Cum se prepara tofu? (branza de soia)
Intra in contul tau
- Dece fac dragoste fetele intre ele
- Daca dragoste nu e...
- Eu balanta - el taur....help
- Invata cum sa previi cancerul de san
- Conteaza virsta
- Viata sexuala ordonata este elixirul...
- Confuza :( sfaturi pls
- Femeile intarita barbatii
- Timpul...ce ati face daca ati putea...
- Sotul se gindeste la amanta cind face...
|
aime 16 mesaje Membru din: 15/03/2008 Oras: Campina |
As vrea sa stiu cum se prepara tofu (branza de soia). Am gasit reteta de preparare a laptelui de soia
Imi place si branza din comert, dar e mai sanatoasa cea facuta in casa. Are cineva vreo idee cum se prepara? Este la fel de gustoasa? Va multumesc
Raporteaza abuz de limbaj
http://melanie77.blogspot.com
|
|
|
|
|
maxim62ro 45 mesaje Membru din: 27/06/2009 |
Pentru a fabrica tofu, va trebui să adăugați laptelui de soia un coagulant ( sare sau un ingredient acid ) care îl va face să se închege . Nigari, convine perfect , și este utilizat cel mai des. Și alți coagulanți sunt posibili : clorură de magneziu (extract din nigari), clorură de calciu, sulfat de calciu (circa 8 lingurițe), sulfat de magneziu (sare de epsomită), oțet (din cidru, de ex.) (circa 12 lingurițe), suc de lămâie (galbenă sau verde) (circa 12 lingurițe). Tofu nu conține gluten Ingrediente : 1 litru de lapte de soia fabricat în casă sau cumpărat din comerț coagulant : nigari * de preferință . Mod de preparare : 1. Adăugați 2 lingurițe de nigari diluat în puțină apă la laptele de soia care fierbe . Amestecați cu un tel. 2. Preparatul se va închega , o mică cantitate de lapte gălbui se va separa de particulele mai groase și albe : cheagul ! 3. Lăsați preparatul în repaos 15 la 20 minute pentru a se forma cheagul. Dacă preparatul coagulează rău, mai adăugați o linguriță de nigari diluată cu puțină apă. 4. Pescuiți cheagul cu o spumieră și-l depuneți într-o formă de tofu ( o cutie cu pereții perforați, de formă, în general, rectangulară, acoperită cu un capac care are rolul de presă ). Acest gen de tavă sau formă , pentru tofu este adeseori comercializată în magazinele bio , dar o puteți fabrica și dvs. din lemn. 5. În lipsa unei cutii pentru tofu, puneți cheagul într-o strecurătoare acoperită cu muselină. Trebuie să mai concepeți și alte sisteme : o tavă pentru friptură ( pentru o cantitate mai mică de tofu ) sau o sită de la vasul sub presiune acoperită cu o farfurie,o strecurătoare de brânză, etc. .. și greutăți pentru compactare de deasupra. 6. Lăsați lăptișorul să se scurgă. Este normal să vă alegeți cu mai mult lăptișor decât tofu ! 7. Cheagul este astfel presat ( minim 20 de minute ) direct în formă grație capacului presă sau punând o greutate peste muselină pentru ca tofu să prindă consistența dorită . 8. După ce a fost presat, blocul de tofu trebuie să petreacă 20 de minute în apă rece pentru a se întări. Pentru această operațiune vom schimba apa rece de mai multe ori. 9. Acoperit cu apă și închis ermetic, tofu se păstrează o săptămână în frigider , într-un recipient cu apă rece, dacă apa este schimbată în fiecare zi ( sau la minim 48 de ore ! ). Dar, ideal este să-l consumați cât mai rapid. Tofu suportă congelarea timp de mai multe luni , dar își schimbă aspectul. 10. Coagulantul, de asemenea, influențează ușor savoarea tofu-lui obținut . 11. Prelungirea timpului de scurgere crește fermentarea din tofu. * nigari : este un produs obținut prin trecerea unei cantități mici de apă printr-o masă mare de sare marină completă . Este compus în principal din clorură de magneziu. Raporteaza abuz de limbaj
www.retetemaxim.ro
|
|
aime 16 mesaje Membru din: 15/03/2008 Oras: Campina |
multumesc mult pentru reteta. o sa incerc
|
|
SHIVA 18 mesaje Membru din: 29/10/2009 |
Va multumesc mult! Raporteaza abuz de limbaj |
|
maxim62ro 45 mesaje Membru din: 27/06/2009 |
Laptele de soia
Laptele de soia se poate face în casă fie cu o mașină electrică sau cu metoda tradițională manuală . Ingrediente : 300 g de semințe de soia galbene (pe cât posibil semințe galbene depeliculate , vândute în magazinele naturiste , gata de folosire ) și apă (de preferință apă de izvor sau minerală ) pentru înmuiere și apoi încă 2 litri pentru băutură. Când cumpărați verificați ca pe pachet să scrie că este garantat "fără ogm" și nu sunt semințe tratate chimic . Preparare : 1. Pentru a prepara 2 litri de băutură , puneți la înmuiat 300 g de semințe în apă rece timp de 2 zile ( sau 2 ore în apă la 50°C). 2. După această etapă de înmuiere ( coaja trebuie să se detașeze cu ușurință sub degete dacă semințele nu sunt depeliculate ) , clătiți bine soia. Nu este indispensabil să înlăturați pelicula care înconjoară bobul. Dar prezența peliculei va da un gust mai pronunțat laptelui. 3. Semințele de soia galbene rehidratate , se umflă pe timpul înmuierii , dublându-și greutatea originală în circa 24 de ore , își schimbă forma , la început ele fiind rotunde și după înmuiere devenind ovale ca un bob de fasole albă. 4. Măcinați semințele de soia într-un bol, cu puțină apă luată din cei 2 litri. 5. Vărsați terciul obținut împreună cu restul de apă din cei 2 litri într-o cratiță mare . 6. Aduceți la fierbere pe foc foarte mic , amestecând tot timpul , până când nu mai face deloc spumă (+/- 15 minute) minimum. ( În acest timp, lăsați să fiarbă cel puțin 35 de minute , pentru a elimina toxicitatea soii galbene. ) . 7. Supravegheați cu atenție fierberea, pentru că acest amestec se umflă în vas ca și laptele de origine animală. 8. Puneți zahăr (opțional) în timpul fierberii. 9. Lăsați să se răcească. 10. Puneți preparatul la scurgere într-o sită metalică deasă sau într-o strecurătoare în care ați pus niște tifon sau etamină, pentru recoltarea " laptelui ". Laptele de soia se va scurge în vas. Presați pentru a obține maximum de suc. Reziduurile de semințe denumite okara le puneți deoparte. Cu ele se pot face prăjituri .
www.retetemaxim.ro
|
|
francisca 13 mesaje Membru din: 11/05/2008 Oras: ALTA LOCALITATE |
hop si eu!!! branza de soia tofu ..asa zisa.am luat boabele de soia leam lasat de seara pana dimineata la muiat,apoi dimineata leam dat pe masina de tocat carne...sau depinde ce masina ai in dotare,apoi am pus compazita la fiert cu apa peste ea sa poata da in cocot putin cand simti ca compozitia incepe sa devina mai pastoasa si boabele bucatele ce au ramas printre ele nu sant tari ,,atunci tragi la oparte si storci lamaie,,,sau pui sare de lamaie.apoi intrun stergar sau panza pui cu grija compozitia si o storci bine exact cum procedezi cu branza de vaca cand o prepari.asta este tot...mare branza!!!!
motan emilia
|
|
miryam_delly 8 mesaje Membru din: 27/11/2009 Oras: Iasi |
din okara de soia se pot face si ciftele,drob,...
Raporteaza abuz de limbaj |
|
banci_gabriela 2 mesaje Membru din: 11/01/2011 |
Reteta ta de tofu este diferita de ce am stiut eu pana acum si vreau sa te intreb, daca am inteles bine, ca tu ai folosit si ocara la prepararea branzei de tofu... Iti multumesc:)
|
|
|
|
Publicitate
|
Postat foarte recent
Promotia zilei pe Kuponiada.roDoar 49 lei in loc de 144 lei pentru un mouse arc slim wireless de la 123buy.ro
|

Imi place si branza din comert, dar e mai sanatoasa cea facuta in casa. Are cineva vreo idee cum se prepara? Este la fel de gustoasa? Va multumesc
hop si eu!!! branza de soia tofu ..asa zisa.am luat boabele de soia leam lasat de seara pana dimineata la muiat,apoi dimineata leam dat pe masina de tocat carne...sau depinde ce masina ai in dotare,apoi am pus compazita la fiert cu apa peste ea sa poata da in cocot putin cand simti ca compozitia incepe sa devina mai pastoasa si boabele bucatele ce au ramas printre ele nu sant tari ,,atunci tragi la oparte si storci lamaie,,,sau pui sare de lamaie.apoi intrun stergar sau panza pui cu grija compozitia si o storci bine exact cum procedezi cu branza de vaca cand o prepari.asta este tot...mare branza!!!!
Promotia zilei pe Kuponiada.ro