Naomi Wolf, o feminista focoasa, a scris la inceputul anilor '90 o carte care a aratat cum imaginile frumusetii sunt folosite impotriva femeilor. Acum, la 20 de ani de la aparitia cartii ei Beauty Mith (Mitul Frumusetii), Naomi scrie despre 'mitul femeii care imbatraneste'. La varsta a doua, femeile ajung sa fie mult mai impacate cu ele insele, cu propria imagine decat la 20 de ani, ceea ce le transforma in persoane cu adevarat minunate.

Normele sociale in ceea ce le priveste pe femeile de varsta a doua s-au schimbat foarte mult. Exista acum o categorie de femei de varsta a doua, al caror status, stima de sine si atractivitate sexuala, se afla in continua crestere. “Eu nu vad fete tinere care sa le priveasca pe femeile de 40 de ani cu mila si batjocura. Eu le vad uitandu-se la aceste femei cu admiratie si chiar invidie”, scrie Naomi Wolf, intr-un articol pentru Washington Post.

Arhetipul Reginei cea Rea si a Frumoasei Adormite a fost lasat de-o parte. Foarte multe femei mai in varsta nu le mai privesc pe femeile mai tinere ca rivale. “Simt empatie pentru ele”, spune o psiholoaga de 54 de ani. “Vreau sa le indrum pe aceste femei, nu sa concurez cu ele”, remarca o alta prietena a lui Naomi Wolf, care este fotografa.

“Aceste femei se iubesc pe ele insele cu mult mai multa intensitate acum, decat atunci, la 20 de ani. Datorita progreselor din sanatate si a constientizarii propriei stari de bine, cunosc femei care la varsta mijlocie arata mult mai bine decat atunci cand erau in liceu. In acelasi timp au atins si un succes profesional, un anume sentiment al propriului sine si un anume magnetism sexual. Multe dintre ele sunt admirate de sotii lor sau traiesc iubiri pasionale. Aceste caracteristici se regasesc in cazul multor femei de varstaa doua. Sunt femei care sunt intrebate daca vor sa se reintoarca la acei 20 de ani si iti raspund cu ezitare”, spune Naomi Wolf.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

“Cu siguranta, sunt barbati de varsta mea care se intalnesc sau se casatoresc cu femei mai tinere, dar in cercurile mele, cel putin, este considerat mult mai macho pentru un barbat sa aiba alaturi o femeie realizata, de aceeasi varsta cu el. Cand i-am intrebat pe amicii mei singuri de ce se intalnesc sau au relatii mai degraba cu femei de varsta lor, decat cu femei mai tinere, am auzit replici variate: <<In zilele noastre, o femeie nu mai este considerata ca fiind neinteresanta fiindca a imbatranit. Pe masura ce imbatraneste devine din ce in ce mai cool. Si daca o femeie se ingrijeste nu prea e mare diferenta sexuala intre o femeie mai tanara si una mai batrana – poate doar faptul ca femeia mai in vasrta este mult mai confortabila cu ea insasi>>. Un alt barbat de peste 40 de ani care a fost intrebat de ce prefera femeile de varsta lui a spus: <<Obtin in acelasi timp un corp si o minte!>>”

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri