7 Aprilie 2015 publicat în Animalutze 16 share-uri

PURINA PRO PLAN a lansat in perioada 15 martie - 30 aprilie o campanie de informare despre beneficiile sterilizarii, impreuna cu o serie de specialisti si peste 100 clinici veterinare din Bucuresti si din tara.

Comunicat de presa

Campania include atat actiuni de informare despre beneficiile de sanatate ale pisicilor in urma sterilizarii si importanta alimentatiei speciale dupa sterilizare, cat si sustinerea proprietarilor in decizia de sterilizare a pisicilor prin acordarea unor carduri de reduceri in clinicile partenere. Prin intermediul aplicatiei de Facebook disponibile pe pagina Pisici delicate, toti cei interesati pot adresa intrebari medicilor veterinari, pot deveni ambasadorii campaniei si se pot inscrie in programul de sterilizare. In cadrul acestui program este lansat si Clubul Pisicilor sterilizate, posesorii cardului beneficiind de anumite facilitati in accesarea serviciilor medicale sau a hranei speciale.

“Din pacate, despre sterilizarea pisicilor circula o multime de mituri pe care e nevoie sa le demontam. Beneficiile privind sanatatea pisicilor sterilizate si a motanilor castrati sunt de necontestat. Ma bucur sa constat, in ultima vreme, atitudinea deschisa a proprietarilor de pisici fata de sterilizarea timpurie a pisicilor. Studiile recomanda sterilizarea in jurul varstei de 2,5 luni si demonstreaza reducerea riscurilor aparitiei unor afectiuni grave (piometru, diferite forme de cancer mamar, ovarian, uterin) si cresterea sperantei de viata. E important sa incurajam sterilizarea deoarece, pe langa beneficiile de sanatate, contribuim si la cresterea controlului numarului de pisici, precum si la reducerea abandonului. Iata un exemplu – incidenta tumorilor mamare este de 25% la pisica sterilizata dupa primele calduri, comparativ cu numai 0,25% la o pisica sterilizata timpuriu, adica inainte de primele calduri”, declara Dr. Tache Epure, Presedintele Societatii Romane de Medicina Felina.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Termoenergetica oprește furnizarea căldurii în București, în următoarele zile. Ce instituții fac excepție Caria dentară – ce este și cum se tratează

In primul rand, sterilizarea reduce riscul aparitiei unor afectiuni (printre care si infectiile urinare, cancerul mamar, uterin sau ovarian), creste speranta de viata a pisicii si ne scuteste de manifestarile pisicii mature sexual, neplacute atat pentru ea cat si pentru restul familiei. Masculul sterilizat se va bucura de o viata mai linistita (mai ales ca nu va mai fi tentat sa fuga de acasa), de o viata mai lunga si de mai putine riscuri; in plus, nu isi va mai marca teritoriul, un obicei atat de neplacut. Pisica sterilizata si motanul castrat se vor bucura de o stare de sanatate mai buna si o viata mai fericita pe termen lung, mai ales cu o alimentatie corecta, adaptata nevoilor lor si cu o ingrijire adecvata.

In al doilea rand, sterilizarea pisicilor si a motanilor va contribui la reducerea numarului de pisici abandonate. Exista estimari ca o pisica si puii ei, in 9 ani pot da nastere la peste 11 milioane de pisici si motani. Recordul este detinut de Dusty, o pisica texana care a avut 420 de pui pana la 18 ani. Iar Blue Bell, o persana din Africa de Sud detine recordul pentru numarul de pui la o singura nastere (14 pui).

Mecanismul campaniei
Prin intermediul aplicatiei disponibile pe pagina de Facebook „Sterilizarea este buna”, proprietarii de pisici pot sa adreseze intrebari specialistilor si sa beneficieze de servicii medicale cadou in valoare de 50 de lei (TVA inclus) si de pachete de hrana la pret special, in baza cardului de membru “Clubul pisicilor sterilizate”. Fiecare proprietar poate inscrie un numar maxim de trei pisici completand formularul pentru fiecare in parte pentru a obtine cate un cod unic de inregistrare pentru fiecare pisica inscrisa in program.

PURINA PLO PLAN STERILISED si PURINA PRO PLAN STERILISED NUTRISAVOUR
PURINA PRO PLAN STERILISED este hrana uscata completa care combina nutrientii esentiali, inclusiv vitaminele A, C si E, precum si acizii grasi Omega 3 si 6, bogata in proteine si saraca in grasimi, care sustine un pH urinar echilibrat. Este destinata intretinerii pisicilor tinere si adulte sterilizate sau castrate.

Contine OPTIRENAL care este o formula unica special conceputa pentru a mentine sanatatea rinichilor si a dintilor si pentru a preveni obezitatea. OPTIRENAL este o combinatie realizata stiintific intre diferiti nutrienti, printre care se regasesc si aminoacizi, acizi grasi esentiali si antioxidanti, care ajuta la reducerea radicalilor liberi si sustin sanatatea sistemului imunitar. Datorita formulei sale echilibrate, reduce riscul aparitiei de calculi renali sau alte afectiuni ale tractului urinar la pisicile sterilizate sau castrate. Prin raportul optim de proteine, carbohidrati si continutului redus in grasimi, contribuie la mentinerea unei greutati corporale optime. In plus, datorita texturii crocante a buletelor contribuie la protejarea dintilor impotriva formarii placii dentare si a depunerilor de tartru. Pe langa parametrii nutritionali, specialistii au tinut cont in dezvoltarea formulei si de importanta gustului; astfel, buletele au un gust placut si sunt pe placul pisicilor. Cele doua sortimente PURINA PRO PLAN STERILISED Bogat in carne de curcan si Bogat in carne de somon raspund atat nevoilor nutritionale, cat si exigentelor pisicilor.

PURINA PRO PLAN STERILISED NUTRISAVOUR
Este hrana umeda completa si echilibrata potrivita pentru pisicile adulte castrate sau sterilizate care ajuta la mentinerea sanatatii urinare. Combina cerintele nutritionale cu gustul atat de apreciat de pisici. Contine un nivel ridicat de proteine si unul scazut de grasimi (comparativ cu alte formule PRO PLAN pentru pisici adulte) pentru a ajuta la mentinerea unei greutati corporale optime. In plus, contine antioxidanti precum vitamina E care ajuta la buna functionare a sistemului imunitar al pisicii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri