Ceea ce obtinem in interior (mental si spiritual) ne schimba realitatea. – Plutarh Viata este un cumul de experiente, uneori bune, alte ori, mai 'rele'. Se poate adesea sa trecem prin momente istovitoare, care ne fac sa ne definim viata ca fiind 'grea'. Acestea sunt insa doar momente care trec…

"Pana la urma, cu totii trebuie sa decidem pentru noi insine ce constituie esecul, dar lumea este chiar nerabdatoare sa iti ofere un set de criterii care ti s-ar potrivi in acest caz. Asa incat, dupa toate criteriile conventionale, la mai putin de 7 ani de la ziua in care am absolvit, ajunsesem sa clachez la scala epica. Avusesem o exceptional de scurta casatorie care implodase, eram fara serviciu si parinte singur si atat de saraca pe cat este posibil sa fii in Marea Britanie moderna, fara a fi om al strazii. Fricile pe care parintii mei le avusesera pentru mine se adeverisera si dupa toate standardele obisnuite, eram cel mai mare esec pe care il cunoasteam.

Foto J.K. Rowling, Shutterstock.com

Acum, n-am sa va spun ca e amuzant sa clachezi. Perioada aceea din viata mea a fost una neagra si nu aveam nicio idee ca va urma ceea ce presa a numit „basm”. Nu aveam nici cea mai vaga idee despre cat de departe se intinde tunelul si pentru cat de mult timp si orice luminita de la capatul acestuia era mai degraba o speranta decat o realitate. Poate ca nu veti claca in modul la scala aceasta imensa, asa cum am clacat eu, dar esecurile in viata sunt inevitabile. Este imposibil sa traiesti fara esec, decat daca traiesti atat de precaut incat la fel de tare s-ar putea sa nu fi trait deloc – iar in acest caz ai un esec in sine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum va fi vremea de Paște în România. În unele regiuni va ploua non-stop Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Tradiții de Paște. Paștele 2023


Foto: Shutterstock.com; cer cu nori, nori

Daca as fi avut succes in alt loc, nu as fi aflat niciodata determinarea de a avea succes in acea zona unde credeam cu tarie ca apartin. Am fost eliberata, fiindca cea mai mare frica a mea fusese implinita, iar eu eram inca in viata, cu o fiica pe care o adoram si aveam o singura masina de scris si o mare idee. Astfel incat, duritatea asta a vietii a devenit de fapt fundatia solida pe care mi-am reconstruit viata. Esecul mi-a dat acea siguranta interioara pe care nu am obtinut-o niciodata trecand examene. Esecul m-a invatat lucruri despre mine insami pe care nu le-as fi putut invata altfel. Am descoperit ca am o vointa puternica si mult mai multa disciplina decat banuiam; de asemenea am aflat ca am prieteni a caror valoare este cu mult mai mare decat pretul rubinelor.

Constiinta ca ai iesit mai intelept, mai puternic in fata greutatilor inseamna ca esti, la sfarsit, sigur in abilitatile tale de a supravietui. Nu te vei cunoaste niciodata cu adevarat sau legatura relatiilor tale, pana cand amandoi nu veti fi fost testati in fata adversitatilor. Asemenea cunoastere este un adevarat dar, pentru tot ceea ce este deplin castigat si merita mai mult decat orice calificare pe care am obtinut-o.

5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii

Intorcandu-ma la mine atunci cand aveam 21 de ani, mi-as spune ca fericirea personala nu inseamna o lista de achizitii si diplome. Calificarile tale, CV-ul tau nu sunt viata ta, desi probabil vei intalni multi oameni de varsta mea sau mai in varsta care confunda cele doua. Viata este dificila si complicata si deasupra oriacarui control pe care il poate avea oricine, iar umilinta de a sti acest lucru te va ajuta sa supravietuiesti vicisitudinilor.

(…) „Ceea ce obtinem in interior (n.r. mental si spiritual) ne schimba realitatea” - Plutarh

Aceasta este o afirmatie extraordinara care a fost probata de mii de ani, in fiecare zi a vietilor noastre. Exprima pe de-o parte, conexiunea noastra de neevadat cu lumea exterioara, simplul fapt ca atingem vietile celorlalti prin simplul fapt ca existam.

Asa cum este o poveste, asa este si viata: nu cat de lunga este, ci cat de buna este, e ceea ec conteaza.
Va doresc vieti bune.
- J. K. Rowling

Sheraton Bucharest Hotel propune brunch-ul de Paște sub conceptul The Art of Gathering Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Discursul lui J.K. Rowling la Harvard


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri