Cele 5 exercitii tibetane sunt mai vechi de 2.500 de ani si au fost pentru prima data publicate de catre Peter Kelder, intr-o carte aparuta in anul 1939.

Kelder spune ca, in timp ce se afla in India, un colonel britanic a auzit povestea unui grup de calaugari budisti care ar fi descoperit "Fantana Tineretii fara Batranete". Colonelul auzise despre povestea unui batran care intrase in aceasta manastire si care in mod inexplicabil devenise tanar si plin de vitalitate. Colon

elul a vrut sa afle acest secret si a trait o perioada printre calugarii budisti. Acolo el a aflat despre aceste exercitii.

Peter Kedler mai povesteste in cartea sa ca in timpul sederii sale in manastire, colonelul s-a transformat dintr-un batran militar aflat la retragere, intr-un barbat inalt si in forta.

De-alungul anilor, cei care au practicat acest set de exercitii, pe care calugarii le numesc ritualuri, au raportat numeroase imbunatatiri ale starii generale de sanatate. Beneficiile acestor exercitii sunt: cresterea nivelului de energie, reducerea stresului, o stare generala de calm, claritatea gandirii, cresterea nivelului de elasticitate si flexibilitate a corpului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante Cine este Diana Micu, expertul în imobiliare, care îți spune cele mai sincere previziuni în materie de proprietăti  Cele mai încurajatoare citate despre succes

5 exercitii tibetane pentru tinerete si sanatate pe care le poate face oricine

Secretul antic al tineretii: Exercitiul numarul 1

Stai drepti cu bratele intinse la orizontal, in aceeasi linie cu umerii. Acum invarta-te in jurul tau, pana simti putina ameteala. Trebuie sa ai o singura grija: trebuie sa te invarti de la stanga spre dreapta.

Secretul antic al tineretii: Exercitiul numarul 2

Intinde-te pe salteluta de exercitii. Tine-ti bratele intinse pe langa tine, cu palmele in jos. Degetele trebuie tinute apropiate.

Cu buricele degetelor orientandu-se usor unul spre celalalt. Intinde-ti picioarele si ridica-le. Daca este posibil, lasa picioarele usor peste corp, pana spre cap. Nu lasa genunchii sa se indoaie. Tine aceasta pozitie pentru un minut sau doua si apoi lasa usor picioarele spre podea si pentru urmatoarele cateva momente, lasa-ti intregul corp sa se relaxeze. Apoi mai fa inca o data exercitiul.

NAOS a lansat în România AGE PROTEOM™, serul longevității celulare NAOS a lansat în România AGE PROTEOM™, serul longevității celulare

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri