Afla totul despre rinita alergica, de la tipuri, cauze si simptome pana la complicatii, analize, tratament si metode de prevenire, in articolul de mai jos.

Ce este rinita alergica, informatii generale

Rinita alergica reprezinta inflamarea acuta sau cronica a mucoasei nazale si este des intalinita la persoanele cu varste cuprinse intre 5 si 25 de ani. 80-90% din populatia globului are sau a avut un episod de rinita alergica in decursul vietii.

Rinita alergica mai este cunoscuta si sub denumirea de “febra fanului”. Aceasta implica o reactie exagerata a sistemului imunitar la anumiti alergeni din aer. In mod normal, sistemul imunitar este cel care ne protejeaza impotriva bacteruulor si virusurilor prin producerea de anticorpi. In cazul rinitei alergice, acesta lupta si impotriva unor substante care nu sunt nocive, precum acarienii si polenul. Aceasta reactie a sistemului imunitar cauzeaza inflamatie in organism si simptome specifice alergiilor.

Rinita alergica poate fi confundata cu astmul alergic, infectii ale tractului respirator superior si rinita nonalergica.

Cauzele rinitei alergice si principalii alergeni

Rinita alergica este cauzata de alergeni precum praful, polenul, mucegaiul, acarienii, blana animalelor etc. Riscul de aparitie a rinitei alergice creste in cazul persoanelor atopice, cu sensibilitate mai crescuta la alergeni.

Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Foto fr si main: Pixel-Shot /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri