28 Iulie 2017 publicat în Sanatate 6 share-uri

Specialistul ortodont considera ca exista o serie de motive care pot explica de ce tot mai multi copii din generatia de azi ajung sa urmeze tratament ortodontic.

Respiratia pe gura

Unele obstructii ale cailor aeriene (rinite cronice, polipi, deviatii de sept, amigdalite etc.) obliga copilul sa respire pe gura, ceea ce poate avea un impact asupra sanatatii generale a celui mic. “Respiratia orala impiedica oxigenarea corecta a organismului, usuca gura, favorizand aparitia cariilor deoarece saliva cu rol protector nu mai spala/apara dinti. Totodata, maxilarul superior este supus unor presiuni mari din afara, care il ingusteaza, producand ocluzie (muscatura) inversa la nivelul maselelor si impingerea incisivilor superiori in fata, iar uneori inghesuirea lor”, explica specialistul ortodont.

Dintii de lapte nu cad sau nu sunt extrasi la timp

Daca radacina dintilor de lapte nu se topeste sau copilul evita vizita la stomatolog pentru extragerea lor, dintii permanenti isi vor face aparitia in fata sau in spatele celor deja existenti. “De multe ori, dupa extragerea dintelui de lapte, alinierea se produce de la sine, insa alteori va fi necesara purtarea unui aparat dentar pentru corectare”, explica doamna doctor Mihaela Dan.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Dezvoltarea in exces a unuia dintre maxilare in raport cu celalalt

In aceasta situatie se poate dezvolta prognatismul mandibular, cand copilul musca cu dintii de jos in afara dintilor superiori. “Daca o astfel de problema nu este corectata in copilarie, pot aparea retractii gingivale mari, parodontoza, iar uneori la vasta adulta este nevoie de interventie chirugicala pentru taierea maxilarelor si pozitionarea lor corecta”, atentioneaza specialistul ortodont.

Dintii in plus din nastere (supranumerari) sau lipsa unora din nastere (anodontie)

Ambele situatii pot fi diagnosticate din timp, inca de la 6-7 ani, pe baza unei radiografii panoramice, permitand medicului specialist ortodont sa aleaga tratamentul cel mai potrivit.

Vizita precoce, inca de la eruptia primului dinte permanent, la medicul ortodont pentru un control de rutina, ne poate ajuta sa diagnosticam si sa tratam din timp orice problema, prevenind complicatiile. Amanarea purtarii unui aparat dentarpana la varsta la care s-au inlocuit toti dintii de lapte poate insemna nu doar extragerea unor dinti definitivi pentru alinierea celorlalti pe un maxilar ramas mic, dar si un tratament mai indelungat, mai costisitor si mai mult efort din partea celui mic.

Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Caria dentară – ce este și cum se tratează Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Foto: Blend Images /Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri