28 Ianuarie 2015 publicat în Sanatate 25 share-uri

Durata unei proteze mamare poate fi influentata de calitatea si aspectul acesteia, dar si de eventualele complicatii care pot sa apara.

Comunicat de presa

Termenul de garantie al unui implant cu silicon este un subiect in jurul caruia se pun foarte multe semne de intrebare. Multe dintre femeile care si-au marit astfel sanii sau care doresc sa apeleze la operatia de marire a sanilor cu implanturi siliconice,vor sa fie sigure ca alegerea pe care au facut-o va trece testul timpului.

Durata unei proteze mamare poate fi influentata de calitatea si aspectul acesteia, dar si de eventualele complicatii care pot sa apara. Exista implanturi care pot sta in corp chiar si o viata fara nicio problema. In cazul in care apar complicatii, protezele trebuie inlocuite. Rapoartele Societatii Americane de Chirurgie Plastica arata ca la 10 ani de la operatie, 76% din implanturile mamare necesita la un moment dat o inlocuire. Acest fapt se datoreaza contractiei de capsula, rupturilor de invelis, lasarii sanilor sau infectiilor cronice.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

"Este important ca implanturile alese sa fie de buna calitate si, mai ales, sa fie omologate. Un chirurg care respecta munca sa si viata pacientilor nu va folosi niciodata implanturi neomologate (asa zise "chinezesti"). Complicatiile care pot aparea in urma utilizarii a astfel de implanturi pot fi dezastruoase. Desi diferenta de pret dintre implanturile omologate de calitate si cele neomologate este destul de mare, consider ca sanatatea, rezultatul si durabilitatea in timp sunt mult mai importante", spune chirurgul estetician Calin Dobos.

Controlul regulat este esential

Este important ca femeile sa intrebe medicul ce calitate de implant se va folosi. Doctorul poate oferi implanturi care sa aiba o durata de viata limitata sau cu o durata de viata nelimitata. Cert este insa ca la o anumita perioada de timp este necesar sa mergeti la controale, pentru ca medicul chirurg sa va spuna daca s-au produs modificari in timp sau sa prezentati eventualele modificari de aspect.

"Femeile nu trebuie sa se astepte ca rezultatul operatiei de marire de sani sa dureze o vesnicie. Chiar daca implantul are asa-zisa garantie pe viata, sanii se modifica in timp. Controalele regulate si ecografiile mamare sunt foarte importante, in acest fel observam daca s-au produs schimbari sau rupturi si putem interveni rapid", explica Dr. Calin Dobos.

De obicei, chirurgul recomanda un examen ecografic in fiecare an, pentru a depista eventualele modificari atat ale sanului, cat si ale implantului. In cazul in care femeia a nascut, aceasta trebuie sa faca un control dupa intreruperea alaptarii pentru a vedea daca nu au survenit alte modificari ale implantului mamar.

Foto homepage: Sani, Shutterstock

Foto int: Implanturi mamare, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri