28 Ianuarie 2015 publicat în Sanatate 25 share-uri

Durata unei proteze mamare poate fi influentata de calitatea si aspectul acesteia, dar si de eventualele complicatii care pot sa apara.

La cat timp ar trebui schimbat implantul de silicon?

Ultimele studii au aratat ca implanturile cu silicon pot dura toata viata, in timp ce implantul salin are un termen de valabilitate de 12-14 ani. Exista factori care pot modifica insa aceste termene.

"Conteaza mult si marimea implantului. Cu cat acesta este mai mare, iar pielea pacientei mai sensibila si mai putin elastica, cu atat cresc sansele ca sanul sa se deformeze in timp. Dupa 5-10 ani, exista posibilitatea ca sanii sa se lase sau sa isi modifice forma. In aceasta situatie se poate impune o noua interventie prin care sa se ridice sanii lasati, cu sau fara schimbarea implanturilor; sau poate sa se renunte la implant", precizeaza chirurgul estetician Dr. Calin Dobos.

Care sunt complicatiile ce pot aparea?

Din nefericire, exista o serie de posibile complicatii care pot surveni de-a lungul anilor si care duc inevitabil catre eliminarea sau inlocuirea implanturilor. Fiecare organism reactioneaza diferit si din acest motiv cele mai multe dintre complicatii nu pot fi prevenite.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Printre acestea putem include contractia capsulara (un invelis pe care il creeaza corpul nostru in jurul implantului) datorata micsorarii capsulei sau buzunarului din jurul implantului, ceea ce duce la deformarea sanului, in cazuri rare chiar la ruptura acestuia. In cazul in care se banuieste o ruptura sau o fisura, un RMN este cea mai sigura cale de a observa daca pacienta are sau nu o astfel de problema. Alte riscuri specifice implanturilor sunt: rotirea, "aspectul valurit" mai ales pe exterior, vizibilitatea implantului si conturul dublu, ce apar mai ales atunci cand implanturile sunt prea mari.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri