18 Decembrie 2012 publicat în Cariera 8 share-uri

'Succesul nu poate produce nefericire, frustrari sau regrete, nici siesi nici celor dragi. Pentru ca atunci nu mai vorbim de succes, ci de o viata trista, pe care la un moment va trebui sa o decontam', spune Anca Bidian CEO KIWI Finance.

Anca Bidian este una dintre cele mai puternice 100 de femei din businessul romanesc si conduce cea mai puternica companie pe piata brokerajului de credite de 9 ani. Prin intermediul acestui interviu, pasim alaturi de voi, cu speranta in noul an.

Succesul este posibil, sa ne dedicam pasiunilor si sperantelor noastre este posibil! Dupa o perioada petrecuta in Canada, departe de casa, Anca Bidian a revenit acum 9 ani in Romania pentru a se aventura in afaceri.

Acest portret al uneia dintre cele mai puternice femei din business, speram sa va fie inspiratie.

"... eram singura intr-un apartament pe Bd Unirii si mi-am pus in gand sa fim prima optiune a romanilor cand se gandesc la un credit"

Garbo.ro: Va considerati o aventuriera? E nevoie de aceasta calitate in business?

Anca Bidian: Depinde cum definim aventura. In business este nevoie de curaj, de asumare (care este de fapt curajul de a gresi), de gandire si actiune out-of-the-box, de leadership si de inspiratie. Daca asociem aceste caracteristici cu aventura, atunci categoric este o calitate de care este nevoie in orice business.

Garbo.ro: Povestestiti-ne putin despre aventura canadiana si ce v-a determinat sa reveniti in Romania…

Anca Bidian: Am revenit de dor. Canada este o tara foarte prietenoasa, am invatat foarte multe acolo, mi-am facut meseria, insa sunt un om al acestor locuri si incurabil dependenta de Romania.

Garbo.ro: De ce ati ales sa activati intr-un domeniu care la vremea respectiva, in 2003, parea atat de exotic pentru Romania? De ce brokeraj de credite?

Anca Bidian: Exact din acest motiv, ca era exotic si aproape nimeni nu-i dadea nicio sansa. In 2003, chiar retailul bancar era aproape exotic, imi amintesc de exemplu de o banca (acum chiar foarte agresiva pe retail) care avea o conditie de minim 10.000 USD pentru deschiderea unui cont curent. Putinele credite de la acea vreme se acordau in niste conditii care acum ar parea cel putin ciudate, ca sa folosesc un eufemism.

Dupa cum sunt convinsa ca in 9-10 ani conditiile de acum ni se vor parea tot cam la fel. Brokerajul de credite este un serviciu necesar, in tarile cu maturitate bancara, ajunge la 70-90% procent din intermediere. Asa cum mai intai mergem la medic si apoi la farmacie, cand este vorba de bani mai intai mergem la un consultant si apoi la banca pentru produsul prescris/recomandat. In Romania intrebarea nu este daca vom ajunge la aceasta dezvoltare, ci cand. Potentialul este urias in aceasta industrie.

Garbo.ro: In acest moment, compania Kiwi Finance, pe care o conduceti, este lider pe piata de credit din Romania. Care sunt sentimentele dumneavoastra in legatura cu aceasta realizare?

Anca Bidian: KIWI Finance a fost prima companie de acest fel din Romania in 2003 si lider necontestat de 9 ani pe piata brokerajului de credite. Sunt foarte mandra de acest lucru, sunt mandra de colegii mei pe care am avut sansa sa-i intalnesc, sunt mandra de reputatia KIWI si de lucrurile pe care le facem in fiecare zi. Si acum, dupa 9 ani vin cu aceeasi placere si bucurie la birou, asa cum am facut-o in prima zi cand am deschis usa, eram singura intr-un apartament pe Bd Unirii si mi-am pus in gand sa fim prima optiune a romanilor cand se gandesc la un credit.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri