Cred foarte mult in ideea de bogatie. Bogatia despre care vorbesc eu difera de bani. Se refera la calitatea si cantitatea experientelor pe care le poti trai. Dar banii, cel putin pana la un punct, sunt o cale de a ajunge la acest tip de bogatie. Deci are sens sa descoperi cat valorezi ca angajat, din punct de vedere financiar.

O companie nu este o organizatie de caritate. Companiile de top au ajuns acolo pentru ca au stiut sa serveasca simultan clientul, angajatul si pe sine. Angajatorul nu este interesat de nevoile tale financiare, daca nu poti produce rezultate pe masura. Cum nu este interesat nici de efortul pe care l-ai depus ca sa faci o facultate sau mai multe, daca acest efort nu s-a concretizat in competente care te fac un angajat eficient.

Paradoxal, multi dintre noi ignoram realitatea angajatorului cand vine vorba de bani. Nevoile noastre financiare au resorturi emotionale puternice, care ne fac sa gandim destul de ingust cand ne stabilim asteptarile financiare. Pentru a afla valoarea ta reala ca angajat, in bani, ai nevoie sa gandesti rece si practic. Ai cativa pasi de urmat:

1. Descopera-te pe tine. Afla care sunt cunostintele, abilitatile si atitudinile tale cele mai valoroase. Descopera-ti calitatile dar si defectele. Fii realist!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

2. Converteste in rezultate. Afla cat de mari sunt efectele pozitive pe care le poti produce cu profilul tau. Poti sa imbunatatesti platforma IT, sa vinzi, sa cresti cota de piata, sa motivezi o echipa, sa inveti oamenii? Rezultatele tale cele mai recente sunt cel mai bun indicator al rezultatelor de care esti capabil acum.

3. Cunoaste piata. Afla care sunt salariile care se platesc pentru oameni care produc rezultate similare cu ale tale. Nu conteaza la fel de mult similaritatea in titluri, vechime, responsabilitati. Pot fi inselatoare.

4. Cunoaste nevoia si competitia. Afla cat de multe persoane exista pe piata cu profilul si capacitatile tale, si care este cererea pentru ele. Daca sunt putine, la mare cautare, iti permiti sa fortezi nota si sa obtii un salariu peste piata. Daca esti doar unul din miile de doritori de job intr-un domeniu, nu esti intr-o pozitie favorabila.

5. Converteste in bani, tinand cont de ultimele trei puncte.

Daca nu esti multumit de ceea ce rezulta, este momentul sa te gandesti serios la dezvoltarea ta personala.

Succes!

Un articol scris de Eduard Ezeanu – Career Experts

Sursa: ejobs.ro.

Citeste si alte articole pe ejobs.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Cum sa atragi joburi de top

Cariere carpite

Valori pe masura ambitiilor profesionale


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri