2 August 2023 publicat în Animalutze 2 share-uri

Românii consideră reducerea stresului (74%), distracția alături de felină (72%) și timpul de calitate petrecut împreună (70%) printre cele mai importante beneficii ale traiului alături de o pisică.

Informarea și educarea, cheia pentru o viață lungă și sănătoasă a pisicii

La fel ca în cazul altor animale de companie, pisicile au nevoie de o nutriție adecvată și echilibrată pentru o viață lungă și sănătoasă. În timp ce 61% dintre respondenți spun că își hrănesc zilnic pisicile cu hrană uscată, multe persoane le hrănesc în continuare cu mâncare gătită, aceasta fiind a doua opțiune în preferințele românilor (31%), urmată de hrană umedă sub formă de pliculețe (25%) și conserve (16%).

Mâncarea gătită poate duce însă la apariția multor probleme de sănătate – pisicile sunt foarte sensibile, iar unele mâncăruri, cum ar fi ceapa și usturoiul, ouăle crude sau lactatele se numără printre alimentele toxice pentru feline.

„Pisica este un carnivor înnăscut și, tocmai de aceea, trebuie avută în vedere nutriția adaptată acesteia, care se bazează foarte mult pe aportul crescut de proteine. Practic, acestea le oferă sursa de aminoacizi atât de necesară dezvoltării armonioase a pisicilor și susținerii funcțiilor metabolice ale organismului. Unii aminoacizi sunt esențiali (aduși în organism prin aportul alimentar) cum ar fi, de exemplu, taurina, care are rol în sănătatea inimii, vederii și în funcția reproductivă. Taurina se găsește în carne, pește și laptele matern. De exemplu, produsele Whiskas au un conținut de taurină care este adaptat nevoilor pisicii, astfel încât să susțină toate procesele: metabolizarea grăsimilor, absorția vitaminelor, acuitate vizuală, funcțiile cardiace, neuronale și buna circulație a sângelui, care ajută la oxigenarea țesuturilor.” spune Phd Dr. Iulian Amza, Petcare Ambasador în cadrul Mars Multisales Europe.

Activitatea fizică este, de asemenea, extrem de importantă pentru sănătatea felinelor, supraponderabilitatea fiind un fenomen frecvent în cazul lor. Aceasta trebuie abordată întotdeauna împreună cu medicul veterinar deoarece, restricționarea alimentelor poate avea consecințe grave asupra sănătății lor, pisicile fiind adaptate să se hrănească în doze mici și dese.

Produsele Whiskas sunt dezvoltate împreună cu experții Institutului Waltham, iar gama variată le permite felinelor să se bucure de ceva nou în fiecare zi și le oferă toți nutrienții necesari specifici fiecărei vârste pentru a rămâne sănătoase și fericite.

*Studiul comandat de brandul Whiskas a fost realizat de Reveal Marketing Research în mai 2023 pe un eșantion de 1.010 de respondenți din România.

Foto fr si main: CebotariN /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri