22 Mai 2012 publicat în Tratamente naturiste 35 share-uri

Cei de la NASA au facut studii pe spirulina si au descoperit ca este un aliment bun pentru calatoria in spatiu. 1 kg de spirulina are aceeasi nutritienti gasiti in 1 tona de legume asortate. Clorofila este inima spirulinei. Afla tot ce nu stiai despre spirulina!

Comunicat de presa xingshenzhuang.ro
Sursa foto homepage: PWRDF

Spirulina (spirulina platensis) este o alga albastruie-verzuie. Mai exact, este o alga microscopica, de aceea se numeste microalga. Spirulina creste in apa - atat in apele dulci cat si in cele sarate. Se crede ca este una dintre cele mai vechi plante de pe planeta.

Pentru o planta mica de apa, spirulina are un profil nutritional incredibil:

- contine o concentratie mare de 18 vitamine si minerale;

- bogata in clorofila

- contine TOTI acizi grasi esentiali

- 65 % din spirulina sunt proteine

- are de 100 de ori mai multa vitamina A decat morcovii

- are de 50 ori mai mult fier decat spanacul

- are de 10 ori mai mult beta-caroten decat morcovii

- are de 7 ori mai mult calciu decat laptele;

- are de 6 ori mai multe proteine decat ouale;

- bogata in fitonutritienti si antioxidanti.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

Beneficii ale spirulinei:

-intareste sistemul imunitar
-imbunatateste digestia
-reduce oboseala


-creste rezistenta fizica
-este detoxifiant natural
-creste energia
-controleaza apetitul
-mentine sanatatea sistemului cardiovascular
-contribuie la sanatatea ficatului si a rinichilor
-bun antiinflamator
-buna pentru persoanele care sufera de alergii

Cand mananci ceva care contine proteine, vitamine, minerale, acizi grasi omega 6, clorofila si alti agenti nutritivi, corpul raspunde intr-un mod favorabil. (Sursa foto spirulina: Wikipedia)

Cei de la NASA au facut studii pe spirulina si au descoperit ca este un aliment bun pentru calatoria in spatiu. Cand vine vorba de calatoria in spatiu, obiectivul este sa le oferi astronautilor alimente bogate in nutritienti, dar care sa nu ocupe mult spatiu. NASA a descoperit ca 1 kg de spirulina are aceeasi nutritienti gasiti in 1 tona de legume asortate.

Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Clorofila, cheia spirulinei

Se crede ca beneficiile asupra sanatatii a spirulinei provin din combinarea tuturor elementelor nutritive din alga dar un element iese in evidenta - clorofila. Clorofila este sangele plantelor. Ea este cea care permite plantelor sa transforme lumina in nutrienti - fotosinteza. Se pare ca sangele uman nu este foarte diferit de "sangele plantelor". Clorofila contine magneziu, fiind un puternic antioxidant. Avand in vedere ca spirulina contine o cantitate foarte mare de clorofila, se intelege de ce aceasta alga este benefica pentru sanatate.

Informatii oferite de xingshenzhuang.ro

Garbo iti recomanda si articolele:

Spirulina in frumusete si sanatate

Spirulina pentru un ten de invidiat

Spirulina - Alga cu proprietati terapeutice uimitoare


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri