Biftec tartar

Va rog mult , scrieti cum stiti ca se face BIFTEC TARTAR , si sosul ce este recomandat, cu cat mai multe detalii !!! Astept cu nerabdare. Am descoperit ca e foarte apreciat de copii si de sotul meu , as vrea sa il prepar acasa , cat mai bun si mai grozav ! MULTUMESC !
maria_zada
Postat pe 8 Septembrie 2008 19:24
Biftec tartar



Ingrediente:
½ kg muschi de vaca, 1 galbenus, 1 lingura ceapa tocata foarte marunt, 1 lingura patrunjel tocat, 1 lingura mustar, 1 virf cutit piper, 2 linguri ulei de salata, 1 lingurita otet, sare

Mod de preparare:
Se curata carnea de pielite si grasime, se trece de trei ori prin masina de tocat si se amesteca cu galbenusul de ou, piperul, sarea, ceapa foarte fin tocata, patrunjelul si otetul. Se bate totul bine cu lingura timp de 10-15 minute, adaugind uleiul treptat.
Se serveste garnisit cu felii de lamiie
Eu nu cred ca as putea sa mananc asa ceva am gasit reteta la cei de la GUSTOS.RO daca te ajuta sa ai pofta.
florinelciucar
Postat pe 14 Septembrie 2008 11:18
SOSUL DE TARTAR EU FAC SMANTANA MAJONEZA ,PUTIN VIN ALB PIPER SARELA BIFTEC NU MA PRICEP POFTA BUNA
ileana_szabo
Postat pe 14 Septembrie 2008 12:26
Am incercat acasa biftec si am ajuns la concluzia ca mai vrem si alta data , adica a avut succes, chiar daca e carne cruda , galbenus de ou , verdeturi (promit sa caut reteta folosita si sa o scriu )Imi lipseste un sos potrivit si bun , ca sa pun langa frunzele de salata sau pe cartofii natur
maria_zada
Postat pe 14 Septembrie 2008 20:09
la reteta mai sus mentionata, a uitat pers. care a reconadat-o sa adauge si castravecior murat taiat tot marunt ca si ceapa. In realitate nu se amesteca ingredientele cu carnea. Pe farfurie se aseaza in mijloc carnea tocata fin, iar pe margine , de jur imprejur, se aseaza ceapa, piperul,castraveciorul, si totul asezat pe o frunza de salata verde. In mijlcocul tocaturii de carne se face o mica scobitura in care se adauga galbenusul (asta mai mult pentru aspect cand este servit biftecul - care este tatar - de la tatari si nu tartar). Se serveste fara nici un sos ci doar pe felii de paine prajita unse cu unt. Pofta buna !
cicimihaela
Postat pe 13 Octombrie 2008 16:06
MULTUMESC pentru recomandari, am sa tin seama de ele ! chiar mi se pare mai corect asa, cu ingredientele asezate separat si servite cu paine prajita. Adica nu se altereaza armonia gusturilor componentelor.
maria_zada
Postat pe 14 Octombrie 2008 21:02
moooama biftecul e cel mai taare
eu stau in germania si aici de mananca in prostie
am zis si eu la inceput k nu as manca asa...carne cruda...dar e suuuueper!!! cu chifle proastepe si cu ceapa pe desupra!!! e super!
la noi se numeste mett
anna_pit
Postat pe 15 Octombrie 2008 01:19
ah...si nici aici nu se amesteca ingredientele cu carnea
decat se condimenteaza carnea ...care trebuie sa fie foooarte proaspata cu piper si sare si restul .... fiecare ce vrea desupra
dar sincer de galbenushul d ou chiar nu stiam
anna_pit
Postat pe 15 Octombrie 2008 01:24
-muschi despielitzat de vaca(proaspat),tocat f.fin//ceapa fin maruntzita//piper//galbenus bine batut//albusul fiert si bine maruntit//ardei iute,praf//sare//se lasa o jumatate de ora si apoi se serveste cu vin rosu,sau rom in ceai dulce...se pune pe felii de paine prajita....!
florescu_vasile2001
Postat pe 21 Octombrie 2008 19:26
Eu pun si sos Worchesster (se gaseste in magazine, la sticlute)
cerasela_oancea
Postat pe 25 Noiembrie 2008 12:45
Tartar nseamn chiar "Ttar", n englez. Iar Beef + Steak vine, evident, din englez i nseamn chiar friptur de vit. Ei au inventat meniul.
Ideea, ca i numele, le-a venit de la ipoteza c ttarii frgezeau carnea i o mncau crud.
Ce e interesant e c buctria ttar (i vorbesc de Tatarstan, republic din Rusia), o buctrie bogat i rafinat, ca toate buctriile orientale, care are o mulime de preparate incitante i savuroase, nu are nici un fel de mncare, dar absolut nici unul, care s semene mcar vag cu descrierea pe care le-au fcut-o englezii - cei amatori de beef sub toate formele.
i eu am mncat Biftec Tartar, din pur ntmplare, i ceea ce am crezut c va fi imposibil de mncat s-a dovedit a fi un deliciu.
Impar
Postat pe 31 Ianuarie 2009 03:23
scuzati nestiinta mea dar carnea este cruda si asa ramane?????
poate o fi bun dar cred k eu n-as manca asa ceva.........
lidia4you2003
Postat pe 16 Aprilie 2009 10:41
Carnea NU SE DA PRIN MASINA DE TOCAT!!!!

SE TOACA CU SATIRUL, CIT MAI MARUNT POSIBIL!

SE ADAUGA SI CASTRAVECIOR MURAT SI GOGOSARI MURATI!

CRED CA MAI SUNT SI ALTE "CHICHITE' DAR N-AM AVUT RABDARE SA CITESC TOATE MESAJELE, DUPA CE AM CITIT PRIMA REPLICA!
Mazda_RX8
Postat pe 16 Aprilie 2009 17:53
AMESTECUL DE CARNE SI CONDIMENTE SE MANANCA ASTFEL:
PE O FELIE DE PAINE PRAJITA (CALDA) UNSA CU UNT, SE PUNE UN STRAT DE BIFTEC, SE PIPEREAZA, SE PUNE SOS WORCHESTER, KETCHUP (DULCE SAU IUTE)!
CAM ASA E CU BIFTECUL!
Mazda_RX8
Postat pe 16 Aprilie 2009 17:57
Hmmm, cate bordeiuri, atatea obiceiuri...

http://www.youtube.com/watch?v=y271pjIxtwI

http://www.youtube.com/watch?v=MlldZAwLGXg&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=aIpugCs0BcI&feature=fvw

http://www.youtube.com/watch?v=znxomZr4tvA&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=MlldZAwLGXg&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=KsZIhUWXOY0&feature=related

umblataprinlume
Postat pe 21 August 2009 12:37
Ai perfecta dreptate! Se vede ca te pricepi! Biftecul se serveste doar cu paine prajita fara nici un sos special. Galbenusul se aseaza in mijloc si ingredientele pe margine , neamestecate. In loc de castraveciori murati (reteta clasica), incercati sa tocati marunt capere murate (Elvetia, Spania, Italia) si sa aduceti aportul de sare (macar partial) cu fileuri de anchoix bine tocate (Italia). Fiecare face amestecul in proportiile dorite!
Misa73
Postat pe 21 August 2009 13:18
s-a intaplat sa gust beef tartar care era garnisit cu caviar pe deasupra si foarte piperat servit cu paine prajita. cu toate ca era destul de apetisant nu cred cas indrazni sa mananc o portie normala.
anix
Postat pe 21 August 2009 13:19
TOATE FILMULETELE CARE LE-AI PREZENTAT, SUNT SPECIFICE BUCATARIILOR DIN ANUMITE ZONE ALE LUMII! EU VORBEAM DE BIFTECUL FACUT LA NOI IN ROMANIA (fara capere.... sau cartofi prajiti !!!). BANUIESC CA AI FI PUS PE FORUM SI UN FILMULET CU BIFTEC FACUT DE CHINEJI (sau alti asiatici) IN CARE S-AR PUNE SI SOS DE STRIDII, SOS HOISIN, SOS DE SOIA, SI ORNAT LA SFARSIT CU UN CREVETE IN LOC DE OU! CREZI CA ROMANII AR MANCA (cei ce iubesc bucataria asiatica, poate ar manca)???
GATA, NU MAI ZIC NIMIC!

Mazda_RX8
Postat pe 22 August 2009 08:34
sincer eu stiu o alta reteta de biftec dar cum a spus cineva mai devreme sunt mai multe modalitati. eu il prepar in felul urmator: toc cat de marunt posibil carnea cu un cutit bun,dupa care urmeaza sa toc marunt:ceapa rosie,ceapa alba,castravecior murat,capere ceea ce a omis majoritatea.si acum ai doua variante: ori i-l dai crud,adica doar carnea si si-l prepara clientul la masa,ori il dai tu gata facut dupa gustul tau si atunci adaugi urmatoarele:sare,piper,mustar,wochester,putin din tot ce am scris mai sus si galbenus de ou. se aseaza in mijlocul farfuriei si pe langa adaugi diferenta de ceapa,castravecior,capere. atentie! inclusiv caperele se toaca. si intre ele adaugi patratele de unt pt a-si unge clientul la masa. asta-i biftecul servit in restaurantul unde lucrez eu. sincer este bun. deci pofta buna
andy_delly
Postat pe 22 August 2009 11:20
Andy, esti meserias!
Misa73
Postat pe 23 August 2009 09:58
cred k ar trebui sa fiu "tatar" ca sa pot manca asa ceva....intradevar,se face asa cum a zis "cicimihaela"
florea
Postat pe 6 Decembrie 2009 10:24
In mod normal se serveste carnea aranjata frumos ca o "bula" in mijlocul farfuriei. In mijoc se face o adancitura in care se pune galbenusul de ou. Restul ingresdientelor (ceapa, sare, piper etc.) se servesc alaturi, si fiecare isi pune cat doreste. In privinta sosului, singurul sos la un biftec tartar adevarat este Worchestershire - se gaseste la orice hipermarchet. Eu ador biftecul tartar si la mine in familie se face cel putin o data pe luna.
alma_negoita
Postat pe 18 Aprilie 2010 12:25
Ah, da, am uitat elementul principal: tartinele calde unse cu unt! Pofta buna!
alma_negoita
Postat pe 18 Aprilie 2010 12:26

Recomandari

SubiectMesajeUltimul Mesaj
supa de praz7De la: delly000311 26 Februarie 2010 01:27
peste cu smantana3De la: kamellia 4 Martie 2009 18:03
Varza murata pe iarna22De la: delly001942 6 Martie 2010 03:06
Stie cineva reteta de Salam cu cartofi???16De la: garbo_7655 21 Septembrie 2012 12:03
SUPA CREMA DE LEGUME9De la: Grazzia 22 Septembrie 2009 10:15
Setari Cookie-uri