Oamenii sangvinicii sunt prietenosi si populari, plini de viata, optimisti, stiind sa se faca ascultati, capriciosi uneori, echilibrati de regula dar cu reactii rapide, spontane. Animalutul de companie care se potriveste unei personalitati sangvinice trebuie sa fie vivace, inteligent, plin de energie si vitalitate, dinamic, puternic si sa nu oboseasca repede.

Temperamentul sangvinic - Sangvinicii sunt prietenosi si populari, plini de viata, optimisti, stiind sa se faca ascultati, capriciosi uneori, echilibrati de regula dar cu reactii rapide, spontane. Au o fire curioasa si vie, insa pot fi si dezorganizati, instabili si lipsiti de maturitate. Uneori uita de promisiuni si devin neglijenti fata de ceea ce au promis. Sunt intuitivi si inteleg intentiile si manevrele celorlalti chiar nu le acorda intotdeauna atentia si importanta cuvenita.

Animalutul de companie care se potriveste sangvinicilor trebuie sa fie vivace, inteligent, plin de energie si vitalitate, dinamic, puternic si sa nu oboseasca repede. Intrucat sangvinicii iubesc natura si sunt oamenii exteriorului ar trebui sa opteze pentru un caine caruia ii place sa alerge, sa faca plimbari lungi si sa se joace mult si diversificat pe afara. Un animal de companie agil, curajos si indraznet, insa care sa se supuna ordinelor stapanului poate fi o alegere buna pentru un sangvinic.

Rase ideale de caini si pisici: Pisica Siameza sau Petersburg Sphinx, Pisica Balineza, Caine Dalmatian, Chihuahua, Chow Chow, Husky pitic (Klee Kai de Alaska), Shar pei, Yorkshire Terrier, pisica Scottish fold

Temperamentul coleric - Colericii sunt activi, dinamici, vesnic neobositi si cu un nivel energetic ridicat, impulsivi si nestapaniti, cu reactii neasteptate, inconstanti in deciziile si in actiunile lor, instabili. Iubesc provocarile, sunt impacientati, agitati, nervosi, se plictisesc usor, se infurie si se calmeaza la fel de repede, sunt ambitiosi si au nevoie sa fie stimulati si provocati in permanenta de ceilalti.

Imagine: .Brenda M.

Animalutul de companie care se potriveste colericilor nu trebuie sa fie un caine agresiv, insa trebuie sa demonstreze stapanului ca este capabil sa-l protejeze. Un coleric va avea nevoie de un animal puternic, vioi, cu o constuctie atletica, preferabil de talie mare sau medie dar nu neaparat, un animal care sa se simta bine in prezenta oamenilor chiar daca nu este tocmai fidel si statornic. Un caine independent, incapatanat, dar nu indaratnic, cu o temperament aparte, iute, care nu cauta sa-si impresioneze stapanul si nici sa-l domine poate reprezenta o alegere buna pentru un coleric.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri