Va rog mult , scrieti cum stiti ca se face BIFTEC TARTAR , si sosul ce este recomandat, cu cat mai multe detalii !!! Astept cu nerabdare. Am descoperit ca e foarte apreciat de copii si de sotul meu , as vrea sa il prepar acasa , cat mai bun si mai grozav ! MULTUMESC ! | ||
maria_zada Postat pe 8 Septembrie 2008 19:24 |
||
---|---|---|
Biftec tartar Ingrediente: ½ kg muschi de vaca, 1 galbenus, 1 lingura ceapa tocata foarte marunt, 1 lingura patrunjel tocat, 1 lingura mustar, 1 virf cutit piper, 2 linguri ulei de salata, 1 lingurita otet, sare Mod de preparare: Se curata carnea de pielite si grasime, se trece de trei ori prin masina de tocat si se amesteca cu galbenusul de ou, piperul, sarea, ceapa foarte fin tocata, patrunjelul si otetul. Se bate totul bine cu lingura timp de 10-15 minute, adaugind uleiul treptat. Se serveste garnisit cu felii de lamiie Eu nu cred ca as putea sa mananc asa ceva am gasit reteta la cei de la GUSTOS.RO daca te ajuta sa ai pofta. |
||
florinelciucar Postat pe 14 Septembrie 2008 11:18 |
||
SOSUL DE TARTAR EU FAC SMANTANA MAJONEZA ,PUTIN VIN ALB PIPER SARELA BIFTEC NU MA PRICEP POFTA BUNA | ||
|
||
ileana_szabo Postat pe 14 Septembrie 2008 12:26 |
||
Am incercat acasa biftec si am ajuns la concluzia ca mai vrem si alta data , adica a avut succes, chiar daca e carne cruda , galbenus de ou , verdeturi (promit sa caut reteta folosita si sa o scriu )Imi lipseste un sos potrivit si bun , ca sa pun langa frunzele de salata sau pe cartofii natur |
||
maria_zada Postat pe 14 Septembrie 2008 20:09 |
||
la reteta mai sus mentionata, a uitat pers. care a reconadat-o sa adauge si castravecior murat taiat tot marunt ca si ceapa. In realitate nu se amesteca ingredientele cu carnea. Pe farfurie se aseaza in mijloc carnea tocata fin, iar pe margine , de jur imprejur, se aseaza ceapa, piperul,castraveciorul, si totul asezat pe o frunza de salata verde. In mijlcocul tocaturii de carne se face o mica scobitura in care se adauga galbenusul (asta mai mult pentru aspect cand este servit biftecul - care este tatar - de la tatari si nu tartar). Se serveste fara nici un sos ci doar pe felii de paine prajita unse cu unt. Pofta buna ! | ||
cicimihaela Postat pe 13 Octombrie 2008 16:06 |
||
MULTUMESC pentru recomandari, am sa tin seama de ele ! chiar mi se pare mai corect asa, cu ingredientele asezate separat si servite cu paine prajita. Adica nu se altereaza armonia gusturilor componentelor. | ||
maria_zada Postat pe 14 Octombrie 2008 21:02 |
||
moooama biftecul e cel mai taare eu stau in germania si aici de mananca in prostie am zis si eu la inceput k nu as manca asa...carne cruda...dar e suuuueper!!! cu chifle proastepe si cu ceapa pe desupra!!! e super! la noi se numeste mett |
||
anna_pit Postat pe 15 Octombrie 2008 01:19 |
||
ah...si nici aici nu se amesteca ingredientele cu carnea decat se condimenteaza carnea ...care trebuie sa fie foooarte proaspata cu piper si sare si restul .... fiecare ce vrea desupra dar sincer de galbenushul d ou chiar nu stiam |
||
anna_pit Postat pe 15 Octombrie 2008 01:24 |
||
-muschi despielitzat de vaca(proaspat),tocat f.fin//ceapa fin maruntzita//piper//galbenus bine batut//albusul fiert si bine maruntit//ardei iute,praf//sare//se lasa o jumatate de ora si apoi se serveste cu vin rosu,sau rom in ceai dulce...se pune pe felii de paine prajita....! | ||
florescu_vasile2001 Postat pe 21 Octombrie 2008 19:26 |
||
Eu pun si sos Worchesster (se gaseste in magazine, la sticlute) | ||
cerasela_oancea Postat pe 25 Noiembrie 2008 12:45 |
||
Tartar �nseamn� chiar "T�tar", �n englez�. Iar Beef + Steak vine, evident, din englez� �i �nseamn� chiar friptur� de vit�. Ei au inventat meniul. Ideea, ca �i numele, le-a venit de la ipoteza c� t�tarii fr�gezeau carnea �i o m�ncau crud�. Ce e interesant e c� buc�t�ria t�tar� (�i vorbesc de Tatarstan, republic� din Rusia), o buc�t�rie bogat� �i rafinat�, ca toate buc�t�riile orientale, care are o mul�ime de preparate incitante �i savuroase, nu are nici un fel de m�ncare, dar absolut nici unul, care s� semene m�car vag cu descrierea pe care le-au f�cut-o englezii - cei amatori de beef sub toate formele. �i eu am m�ncat Biftec Tartar, din pur� �nt�mplare, �i ceea ce am crezut c� va fi imposibil de m�ncat s-a dovedit a fi un deliciu. |
||
Impar Postat pe 31 Ianuarie 2009 03:23 |
||
scuzati nestiinta mea dar carnea este cruda si asa ramane????? poate o fi bun dar cred k eu n-as manca asa ceva......... |
||
lidia4you2003 Postat pe 16 Aprilie 2009 10:41 |
||
Carnea NU SE DA PRIN MASINA DE TOCAT!!!! SE TOACA CU SATIRUL, CIT MAI MARUNT POSIBIL! SE ADAUGA SI CASTRAVECIOR MURAT SI GOGOSARI MURATI! CRED CA MAI SUNT SI ALTE "CHICHITE' DAR N-AM AVUT RABDARE SA CITESC TOATE MESAJELE, DUPA CE AM CITIT PRIMA REPLICA! |
||
Mazda_RX8 Postat pe 16 Aprilie 2009 17:53 |
||
AMESTECUL DE CARNE SI CONDIMENTE SE MANANCA ASTFEL: PE O FELIE DE PAINE PRAJITA (CALDA) UNSA CU UNT, SE PUNE UN STRAT DE BIFTEC, SE PIPEREAZA, SE PUNE SOS WORCHESTER, KETCHUP (DULCE SAU IUTE)! CAM ASA E CU BIFTECUL! |
||
Mazda_RX8 Postat pe 16 Aprilie 2009 17:57 |
||
Hmmm, cate bordeiuri, atatea obiceiuri... http://www.youtube.com/watch?v=y271pjIxtwI http://www.youtube.com/watch?v=MlldZAwLGXg&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=aIpugCs0BcI&feature=fvw http://www.youtube.com/watch?v=znxomZr4tvA&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=MlldZAwLGXg&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=KsZIhUWXOY0&feature=related |
||
umblataprinlume Postat pe 21 August 2009 12:37 |
||
Ai perfecta dreptate! Se vede ca te pricepi! Biftecul se serveste doar cu paine prajita fara nici un sos special. Galbenusul se aseaza in mijloc si ingredientele pe margine , neamestecate. In loc de castraveciori murati (reteta clasica), incercati sa tocati marunt capere murate (Elvetia, Spania, Italia) si sa aduceti aportul de sare (macar partial) cu fileuri de anchoix bine tocate (Italia). Fiecare face amestecul in proportiile dorite! | ||
Misa73 Postat pe 21 August 2009 13:18 |
||
s-a intaplat sa gust beef tartar care era garnisit cu caviar pe deasupra si foarte piperat servit cu paine prajita. cu toate ca era destul de apetisant nu cred cas indrazni sa mananc o portie normala. | ||
anix Postat pe 21 August 2009 13:19 |
||
TOATE FILMULETELE CARE LE-AI PREZENTAT, SUNT SPECIFICE BUCATARIILOR DIN ANUMITE ZONE ALE LUMII! EU VORBEAM DE BIFTECUL FACUT LA NOI IN ROMANIA (fara capere.... sau cartofi prajiti !!!). BANUIESC CA AI FI PUS PE FORUM SI UN FILMULET CU BIFTEC FACUT DE CHINEJI (sau alti asiatici) IN CARE S-AR PUNE SI SOS DE STRIDII, SOS HOISIN, SOS DE SOIA, SI ORNAT LA SFARSIT CU UN CREVETE IN LOC DE OU! CREZI CA ROMANII AR MANCA (cei ce iubesc bucataria asiatica, poate ar manca)??? GATA, NU MAI ZIC NIMIC! |
||
Mazda_RX8 Postat pe 22 August 2009 08:34 |
||
sincer eu stiu o alta reteta de biftec dar cum a spus cineva mai devreme sunt mai multe modalitati. eu il prepar in felul urmator: toc cat de marunt posibil carnea cu un cutit bun,dupa care urmeaza sa toc marunt:ceapa rosie,ceapa alba,castravecior murat,capere ceea ce a omis majoritatea.si acum ai doua variante: ori i-l dai crud,adica doar carnea si si-l prepara clientul la masa,ori il dai tu gata facut dupa gustul tau si atunci adaugi urmatoarele:sare,piper,mustar,wochester,putin din tot ce am scris mai sus si galbenus de ou. se aseaza in mijlocul farfuriei si pe langa adaugi diferenta de ceapa,castravecior,capere. atentie! inclusiv caperele se toaca. si intre ele adaugi patratele de unt pt a-si unge clientul la masa. asta-i biftecul servit in restaurantul unde lucrez eu. sincer este bun. deci pofta buna | ||
andy_delly Postat pe 22 August 2009 11:20 |
||
Andy, esti meserias! | ||
Misa73 Postat pe 23 August 2009 09:58 |
||
cred k ar trebui sa fiu "tatar" ca sa pot manca asa ceva....intradevar,se face asa cum a zis "cicimihaela" | ||
florea Postat pe 6 Decembrie 2009 10:24 |
||
In mod normal se serveste carnea aranjata frumos ca o "bula" in mijlocul farfuriei. In mijoc se face o adancitura in care se pune galbenusul de ou. Restul ingresdientelor (ceapa, sare, piper etc.) se servesc alaturi, si fiecare isi pune cat doreste. In privinta sosului, singurul sos la un biftec tartar adevarat este Worchestershire - se gaseste la orice hipermarchet. Eu ador biftecul tartar si la mine in familie se face cel putin o data pe luna. | ||
alma_negoita Postat pe 18 Aprilie 2010 12:25 |
||
Ah, da, am uitat elementul principal: tartinele calde unse cu unt! Pofta buna! | ||
alma_negoita Postat pe 18 Aprilie 2010 12:26 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
DULCEATA DE CAPSUNI | 9 | De la: garbo001688 12 Aprilie 2010 21:30 |
Maioneza de post si nu numai | 1 | De la: bujjoritza 8 Noiembrie 2009 15:43 |
lamaie umpluta cu peste | 9 | De la: 22 Martie 2009 19:22 |
|
||
Kebab | 10 | De la: sora_ilsi 17 Iulie 2011 15:41 |
PORUMB PENTRU FIERT CONSERVAT | 1 | De la: delly002133 17 Octombrie 2009 16:42 |
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice
3 noi terapii celulare aprobate de FDA. 74% dintre studiile aflate în desfășurare sunt dedicate oncologiei
Cancerul de sân triplu negativ (TNBC) în România. Sondaj: 7 din 10 paciente chestionate cu TNBC au până în 50 de ani