23 Iunie 2021 publicat în Animalutze 13 share-uri

Căpușele și puricii sunt un pericol pe tot timpul anului. Fără îndoială, medicul veterinar este expertul care îi poate ajuta pe proprietarii de animale de companie să găsească soluția cea mai bună, pe termen lung.

Fiecare animal de companie este unic și are nevoi specifice când vine vorba despre protecția împotriva paraziților. Fără îndoială, medicul veterinar este expertul care îi poate ajuta pe proprietarii de animale de companie să găsească soluția cea mai bună, pe termen lung. Pentru a afla părerile proprietarilor de animale despre vizitele la medicul veterinar și despre modul în care pandemia COVID-19 a schimbat această rutină, inițiativa Protect Our Future Too (POFT) a lansat un sondaj.

Astfel, POFT a descoperit 5+1 motive pentru a cere ajutor de specialitate înainte de a aplica un tratament împotriva paraziților.

1. Paraziții se adaptează schimbărilor climatice mai repede decât noi

Din cauza schimbărilor climatice, protecția împotriva paraziților este foarte importantă: 78% dintre medicii veterinari din Europa spun că numărul paraziților a crescut, iar 74% consideră că paraziții sunt periculoși chiar și în lunile mai reci. Mai mult, două treimi dintre medicii veterinari chestionați atrag atenția că numărul cazurilor de infecții cauzate de paraziți a crescut, iar 57% dintre medicii veterinari din România consideră că boli precum babesioza sunt acum mult mai des întâlnite la câini1.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Caria dentară – ce este și cum se tratează

Numărul paraziților, în special al căpușelor, a crescut îngrijorător în urma încălzirii vremii. “Din cauza schimbărilor climatice, noi specii de căpușe au apărut în regiuni în care nu au fost întâlnite până acum și în care nu ar fi supraviețuit în trecut. În plus, căpușele sunt active pentru o perioadă mai îndelungată”, a precizat Conf. univ. Dr. Bogdan Alexandru Vițălaru, Conferențiar la Facultatea de Medicină Veterinară din București. ”Această schimbare a dus la modificarea și diversificarea metodelor de protecție împotriva paraziților, dar și la apariția de noi soluții.”

Foto: De la Antonio Gravante /Shutterstock

2. Provocarea zilelor calde de vară

Protecția împotriva paraziților este importantă pe tot parcursul anului, dar proprietarii de animale de companie trebuie să fie și mai atenți în timpul verii, când plimbările lungi sunt frecvente, iar paraziții se înmulțesc rapid. Vegetația înaltă și zonele umbroase sunt locul perfect în care aceștia se ascund. Medicii veterinari recomandă un control atent înainte de începerea verii pentru actualizarea protocolului de protecție împotriva paraziților.

Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

3. Uneori avem prea multe alegeri la dispoziție

Pe piață există multe produse împotriva paraziților, fiecare cu caracteristicile sale. Este nevoie de cunoștințe aprofundate pentru a alege combinația cea mai potrivită pentru fiecare animal de companie. De exemplu, unele specii de căpușe și purici au dezvoltat deja rezistență la câteva ingrediente active.

Medicii veterinari pot evalua riscurile pentru animalul de companie, fiind în măsură să aleagă ingredientele active potrivite și modalitatea de aplicare. "Toate animalele de companie se confruntă cu provocări care țin de mediul în care trăiesc și, deci, și cu paraziți diferiți”, a declarat Conf. univ. Dr. Bogdan Alexandru Vițălaru, Conferențiar la Facultatea de Medicină Veterinară din București. ”De aceea, este important ca medicul veterinar să fie informat despre stilul de viață al animalelor de companie, pentru a putea oferi soluția ideală care să dea rezultate pe toată perioada anului.”

Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri