Oamenii sangvinicii sunt prietenosi si populari, plini de viata, optimisti, stiind sa se faca ascultati, capriciosi uneori, echilibrati de regula dar cu reactii rapide, spontane. Animalutul de companie care se potriveste unei personalitati sangvinice trebuie sa fie vivace, inteligent, plin de energie si vitalitate, dinamic, puternic si sa nu oboseasca repede.

Rase ideale de caini si pisici: Cocker spaniel, Boxer, Caniche, Ciobanesc Alb Elvetian, Gordon Setter, West Highland White Terrier, pisica siameza, pisica Exotic Shorthair

Temperamentul melancolic- Melancolicii sunt introvertiti, apatici, sobri, seriosi, docili si blanzi, rabdatori, exagerat de calmi si echilibrati, uneori timizi, stangaci, greoi si lenti in miscari, cu un nivel energetic scazut. Sunt sensibili si au o fire emotionala. Au tendinta de a se simti singuri din cauza naturii lor solitare si a gravitatii afisate, deloc sociabile si digerand glumele. Se supara foarte usor si au o inclinatie spre tristete, negativism si pesimism. Sunt meticulosi si orientati spre detaliu, adorand ordinea si curatenia.

Animalutul de companie care se potriveste temperamentului melancolic trebuie sa-i asigura acestuia un oarecare confort emotional. Un melancolic va indragi imediat un animalut din momentul in care ii demonstreaza loialitate si afectiune si se va simti in siguranta in prezenta acestuia. Alegerea unui animal potrivit ii va spori melancolicului increderea si stima de sine. Melancolicul are nevoie asadar de un caine inteligent, temperat energic, de dimensiune mai micuta, care sa il binedispuna si sa il inveseleasca, sa faca ghidusii si pozne, sa il amuze, sa-i descreteasca fruntea, sa-l linguseasca si sa ii demonstreze afectiune.

Rase ideale de caini si pisici: Pisica Albastra de Rusia, Bichon Frise, Pomerian, Bulldog frantuzesc, Bloodhound, Labrador, Terra Nova, pisica Birmaneza, Pisica Ragdoll

Temperamentul flegmatic - Flegmaticii sunt constiinciosi si seriosi, stiu sa asculte, prefera sa nu se implice in conflicte, urasc schimbarile si adora in schimb rutina. Asupra deciziilor grele si asupra responsabilitatilor mari prefera sa nu-si asume responsabilitatea. Par apatici si au un ritm lent si specific de a munca si de a trai din care cu greu ii poti scoate. Dispun de multa rabdare si se entuziasma cu greu. Obosesc repede si nu se simt confortabil antrenati fiind in activitati prea dinamice.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri