, nuvele, romane care pot fi publicate intr-o carte chiar daca la baza ai o alta meserie. Visul de a scrie sau de a povesti din tinerete poate fi implinit.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri