8 Mai 2015 publicat în Animalutze 14 share-uri

Cainele tau se scarpina la urechi, scutura insistent din cap, se freaca cu urechea de covor si simti un miros neplacut din zona urechilor? Acestea sunt semnele ca patrupedul tau are otita.
ANCA IVAN - Specialist Animax - a pregatit in exclusivitate pentru Garbo un material despre otita in cazul animalutelor de companie.

Aflati cum va puteti proteja cainele de otita:

_______________

Problemele de la nivelul urechilor sunt printre motivele principale pentru care cainii sunt dusi la cabinetul veterinar. Si, in ciuda faptului ca este destul de intalnita, otita este si una dintre cele mai deranjante si dureroase afectiuni cu care cainii se confrunta.

Cainele tau se scarpina la urechi, scutura insistent din cap, se freaca cu urechea de covor si simti un miros neplacut din zona urechilor? Acestea sunt semnele ca patrupedul tau are otita.

Diagnosticare

Otita este o afectiune care poate fi observata in timpul toaletarii urechilor patrupedului. Daca observi ca in urechi se afla secretii urat mirositoare si cainele resimte un disconfort cand ii manevrezi urechea, atunci e momentul unei vizite la medicul veterinar.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Daca nu se instituie rapid un tratament adecvat, atunci boala se va croniciza.

Cauze

Este o afectiune frecventa in cazul cainilor pentru ca exista o serie de factori predispozanti. Unul dintre ele ar fi chiar conformatia anatomica a conductului auditiv, care este lung si in forma literei “L”, favorizand crearea infectiilor.

Cainii transpira doar la nivelul urechilor si pernitelor de la picioare, de aceea in urechi exista o umiditate constanta, iar parul mentine umezeala si astfel favorizeaza multiplicarea microorganismelor si impiedica aerisirea normala a conductului auditiv.

In cazul raselor cu urechile lasate, aerisirea conductului auditiv este si mai dificila, de aceea au o predispozitie crescuta sa faca otita.

Greselile stapanului

Otita este o afectiune frecventa in cazul cainilor si pentru ca proprietarii lor contribuie la aparitia ei, involuntar, prin greseli alimentare manifestate sub forma de alergii, toaletare inadecvata, expunerea la diferiti paraziti si alte patologii, fara o protectie speciala.

Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Toaletarea corecta previne otita

Daca te asiguri ca animalutul tau are urechile curate, atunci poti preveni aceasta afectiune. O toaletare corecta presupune urmatoarele:


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri